:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Thursday, June 30, 2011

:: Angkat kain tinggi2 la.. tunggu apa lagi !! ::

Assalamualaikum..

ohh.. aku usha gambar member-member aku kat fb..

ayu je masing-masing dengan blouse, skirt bagai.. gaya feminin gitu..

aku ?? ahaha t-shirt + jean mmg menjadi kesukaan aku..

kadang-kadang tu saruk selipar je.. nak lari pun senang kan.. kih3
mana tau kot2 kena kejar dgn makhluk hitam ke kan..


ohh aku teringat kisah kena kejar lembu masa hari raya dulu..

time tu aku rasa aku baru darjah 1 ke 2 camtu kot..masa tu dekat kampung sebelah abah aku..aku ngan sepupu sepapat plan nak pi kutip duit raya..so dah dapat permission mak abah kami pun pi la jalan..

aku pakai selipar ja.. cousin aku ni bukan main.. dari atas sampai ke bawah merah menyala !! kasut tumit tinggi kelepup kelepap bunyi bila jalan..

masa tengah syok-syok dok jalan tu..tiba-tiba aku macam dengar bunyi tapak kaki kat belakang.. bunyi tu lagi kuat dari bunyi kasut cousin aku tu..
aku pun toleh la belakang.. tengok ja belakang aku angkat kain terus pecut lari sambil mulut dok jerit kuat-kuat !!..

lembu ligan ( kejar ) kami woiii !!! dah la tanduk melengkoi semacam ja.. cuak gila.. kami lari sampai satu umah ni.. mula2 pakat lari pusing pokok besar depan rumah sape ntah.. pastu da penat men masuk je ntah umah sape ntah.. naseb baik tuan rumah tu tolong halau lembu tu.. kami pun hentam la kuih raya dan minum berjug2 air setelah penat masing2 lari dari lembu gila tu..

" hang la ni adik not pakai baju warna merah !! kan dah kena ligan .. " aku marah cousin aku..

" nasib baik lembu tu tak serondoi aku.. kalau tak.. "

blablabla..

masa nak balik kasut tumit tinggi kaler merah cousin aku takda.. dia baru sedar yg dia lari tadi berkaki ayam.. angkat kain tinggi tak mau mau.. lari tak laju mana pun.. adoii laa.. kelakar.. 

bila fikir-fikir balik betul la orang tua-tua cakap.. lembu suka warna merah.. kan ??? haha





Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Wednesday, June 29, 2011

:: Entry blurrr ::

Assalamualaikum..

kalau la dapat print screen ape yg ada dalam otak aku sekarang..
mesti pening korang tengok.. ohh sangat2 serabut...
aku xde mood.. rasa down sangat.. rasa nak menangis pun ada..

dok sorang-sorang.. macam-macam aku fikir..
perasaan bercampur-baur.. mood beralun macam ombak yang sedang memukul pantai.. kadang-kadang macam nak pecah kepala menahan sakit.. huhu

mode >> sedih + risau + sunyi + homesick 

sekian..


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

:: Blog Kesayanganku ::


Assalamualaikum..

hari ni nak join segmen yang simple gila !..

tempek header blog korang then tinggal link anda kat << SiNi >>

senang bukan ?? so marilah kita join !..


nah.. ini dia header blog aku sekarang..


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

:: Wordless Wednesday #1 "The Taxi" ::

Assalamualaikum..


somewhere in Tokyo


in front of Sendai Station


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tuesday, June 28, 2011

:: Aku terima nikahnya... ::


Assalamualaikum..


tadi aku layan jap video-video indah ..!!

oh tiba-tiba aku rasa incik bf aku sangat beruntung..

kenapa ??

sebab nama aku pendek dan senang nak disebut..

cuba bayangkan kalau nama perempuan tu panjang..

nak sebut pulak berbelit-belit.. 

aishh berpeluh jugak la laki tu masa nak akad nikah nanti..

sampai lenguh mulut dok praktis nk sebut nama bakal isteri haa.. nervous satu hal.. nama bakal isteri pulak dah panjang.. adoii laa cian sungguh.. kih3 

so aku nak pesan la korang nanti dapat anak tak yah la letak nama yang terlampau canggih sangat sampai payah nak sebut.. cukup la sekadar nama yang punyai maksud yang baik2 saja..

setuju tak ?? haha



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Sunday, June 26, 2011

:: So sweet !! ::

Assalamualaikum..


so sweet !! sangat comel kartun dia kn ??

suke tak ? suke tak ?

alang2 dah buat entry sweet ni kan.. aku nak pot pet pot pet sket sebab apa aku suka layan drama korea ..

