:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Monday, May 30, 2011

:: Cuti gara-gara ribut taufan ::

Assalamualaikum.. ohayou.. (",)

 
ohh seperti yg diramalkan ribut taufan telah melanda jepun hari ni..
hujan lebat di kawasan yg dihilight kan seperti di atas..
dgn serta mertanya hari ni diumumkan cuti..
tp aku da mmg cuti pn setiap ari isnin.. kih3



hujan di seluruh jepun..
sepatutnya aku gerak ke Tokushima ptg ni..
harap2 keadaan kembali pulih sepertia biasa and train kembali berjln lah..

Perjalanan aku dr Sendai ke Tokushima naik bullet train memakan masa lebih kurang 8 jam.. tu yg aku bulat kaler merah tu.. about 1000km jgak lah..

doakan aku selamat pergi dan pulang ya..
insyaAllah khamis or jumaat aku kembali semuala ke Sendai..


.....

kpd incik bf..
sy doakan awk selamat pergi dan pulang dr ekspidisi tu ye..
take care.. i'm gonna miss u so much

.....


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Sunday, May 29, 2011

:: Aku ketinggalan ::

Assalamualaikum semua.. 

aku tengah terkilan ni .. sedih gila kot..
sebab aku dh ketinggalan untuk menonton movie2 best kt pawagam !!


Nur Kasih The Movie

aku rasa cite ni adalah antra cite melayu yg the best !! msg yg nk disampaikan tu sgtlah mendalam.. tgk cite ni membuatkan aku rasa nk kawin cepat2 !! haha *gelojoh la anak dara sorg ni* kih3

Fast 5 !! 

aku minat gile cte ni.. aku follow dr awl lg cte ni..
sbb aku suke tengok diorg racing !! hero plak hensem !! hihi

Kungfu Panda 2 !!

dgr cite Kungfu Panda 2 lg mantop dr Kungfu Panda 1 .. ni yg buat aku rsa nk tgk jugak ni !! cepat la aku nk donlod ni.. huhu


korang dah tengok ke sume cite ni ?? ke ade yg masih ketinggalan mcm aku ni ?? kih3
 selain dr cite2 kt atas ni ade lg tak cite best yg korg nk suruh aku donlod ?? 
ce cite ce cite .. hehehh O.o
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Saturday, May 28, 2011

:: Resepi Cik Ten10 >> Bihun goreng singapore ::

Assalamualaikum.. (",)


korang masak ape petang ni ??
aku punya breakfast + lunch + minum petang ari ni ialah Bihun Goreng Singapore !! hahh bantai dr pg smpi ke petang telan bihun greng je.. haha sape2 nk trunkan berat bdn bleh contohi aku ye.. kih2

aku tak nak bebel panjang2.. nk kongsi resepi dgn korang..
dah ready pen and kertas ?? tak perlu lah !! print je.. sng cte kan..

.....

Bahan utk dikisar halus 
1. bawang merah
2. bawang putih
3. cili kering yg telah direbus dan dibuang biji
4. udang kering

Bahan-bahan lain
5. bihun 
6. telur 
7. isi ayam potong dadu (optional)
8. kobis + sawi ( ikut citarasa msg2 )
9. garam + gula + sos tiram
10. minyak

.....

Cara-cara memasak

1. panaskan minyak
2. tumiskan bahan-bahan yg telah dikisar
3. masukkan isi ayam
4. masuk garam + gula + sos tiram secukup rasa
5. pecahkan telur dan gaul rata
6. masukkan bihun, gaul rata ( api perlahan )
7. masukkan sayur, gaul rata

.....

siap untuk dihidang !! senang kan ? selamat mencuba ^.^



ohh triffle ni buat semalam sempena birthday my junior !! tak sempat nk buat kek triffle pn jd lah kn.. lg cepat dan mudah !! 

enjoy ur weekend !! bubye~



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Friday, May 27, 2011

:: Apa nak jadi ni ?? ::

Assalamualaikum..


berita selanjutnya di sini


boleh baca kat sini

ape la nak jadi ni ?..

kejap berita cikgu belasah pelajar..
pastu keluar plak berita pelajar hentam cikgu..
berita pelajar belasah pelajar tu dh biasa sgt dh..

siapa yg patut dipersalahkan dlm hal ini ??

cikgu pun dh tunjuk teladan yg xelok buat anak2 murid..
pelajar pulak tak tahu hormati cikgu..
parents pulak asyik nak saman je kl anak didenda..


kalau semua pihak tak memainkan peranan masing2..
apa akan jadi dgn generasi akan datang ??


