:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Thursday, May 20, 2010

Tuesday, May 18, 2010

Wednesday, May 12, 2010

.:: ADAMAYA ::.



ellloooo3.....
spe layan cite ni sila angkt segala yg bleh angkt!!wawawa
i think cte ni antra yg best after NUR KASIH!!!setuju x ni???..mke msam je...xde2 kna stuju gakk..
hurmmm..cte ni kn sgtlah sweet...dlm byak2 karakter dlm cita ni u all plg suka sape?...ADAM???..i guess mst ramai yg minat adam kn?..btol x??..kn3????terer i teka kn...

watak yg plg i BENCI of course lah xlain xbukan DANI yg gila tuh!!!...mmg gila kejar isteri org!!!dh la xbertanggungjawab..smpi bekas isteri dia kena naik turun mahkamah utk dpatkan nafkah utk anak2...hurmm..buat kaum lelaki di luar sana belajarlah menghargai org yg tersayang...contohilah ADAM yg macho!!ngeh3...i paling geram time dani marahkan amani si comel tu..mmg nampak sangat dia selfish!!tau sbb ape?..ye lah kl dia betol2 sayangkan maya dia kena terima la amani seadanya kan...kat situ dah nampak yg dia bukanlah seorang yg penyabar dan penyayang..kalau dia betol2 sayangkan MAYA mesti dia nak tengok maya bahagia kan?..tp ape yg terjadi adalah sebaliknya...ajak MAYA wat dosa lagi ada la..sampai kena tangkap basah!!...

mmg sedih sangat part tu..bayangkanlah betapa malunya ADAM time dia gi amik maya bila dapat panggilan dari jabatan agama..kepada kaum perempuan yang dah berkahwin tu kan u all kena jaga nama baik suami tau...haaa jgn jadi macam MAYA...(cewahh macam la i ni dah kawin!!hak3)(bercerita dengan muka yg penuh semangat nih!!kalau masuk pertandingan bercerita kat sekolah rendah dulu rasanya dah boleh dapat no 1 nih!!hahaha)

ishkk..lupa la plak matlamat asal tulis entry nih..adoiii dah kemaruk sangat tengok cita ADAMAYA nih!!..haha..jap erkkk..pk balik!!..come on!!!come on!!!

1minit berlalu...

xingat jugak...jap erkkkk....

setelah 3 minit berlalu...

maka datanglah balik idea sebenar yg i nk share ngan u all malam ni...
jeng jeng jeng!!!!!

my MR RIGHT!!!!
hehehhhh....
nak tau sape??????????no no no!!!!
bak kata dato' siti BIARLAH RAHSIA........
berkawan sahaja...blom tentu lagi kawin kan....tp doa2kanlah ya...

hurmm..kl nak cari pasangan korg nk yg macam mana?..ADAM or MIKA???
hahaha..i nak dua2!!!!ehhh tp i bkan tamak kn nak kawin sampai 2 orang!!i means karakter la..
korg xrasa ka MIKA tu kelakar?..kan3???...hahaha

for me biarlah bersederhana dalam segala hal...yang penting sekali dia dapat bimbing i ke jalan yang direhai....accept me for who i am....adoiii emotional la plak....k lah xleh lama2 depan laptop nih..kang 1 keja pn xjadi!!!nak g mand then study!!chayok3!!!bubye..salam
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Saturday, May 8, 2010

Aku merinduinya!!!!

Ya Allah i really2 miss
this moment..
berlari2 kat sawah padi..
tangkap ikan puyu..masuk lumpur
yg plg best n riuh rendah sgr is the moment ktorg nk tgkap ayam..
ayam tu nk sembelih nk wt rendang mkan ngn ketupat..
mmg riuh rendah yang teramat..
i really happy to be born kt kg..
mcm2 nikmat bleh rs bl dok kt kg yg mmg xdpt dirasai d bandar..
hurmm xtau cmna nk ckap..
tp tersangatlah best...
really miss the moment i jatuh dlm lumpur...
ya Allah mmg comot sgt2 lah...
try lah tgk video ni sbg gambaran mcm mna happeningnya suasana d kg...
layannnn...!zasssss~~~
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Saturday, May 1, 2010

Adakah kiamat semakin mengahampiri kita?.....


Salam...

walaupun hari ni cuti tapi ntah kenapa ntah mata ni segar plak..celik2 mata je macam biasa lah i nye rutin harian...cek email,facebook n segala macam lah yang bleh cek...

ngah belek2 facebook mata i tertangkap pada 1 artikel nih...so i nk share lah ape yaag tertulis kat artikel ni...

"NASAconfirms possibility of sun rising from the West"

baca tajuk je i dah rasa gerun dah...terasa yang dunia ni sudah menghampiri penghujungnya...aku takut....

okey lah jum check it out the content...


  • The science of astronomy states that the speed of planet Mars has been decreasing in it course toward the eastern direction in the past few weeks...and on Wednesday the 30th of July(xtulis plak tahun bila) the planet movement stopped going toward the eastern direction.
  • Then in the month of August and September Mars changed it course in the opposite direction to the West-and that until the end of September...which means the sun will rise now from the west of Mars!!!Planet Earth will move in the opposite direction some day and the sun will rise from the West!!!!!
dalam hadis pn ada menyatakan tanda besar bahawa akan berlakunya kiamat..seperti apa yg kita baca td the sun will rise from the West!!!!..bangun lah wahai umat nabi Muhammad s.a.w....

"Apabila terbitnya matahri dr sebelah barat maka tertutuplah pintu taubat.."

Ya Allah..sangat lah menakutkan....xdapat bayangkan bagaimanakah keadaannya ketika saat itu...harap artikel ni dapat sama2 menyedarkan kita,membangkitkan kita untuk bersedia menghadapi kiamat yang pasti akan datang...sudah cukupkah amal ibadah sebagai bekal untuk dibawa menghadap Yang Maha Esa??...disamping mengerjakan hal dunia janganlah kita lupa akan akhirat..

itu je lah entry i utk hari ini...sekian wassalam
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...