1. romantik

ohh suke sangat dengan watak hero dan heroin dalam drama korea.. macam cite Beautiful Garden.. pastu suke jugak pasangan happy go lucky dalam cite My Girl.. ^^

2. suprise

ohh aku sangat suka suprise !! nak2 bila hero buat suprise kat heroin.. ohh sungguh heaven ku rasa.. aduhai berangan lagi ^^.. tapi setakat ni sekali je kot aku penah dapat suprise.. daripada member, senior and junior aku kat sini.. dpt suprise birthday party last year.. terharu sangat.. ^^

3. feeling abes

kalau dah start layan drama korea mesti susah nak stop.. feeling abes lah.. rasa macam aku plak tengah alami scene2 dalam cerita tu.. pastu mula la nak berangan-angan.. kih2.. elehh korang pun same kan ?? ngaku je la.. hihi

4. background cantik

aku rasa macam tempat2 kat korea memang cantik dan sesuai untuk honeymoon.. ohh aku memang plan nak gi melancong korea.. insyaAllah kalau ade rezeki next year.. korang jangan jeles !! hihi 

.....

korang kalau merajuk suke dipujuk ke tak ??



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

:: Kenapa, kenapa dan kenapa ?? ::

Assalamualaikum.. 


makhluk yang bernama manusia.. 

kadang2 tak tahu bersyukur dan menghargai apa yang ada di depan mata.. 

bila benda tu dah takde.. dah hilang.. 

baru la nk sedar.. 

kalau boleh dapat balik alhamdulillah la..

tapi kalau dah terlambat ?? menyesal tak sudah..

kenapa mesti macam tu ???





Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

:: Manis tak kurma ini- Sepah ??? ::

Assalamualaikum.. 

bersepah lagi perut aku dengan aksi-aksi lucu dari Sepah !! memang terbaik la Sepah !! aku tau aku lambat update pasal ni.. takpe lambat pun aku nak jugak update dan kepada sape-sape yang ketinggalan nak menonton aksi-aksi lucu dari Sepah.. jom kita layan !! 





ntah kali ke berapa aku ulang tengok aksi-aksi mereka ni.. memang terbaik lah !! tahniah Sepah !!



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed


Assalamualaikum (",)


" Lelaki kebiasaannya akan memilih wanita yang cantik walaupun lidahnya menuturkan keinginan mendapatkan isteri yang solehah. Solehah seorang wanita sering kali tewas bila wajah tidak semanis budi. Itu hakikatnya nafsu lelaki. "
petikan dari BERNAMA(",)

wahai jejaka-jejaka kacak lagi tampan lagi tough di luar sana.. apa kata anda mengenai statement di atas?? adakah anda  bersetuju ??

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Saturday, June 25, 2011

:: Hobi saya ::

Assalamualaikum..


teringat pulak karangan masa zaman berhingus dulu.. cikgu suruh tulis karang bertajuk hobi saya.. pakat pulun tulis karangan.. 

kalau dulu hobi aku suka tengok cerita doraemon.. sekarang aku layan Maharaja Lawak.. 

kalau dulu hobi aku main congkak.. sekarang aku suka update blog.. kih3 *takde kaitan

kalau dulu aku suka pancing ikan.. sekarang aku pancing lelaki tough.. erkkk haha

kalau dulu aku suka main kawin-kawin.. sekarang aku nak kawin betoi2.. hak2 *gelojoh

sebenarnya sekarang aku nak cakap aku tak ketahuan hala.. banyak sangat benda nk buat.. sampai tak terbuat semua.. kih2

selamat berehat di hujung minggu.. papai~

layann~



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Friday, June 24, 2011

:: Pantang larang org tua-tua ::

Assalamualaikum.. ohayou (",)

ehem2.. betapa indahnya dunia pabila mulut tengah mengunyah sambil menikmati kelazatan popia goreng di pagi hari.. suatu yang special dihadiahkan kepada perut kesayanganku di pagi Jumaat yg indah ini dgn diiringi hujan renyai-renyai.. (",)  hujan rahmat mungkin..

haa.. mak aku kata kalau makan jangan bercakap.. tak sopan.. pastu mak aku kata lagi.. jangan duduk atas bantal nanti naik bisoi kat punggung!.. dan mak aku masih berkata lagi.. lagi.. dan lagi..

hurmm macam2 pantang larang orang tua-tua dulu-dulu kn.. ada satu pantang larang ni yang masih menjadi tanda tanya buatku.. 

masa cuti musim bunga tahun ni.. aku baru lepas mandi.. then macam biasa la belai rambut ikal mayang aku yg serabut kalah hantu kak limah ni.. jenuh jugak la nk leraikan belit-belit rambut aku tu.. sampai terpatah satu bilah mata sikat tu.. dh lama sebenarnya mata bilah sikat tu patah.. alah setakat patah 1 still boleh guna lagi kan.. tapi mak aku marah.. dia kata..