 
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Wednesday, May 25, 2011

:: Lesen motor ?? ::


Assalamualaikum..

hihi.. aku penat la menghafal point2 ape yg nk ckp time interview nanti..
take 10 jap.. and aku nk cite kongsi satu cerita dekat korang..

sebelum aku bukak cite.. aku nak tanya..
sape ade lesen motosikal ??

aku tak de dan tak nak amik pun..
sebab ape ?? dh banyak kali aku tgk accident motosikal berlaku dpn mata..

satu hari tu aku nek bus nk balik ke rumah dr pekan..
dlm perjalanan pulang aku tengok accident berlaku depan mata aku..

sorang pak cik kena langgar lari ngn keta kat roundabout..
yg aku kesian pak cik tu cacat.. dia nek motor org cacat tu..
paling aku tak tahan tengok nasi bungkus dia berterabur kt tengah jalan..
ya Allah.. sampai hati org yg langgar tu lari mcm tu je..
aku rasa sebak sgt tengok pak cik tu cuba utk bgn sendiri..
lepas tu aku tak tau apa yg jd..
harap2 ade org tolong pak cik tu..
cube bayangkan kl org yg kena langgar tu ayh korang ??
sampai hati tak nk tinggal mcm tu je ??

rasa macam nk belasah je org yg langgar lari tu..
tak berhati perut langsung.. xde rasa belas kasihan langsung..

so pesanan aku pandulah dgn berhemah.. dan bertimbang rasa lah ketika di jalan raya.. 

bubye~


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

:: Aku xsolat tp aku tetap berjaya ::

Assalamualaikum..

.....

" Dia tak penah solat pun.. tp dia tetap berjaya.. rezeki dia melimpah ruah.. sedangkan aku ? aku solat berdoa tiap hari tp kenapa susah nak berjaya ?.. mana aci.. "
korang penah tak terfikir macam ni ?

.....

aku terbaca satu note dkt FB..aku mahu ulaskn scr ringkas..
aku mahu untuk berkongsi pada korang semua..
sebab aku pun penah terfikir tentang hal ini suatu ketika dulu..

kat rumah mak pesan..
kena hormat guru supaya ilmu yg kita belajar itu berkat..
kat sekolah pulak ustaz pesan jangan tinggal solat dan selalu berdoa supaya terang hati dan dimurahkan rezeki..

kita dah buat semua tu.. taat pada perintah Allah..
tapi kawan kita yang tak penah solat..
malah yang berjudi mahupun minum arak..
mereka tetap berjaya malah lebih jauh ke hadapan berbanding kita..

kenapa begitu ??
tahukah kamu bahwa mereka itu adalah golongan yg dinamakan sbg Istidraj ??

Apa itu Istidraj ??

Istidraj adalah apabila Allah memberikan kejayaan, harta kekayaan, rezeki yg melimpah ruah untuk manusia itu lebih jauh dari sisi Allah swt..

mahukah kita menjadi seperti Qarun yg akhirnya ditenggelamkan Allah ke dalam bumi dengan seluruh hartanya itu ??
apakah itu yg kita mahu ??

maka apabila kitu diuji dlm menongkah arus hidup, maka haruslah kita rasa bersyukur.. Tandanya, Allah masih lg dekat dgn kita..Ujian itu tanda kasih sayang Allah pada kita sebagai hambaNya.. 

.....

semoga kita sama2 menghadapi cabaran dan dugaan dgn penuh kesabaran.. insyaAllah.. kalau nk baca full article boleh rujuk sini





Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

:: What should i do ?? help me please ! ::


Assalamualaikum semua..

huhhh.. *sigh*
sejak dr semalam aku tak dpt nk sign in blog gna Google Chrome..
so ari ni aku try sign in guna Safari.. pon tak boleh jgak..
nasib baik boleh sign in pakai Mozila Firefox tp sku krg suka..
masalahnya bila aku nk masuk blog gna Google Chrome and Safari ialah :


nampak tak kat ats header tu ?
suruh masukkan password..
try banyak kali tetap keluar bnda yang sama..
then..


aku try sign in kat sini pulak..
masukkan password..
bila aku klik sign in..


keluar macam gini balik..
letak password try sign in lagi berulang2 kali..
tetap takde perubahan jugak..

what should i do ??
give me my Google Chrome back !! huhu
somebody please help me O.o
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tuesday, May 24, 2011

:: Apekebenda laa org Jepun ni ::


Selamat petang (",)

ishh sedapnya petang2 makan pisang goreng panas2 kan..
tak pun dpat bubuq chacha semangkuk..

ape menu korang utk minum petang ni ?
aku rasa mcm nk buat apam je ari ni..


ataupun bleh try resepi disini

.....

actually aku nk cerita pasal English class aku pagi td..

aduhaii kelakar..
aku tak buli lecturer okeh.. lecturer tu yg buli diri sendiri..

ceritanya macam ni..

last week punya class dgr 1 petikan ni..
and this week setiap org kena baca 1 ayat and translate dlm bahasa Jepun..
ohh apekah ini ?? kelas English or kelas belajar Bahasa Jepun ini ??
aku sendiri tak pasti.. 

sampai turn aku.. tergagap2 tak tau nk explain mcm mna dlm Bahasa Jepun.. last2 aku bantai explain dlm English.. haha slumber badak je kn..
tp aku rasa tak salah kn ?? kelas English kot  bkn kelas Bahasa Jepun..

*blurr*

ohh lupa nak cakap lecturer tu Japanese..
so dalam class dia explain semua dalam Bahasa Jepun..

td dia tanya aku dalam Bahasa Jepun + English sket2.. tp yg aku dapat tgkap hanya lah perkataan Present Participle Tense.. tu je..

aku tak faham so aku cakap la..

" ehhh ?? sy tak faham soalan awk " sambil angkat kening mcm Ziana Zain tuu

tiba2 satu kelas ketawa.. skali dgn lecturer tu pn dok senyum2..
dahh.. kenapa pulak ni ?? adoiii 
ssh betul belajar English dgn diorg ni tau..sebabnye ??


1. kelas English tp 95% cakap dalam Bahasa Jepun

diorang ckp English pn kalau lecturer tu suruh baca ayat dalam buku je.. 
pastu translate dlm Bahasa Jepun.. lecturer pun bantai explain dalam Bahasa Jepun.. patut la xde improvement dlm English diorg.. kalau kat skolah dulu mesti kena ketuk ngn cikgu bila kantoi ckp BM dlm English class kn..

2. pronounciation tak betul

even lecturer tu sendiri speaking English pn aku tak faham.. sebab depa tukar bg jd sebutan depa.. cthnya.. there depa sebut theya .. apekebenda lah org Jepun ni.. belajar la sebut betol2 oii.. boleh gila aku bljr English ngn depa ni.. hat faham jadi tak faham..


kalau exam pulak.. arahan semua dlm bahasa Jepun.. kita masa skolah dulu exam English ada Bahasa Melayu ?? mampoih takdak.. lain la kalau cikgu tu terlebih rajin nk translate bg.. kalau la cikgu buat mcm tu kompom budak2 baca dlm BM dak ?? lg sng.. faham ja semua..

lagi satu.. soalan dia bkn pasal grammar or comprehension.. dia bagi petikan dalam English then dia garis la mana2 ayat.. pastu suruh translate ayat bergaris ke Bahasa Jepun.. perghhh rasa nk koyak2 je paper English tu..



p/s : follow je la class ni utk dptkn pointer.. kl tak dh lama aku belasah lecturer tu tau.. kih3 ganas bebeno anak dara sorg ni.. ^.^



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Monday, May 23, 2011

:: Lelaki macho bagi aku ::


Morning (",)


lagu ini sering menjadi penghibur aku sjak akhir2 ini..
ada sape2 yg suka lagu ini jgak ??

.....

emm korang suka tak lelaki macho ?? 
suka tak ?? suka tak ??

lain org lain lah tastenya kan..
 for me lelaki yang macho adalah ..

.
.