" ishkk jangan dok guna sikat yang dah patah tu.. tak elok.. pi buang amik sikat lain.. berlungguk lagi sikat kat dalam bilik tuh !.. "

aku dok berfikir sampai sekarang.. kenapa ya orang tua-tua dulu larang kita guna sikat yang dah patah ?? apa tujuan sebenar disebalik larangan tu ?? sape tahu ?? kasi tahu lah sama aku dong.. hihi 



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

:: Rahsia utk dptkan anak kembar ::


Assalamualakum..


ihsan cik GoOgle


ahaa.. aku mmg suke usha pic baby kembar.. nk2 yg kembar 3.. comel bangat.. kl la ade depan mata aku mmg merah la pipi diorg aku kerjakan.. muahaha..

aku ada baca 1 blog seorang dady cool yg suka bercerita celoteh 4 org anak2nya.. seorang lelaki.. dan kembar 3 perempuan.. ya ampun.. sgt lah comel !! geram sgguh aku tgk..

pastu aku mula la berangan2 nk anak kembar jugak.. hihi 
ape lagi.. aku selongkar la rahsia kt blog dady cool td tuh..

hasil pencarian aku.. aku dapat tahu wife dia minum Kacip Fatimah.. setiap pagi and setiap kali sebelum tdo wife dia msti minum kacip fatimah.. kalau korang tak percaya korang boleh baca Blog dady cool ni.. so kepada sape2 yg tringin nk anak kembar tu pandai2 la take note ye.. ni kira salah satu ikhtiar la.. dpt tak dpt tu blkg kira.. rezeki masing2 la kan.. hihi


Damia and Dania.. anak sedara best friend aku si Alya ngokngek.. (",)

comel kan ? comel kan ? aku rsa aku pun da kna start minum kacip fatimah dh ni.. kuang3~ adoiii bila dh angau tgk pic baby kembar cam gini la jadik nye.. adoiii abaikan la ape yg aku dok merepek ni ekk.. 

oyasumi (",) .. good night *wlpn da pagi.. aku nk solat subuh then tido la wehhh !! haa papai 




Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Thursday, June 23, 2011

:: Kenapa aku berblog ::

Assalamualaikum.. 

pagi tadi aku kol my mom.. dapat satu berita sedih..
teman sepermainan aku dikala zaman kanak2 dulu telah kehilangan ayahnya akibat serangan strok smlm.. innalillahiwainnailaihirojiu'n.. drpdNya kita datang dan kepadaNya juga kita kembali..

takziah ku ucapkan pada mu sahabat.. dan peringatan utk kita juga agar tidak lalai dan alpa kerana maut dtg tanpa kita duga..

....

tutup cerita sedih tu.. td aku ada jejak balik blogger2 yg dtg kt blog aku.. ramai yg melompat gembira dpt BE dr nuffnang.. ade yg dh cash out da pn.. tahniah ye buat korang.. aku tumpang gembira.. (",)

korang penah tak dapat BE ?? sejak aku buat blog ni aku tak penah dpt pun.. aku ni bknnye rajin sgt join itu ini.. aku tak tau sgt pn sal BE nih.. mmg ptt lah tak dpt kn.. tp aku xkisah sgt pn.. sebab tu bkn lah tujuan utama aku berblog.. abes tu apa tujuan aku berblog ?? 


1. minat untuk berkongsi cerita

dari mana timbulnya minat ni ? dari blog korang2 lah.. dlu aku suke je baca blog.. jd silent reader.. tp dh lama2 aku berminat pulak nk ada blog sendiri.. mcm seronok je tgk korang cerita dan kongsi mcm2 perkara kt blog tu kn.. aku pun teringin jugak nk kongsi pengalaman aku sbg seorang anak rantau.. so aku pn start la menulis blog.. maka wujudlah blog seposen aku ni.. 