1. penampilan nampak cool and bersahaja

kira skali pandang tu boleh buat aku terus ckp 
"perghh macho abes mamat ni !! "
tak perlu pakai baju branded mahal2 cukup sekadar kemas..
kemas : berambut pendek 

2. body tough !! 

lelaki body tough adlh sgt seksi bg aku.. pandang tak berkelip dh ! haha
nak plak dia kenakan pakaian yg fit dgn body.. perghh mantop lah ! ^.-

3. pandai layan budak2

boleh tgk cara dia layan budak2.. kalau dia pandai nk layan and handle budak2 itu menunjukkan yg dia seorang lelaki yg loving lagi caring !! i like !! hihi nt sng la.. husband layan kerenah anak2 aku xyah pening kepala nk layan lg.. kih2

4. pandai bergaul

tak kira la aku bawak jmpe sapa pn.. dia senang nk masuk dgn semua org.. kira mcm friendly la.. cepat mesra dgn kwn2 aku.. bg aku itu menampakkan yg dia matang dlm pergaulan.. ye ke ?? ye la kot haha

5. romantic

aku suka suprise !! so lelaki yg romantic itu aldh sgt macho bg aku !! suka2~ nk buat suprise tak semestinya kena ada hadiah yg mahal2 kn.. ucapan happy birthday or good luck itu dh ckup utk buat aku tersenyum 1 minggu !! senang kn nk tackle hati aku ?? kih3

.....

tu je la kot definisi lelaki macho pada pandangan mata hati aku..
korang pulak macam mana ??


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Sunday, May 22, 2011

:: Bagaimana pula dgn kita nanti ?? ::

Assalamualaikum


sedih baca berita ni..

tapi dari satu sudut..
mulianya pengakhiran hidup mereka ini..
nyawa ditarik dalam keimanan..

bagaimana agaknya pengakhiran hidup kita ??

sama-sama lah kita muhasabah diri..

mari kawan2 kita beristighfar (",)



semoga hari ini lebih baik dari hari semalam..
dan hari esok lebih baik dari hari ini


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

:: Bumi Sakura >> Musim bunga ::

Assalamualaikum..


attention please .. 


memandangkan ramai yg minta aku tempek gambar2 di bumi sakura ini.. maka mulai bulan ini aku akn buat satu segmen yg aku namakan Bumi Sakura.. 


harapnye dgn mengikuti segmen ini korang boleh la menjamu mata melihat pemandangan di Bumi Sakura ni.. consider mcm korang jejalan kt bumi sakura hanya dengan blogwalking di blog seposen aku ni.. moga korang terhibur.. and kalau ade pape idea or cadangan jgn malu jgn segan.. feel free to drop ur comment here.. yoroshiku~ (",)


.....


untuk permulaan segmen Bumi Sakura ini.. aku ingin bawak korang jalan2 tengok sakura lah !.. kebetulan sekarang ni pun musim bunga.. so jom layan gambar2 di bawah ni..






sakura ada warna putih and pink.. acually ada banyak type of sakura.. aku pun tak tau semua nama2 sakura ni.. aku nmpak mcm sama ja semua padahal jenis lain2..




kasik zoom sket.. inilah dia ghupa bunga sakura.. tengok jgn tak tengok..



ini masa dia blom kembang habis..



sakura kembang seminggu je.. time sakura berkembang daun mmg xde.. penuh dgn bunga je.. cantik kn..

        


ni view waktu malam.. subhanallah.. 


dalam banyak2 jenis sakura.. ini paling aku suka.. shidarezakura namanya..
nak tau sebab ape aku suka..? sila tengok picture di bawah ea..


bunga dia berjuntai jatuh ke bawah.. cantik kan ??


time sakura berkembang ni ramai lah org pergi hanami.. jalan2 tgk bunga sakura bersama teman2 or family or rakan sekerja.. picnic bawah pohon sakura..

selain sakura.. ade jugak bunga2 lain.. and yg paling aku suka ialah..


tulips !! suke tak ? suke tak ?
korang usha tulips ke korang usha awek ni ?? haha kantoii !!


kalau la kt halaman rumah aku cmni kan seronok..! 

.....

tu je la utk bulan ni.. insyaAllah segmen ni akn aku buat tiap2 bulan kl ada bahan and ada kelapangan.. picture2 kt atas ni disnap oleh member aku yg sedang berjinak2 dgn cik Canon nya.. thanks yup!! 

till then.. bubye (",)



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Friday, May 20, 2011

:: Segmen : Semua orang pun mahu kritik ::

hello everybody..


dah lama aku xjoin segmen dr blogger2 lain.. so hari ini i would like to join a segment as mention above.. segmen ini dtgnya dari one of my favourite blogger !. jom kenal2 dgn beliau and boleh join this segmen if u're interested okay !..

Klik SINI

nak tau terma dan syaratnye sila klik pada banner di atas ni k..


tiga entry yg aku nak bg si owner ni cuci mata adalah 

  1. Do you think so ??
  2. Snow white
  3. Dunia Orang Takde Awek

komen aku tentang blog mamat ni ??


layout sume ok je aku tgk.. kemas and tersusun.. kl korang sume tgk header je nmpk mcm lucah tp sebenarnye tak pun.. gimik je lebih haa.. kih3


tentang entry2 pulak.. emm suke lah baca entry2 dia.. paling menyentuh hati skali adalah entry ini .. 


lagi satu.. baru aku perasan link ke blog aku ade kt sidebar blog mamat ni.. ohh sgt terharu.. thanks yup !! teruskan berblogging !! 





Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

:: Gambar passport ::

Morning.. ohaiyo ! (^.-)


pakai kemeja.. sarung coat.. gi FamilyMart (convenience store) terletak berhampiran kolej aku.. terus menuju ke PhotoBox depan FM.. tujuannya nk amik gmbar passport


okeh2.. actually aku sgt suka bergambar.. posing2 depan camera tu da menjadi hobi aku wlpn xde la sesegak fasha sanda or secomel adik Miasara.. dulu2 mmg aku keras mcm robot kl depan camera.. asyik2 buat peace.. tu je la.. aku tgk pn bosan.. muahaha tp skrg ni hahh posing xmau2 smpai cameraman pn meluat nk tgk.. smpai xlarat tgkap gmbar..


dlm banyak2 jenis gambar aku paling tak suka amik gambar passport.. sebab ape?


1. tak leh senyum nampak gigi.. oihh aku mana reti senyum tak tunjuk gigi.. rugi r senyum tak tunjuk gigi cantik aku yg berterabur ni woii.. hehh


2. kena pakai kemeja and coat.. erkk rimas + panas.. kalau sapa pandai sgt.. try la cipta coat yg ada sekali dgn penghawa dingin.. seminggu pon aku pakai tak buang2.. muahaha so kalau majis2 formal aku lebih prefer pakai baju kurung rather than kemeja + coat.. terserlah keayuan babe .. *masalahnye kau tu ayu ke?* muahaha cian2~


3. kena duduk tegak2.. bg centre kiri kanan balance atas bawah.. hadoiii sbb ni la aku bemastautin sekejap di dlm PhotoBox tu td.. at last berjaya jugak aku amik wlpn xbegitu berpuas hati.. org kedah kata huduh piang !


ni antara perkembangan jenis22 posing yg aku penah buat.. layan je la ea.. kih2


Melaka


ala-ala gadis arab.. konon2nye la..

Melaka

spec mata original.. mahai woo.. xdak jual kt mana2..

Universal Studio Japan

dulu peace skrg thumbs up plak !! esok2 penampar pulak kot.. kih2

Osaka, Japan

ni gaya apa pon tak tau la.. 

udah la tu sket2.. jom makan smbil layan nora elena.. nk donlod nur kasih the movie pn dh pasti xde lg.. sape dh tgk ?? amacam ?? seronok yg teramatkah ??



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Thursday, May 19, 2011

:: Pelajar contoh ::

Assalamualaikum..


kalau dah nama pelajar.. maka tak asing lagi dgn exam yg sgt menyerabutkan hidup.. ohh ya.. aku jugak tidak terkecuali.. untuk berjaya dgn cemerlang dlm exam.. it depends on how you manage your time.. wanna know how i manage my daily routine ??


aku style yg study ikut mood.. nk dptkn feeling utk study tu mmg liat sgt2.. kl dh dpt feel utk study tu mmg sronok.. tp selalunya mood tu tak lama mana pun.. contohnye la.. study 5 minit rehat 5 jam.. ohh apakah ini dinamakan pelajar contoh ??? haha *perasan tak tentu hala*


keberkesanan mentelaah pelajaran itu bukan bergantung pd berapa lama masa digunakan utk stdy.. sebaliknya berapa banyak input yg kau dapat.. kalau kau study 24  jam non stop tp 1 hape pn kau tak faham, input zero or else input ditahap yg negatif buat apa ?? buang masa ja.. bek kau layan Nur Kasih The Movie kan.. ! anybody disagree with me ?? sila lempar otak kau jauh2.. 






p/s : sekarang aku ngah siapkan skrip utk interview nanti.. serabut jugak nk susun ayt dlm bahasa jepun ni.. pastu nk kena berlatih depan cermin.. harapnye i can speak japanese fluently during the interview nanti wlpn aku nervous sgt2.. ganbarimasu !!











Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Wednesday, May 18, 2011

:: Nak aku rampas si dia ?? ::

Assalamualaikum.. (",)






anda cemburu ?? hurmm tak penah dinafikan sape pun ada perasaan cemburu.. cemburu pada mereka yg berjaya.. cemburu pada mereka yang sentiasa dapat apa yg mereka mahukan.. cemburu pada si dia yg banyak mendapat perhatian dari org sekeliling.. cemburu pada si dia yg berkelulusan tinggi.. cemburu pd kehidupan mereka yg kaya raya.. even cemburu pada si dia .. ehemm2 ?? 




haha.. aku tahu.. dlm banyak2 contoh yg aku sebut mesti mata tertumpu pada yg baris terakhir kan ?? ohh ya.. sape tak cemburu bila bf tersayang bermain mata dengan awek cun men bowling pakai skirt pendek.. pmpuan mana tak cemburu tengok bf tersayang tersenyum2 sendirian bermain msg dgn awek cun wajah mirip fasya sanda.. pmpuan mana tak jeles kalau bf tersayang asyik bergayut phone dgn awek punya suara garau mirip tiq zaqyah.. kalau aku mmg siap kena pancung kepala la lelaki itu !.. dlm mimpi je la.. kih2.. pmpuan melayu terakhir mcm aku tak main la nk serang2 org ni.. jaga maruah tu weyhh.. tak malu ke dok maki2 tengking depan org ramai ?? mana kau letak maruah dan harga diri kau ?? at least tunjuk la sket kau tu sopan wlpn sebenarnya kau tak.. hehh =.=


lagi satu.. yg kau nk sekat dia tak bg senyum kat pompuan itu.. tak bg pandang awek ini.. ape kes ?? abeh tu takkan dia nak jalan pejam mata ?? baik kau tikam je mata dia bagi buta.. senang cite.. sekali dgn kau2 skali dia xleh tengok.. puas hati ??? come on la babe.. dia pun ada life sendiri.. cuba kau dikurung dilarang bergaul dan bersosial ?? apa kau rasa ?? rimas bukan ?? mcm tu jugak la bila kebebasan disekat.. terkongkong babe.. kl dia buat mcm tu kat kau apa plak kau rasa ??? kau nak ke dia tinggal kau sebab rimas dgn cemburu buta kau itu ?? so think twice ^.^


dan.. dan.. adakah kau rasa selamat setelah menyekat2 mengongkong2 si dia.. jgn buat itu.. x boleh buat ini.. adakah dgn cara sebegitu si dia terjamin setia pd kau ?? ohh kau silap.. mmg silap besar.. silap2 pmpuan lain yg menjadi tempat untuk si dia berkongsi cerita.. kau nak begitu ?? kalau tak nak.. jangan la garang sgt.. moody tak tentu hala.. so jangan nak emo sgt.. si dia jugak punya perasaan.. punya masalah.. mana nk handle kerenah kau yg kuat merajuk dan hangin tak tentu hala tu lagi.. masalah dunia lagi.. lu pikir la sendiri yup !..


mcm2 kisah cinta aku dengar dr teman2 aku sendiri.. even aku sendiri penah lalui.. so dari experience aku.. kalau kau nk stay lama dgn si dia.. try to be understanding.. jangan terlalu mengongkong cemburu tak tentu hala.. ape2 tanya direct dgn si dia.. jgn suka buat andaian sendiri yg bukan2.. dan kau jugak perlu ingat.. kalau kau nk si dia setia dgn kau maka kau jugak harus berbuat demikian.. dan jugak.. jgn terlalu mendesak sedangkan kau sendiri tidak suka didesak mahupun dipaksa2.. pesanan terkahir jaga si dia baik2 sebelum aku rampas si dia yg kau sayang!! kah3~











Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tuesday, May 17, 2011

:: Hati ini ::

Assalamualaikum


Kyouto, Japan

hatiku sepi seperti ranting2 kosong tanpa daun hijau dan bunga yg berkembang mekar

really miss him..


p/s : pic kt ats tu adalah the original one tanpa sebarang edit.. snap guna kamera buruk kesayangan aku masa trip last year


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Monday, May 16, 2011

:: Baju tido ::

Assalamualaikum..


SENDAI, 16 May 2011 - Seorang pelajar dilaporkan terkunci dari luar bilik akibat terlupa membawa kunci pintu biliknya semasa keluar ke toilet pagi tadi. Dia dikatakan amat terkejut lalu pengsan 1 minit dihadapan pintu biliknya. Setelah tersedar dari pengsan, pelajar tersebut berlari-lari anak ke office dgn berbaju tido belang2 untuk mendapatkan master key. MAri kita temubual pelajar bertuah tersebut.


(W utk wartawan and P utk pelajar)


W : Ape yg terjadi sebenarnya pagi tadi ?


P : ohh pagi tadi terjaga dari tido.. mamai agaknya.. terus keluar.. xingat lgsung nk amik kunci.. balik2 ohh no !! mcm mana aku nk masuk ni ?? 


W : hahaha ( cis ketawa kat aku.! tak guna punya wartawan .! ) then what happened ?


P : no comment .. ( ceh bajet artis.. kah2 )


itulah sedikit rakaman perbualan antara wartawan kami dan pelajar tersebut.. pesanan beliau ialah supaya semua pelajar berhati2 dgn pintu bilik autolock.. sebaik2nya elakkan keluar dari bilik ketika mamai.. sekian.. berita dari BersamaMu


p/s : semua salah pintu bilik !! yg depa ni pn pi psang pintu autolock apesal.. grrrr











Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Sunday, May 15, 2011

:: Husband and wife ? ::

Assalamualaikum..


kt KFC.. ramai org.. tercari2 tempat kosong.. then kt satu ceruk.. ada seorang pemuda dlm lingkungan 25 sdg mkn sambil baca magazine keseorangan.. no choice.. itu je kosong kan..


" Boleh duduk sini ?.. " member aku menyapa..


" Boleh.. boleh.. sila2.. " disambut dgn senyuman


maka bermulalah sesi perkenalan di situ.. aku hanya diam mendengar.. sekali sekala menyampuk sket2.. tiba-tiba..


" You berdua ni husband and wife ke ? ".. tanya pemuda itu


ohh mak kau.. terkejut aku dgn soalan itu.. aku hanya mengangkat kening and pandang member aku.. 


erkkk... adakah aku ni nmpak macam matured sgt ?? adakah muka aku ni macam seorang wife ?? kih3 sakit perut aku ketawa.. korang penah tak kena tanya soalan cepu cemas mcm gini ??





Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

:: Gigi dan Hammer ::

Assalamualaikum..


pg2 lagi da dikejutkan dgn gegaran magnitud 3.. terus terbangun.. panic punya pasal hilang terus rasa mengantuk.. bagus jugak kn.. kl tak mesti smbung tdo lg.. hihi teruk betul anak dara sorg ni..


tadi blogwalking ziarah teman2.. and entry ini mengingatkan aku tentang suatu kisah ketika aku zaman kanak2 dulu.. dlm lingkungan umur 4,5 tahun cmtu la..


ada satu hari tu aku sakit gigi.. ye la suke sangat mkn coklat tp malas berus gigi kl xde ubat gigi kodomo lion perisa strawberry tu.. haha kecik2 da pandai demand.. sakit gigi mmg xsng duduk la kn.. aku gtau la datuk aku.. then...


" mai sini tok wan nak tengok.. " datuk aku panggil


aku pun berlari2 anak gi kt datuk aku tu.. nganga luas2 datuk aku belek gigi aku yg sakit tu.. then...


" amik mai mertun (penukul) tu kat aku.. " arah datuk aku pada mak sedara aku


dengar je perkataan mertun tu terus meremang bulu roma aku.. aishh tok wan ni nk wt ape ngn mertun ni.. xkn nk ketuk gigi aku kot.. sakit laa.. dan2 aku lari.. maka terjadilah aksi kejar mengejar dikeliling umah.. dh kna tangkap menangis bkn sbb sakit gg tp sebab takut.. aku pun tak ingat ape tok wan buat ngn gigi aku guna mertun and paku.. tp yg aku ingat sakit gigi aku terus hilang.. 


bila fikir2 balik.. org zaman dulu pndai sbnrnya.. mcm2 rawatan ade.. xperlu alat canggih2 pn.. sampai skrg aku tertanya2 apa yg tok wan aku buat guna penukul and paku utk hilangkan sakit gigi aku.. nak tanya pun tok wan aku dh xde da.. time kasih tok wan.. :)







Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...