2. isi masa lapang

kadang2 borink2 tak tahu nk wt ape.. blog la jd penghibur aku.. setiap hari msti aku akan buka blog.. kl xpost entry pn mesti aku akn bca blog korang2 sume.. yg mana dtg blog aku pasti akn aku jejaki.. so jgn lpe tggal jejak kalau dtg ye.. (",)

3. pegubat kesunyian

aku kat sini life sorang2.. xde roommate.. makan sorang2.. tdo sorang2.. study sorang2.. sume sorang2..kdg2 tu rasa sunyi.. lonely.. so blog ni la sbg medum aku berkomunikasi.. dr blog ni jugak aku kenal korang2 sume.. thanks ye korang sudi dtg, baca and komen kt entry2 aku.. terharu sgt dgn komen2 korang ^^

4. diari umum

blog ni aku nk coretkan segala kisah suka duka aku.. segala apa yg pernah dan yg sedang bermain di benak fikiran aku.. so nanti bila aku dh tua boleh la baca balik.. pastu mesti senyum sorang2 mengimbas kembali kenangan di angin lalu *cewahh.. hihi


ape pulak tujuan korang berblog ??



p/s : thanks pd semua yg sudi dtg, bca and komen kt entry2 aku.. tanpa komen2 dan respon dr korang mungkin aku xde smngt nk update blog.. aku hargai sgt2 komen korang.. thanks jugak utk incik bf yg xpenah2 jemu support cik awek dia yg banyak songeh ni.. hihi (",)


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

:: Ok tak ? Ok tak ? ::

Assalamualaikum.. 

grrr... satu soalan math yg nampak simple telah membantutkan mood aku utk terus belajar apabila berhelai2 kertas terbazir diconteng olehku akibat aku gagal mencari jawapan kpd soalan tersebut..

lalu aku pun merajinkan diri untuk menukar background blog aku.. borink pulak ngadap background yg sama ja.. tp malangnya aku xbegitu rajin utk buat header yg lebih menarik dan tertarik lalu aku crop je pic yg ada.. 

aku nk tukar shout box punye font colour tp malangnya otak aku tak dapat nk recall balik apakah password yg telah aku guna.. makanya aku gagal utk sign in lalu tak dpt nk tukar font color.. grrr

ade tak sape2 yg rajin nk bg adiah header baru kat aku ?? anybody ???

dan.. aku nak suruh korang kritik pasal blog aku nih.. tak kisah la pasal background ke.. pasal entry aku tak menarik ke.. ape2 je lah.. kritik je la ape2 yg krgnya blog seposen aku ni.. aku akn cuba perbaiki apa yg patut..



p/s : pengkritik setia aku a.k.a incik bf aku belum pulang makanya aku tiada penasihat sekarang dong.. makanya aku mahu mintak nolong dari kamu2 semua dong.. tolongin akuuuu.. kah3~

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Wednesday, June 22, 2011

:: Best ke study oversea ?? ::


Assalamualaikum..

baru-baru ni ada senior2 aku dan member2 1 batch aku buat program Jejak Bestari untuk adik2 junior Form 4 kt sekolah aku dulu.. ohh aku dulu sekolah kt kedah jugak.. Sek Men Sains Pokok Sena a.k.a SAINA.. 

apa yg aku tau tujuan program tu ialah nk bg pendedahan kt junior2 tentang kos2 yg ditawarkan di universiti.. so program ni kira nk tlg budak2 ni la utk depa pilih jalan bila dh lepas SPM nanti.. scra tak langsung nasihat apa yg patut la.. 

aku masa Form 4 dulu tak pk kot sal benda2 ni.. yg aku tau pi prep aku tdo.. takpun aku baca paper.. tak penah stay up pn.. tak sempat nk light off lg aku dh pejam mata dh.. kui3.. jgn contohi aku ya.. ^^

ada jugak junior2 tanya aku.. best ka study kat oversea ni?.. 

bukan kira best ka tak best.. korang kn pk sedalam2nya.. aku dulu pn pening kepala jugak nk buat keputusan.. mcm2 aku pk dlm kepala otak.. so kat sini aku nak bg garis panduan kpd adik2 yg ada angan2 utk smbung belajar di luar negara.. 

.....

tak semua org dapat peluang utk smbung bljr di luar negara.. kl korang dpt korg dikira bertuah la.. dlm beribu2 student korg terpilih utk smbung bljr di luar negara dgn tajaan sepenuhnya.. korang dah tak payah fikir pasal nak dptkan PTPTN and scholarship bagai.. tak payah susahkan mak bapak utk kasik duet poket korang.. tp korang nye result pn mesti power lah kn.. result mau maintain je.. jgn ingt korang dtg oversea leh main2 sronok2 je.. tanggungjawab dan amanah yg korang pikul tu amat berat sbnrnya..  

seronok bukan ? dpt pergi oversea tanpa keluarkn 1 sen pn.. tp korang kena ingat.. kt oversea nanti takde sape yg nk tlg korang.. korang terpaksa berjauhan dengan family.. segala hal korang kena uruskan sendiri.. korang kena berdikari.. kdg2 korang akan rasa sunyi sgt.. homesick.. nak2 time sakit.. kl kt umah or hostel dulu ada mak, ada member tlg tgk2kn.. tp kl kt perantauan xde org yg nk tgk2kn korang.. xde orang nk control ape yg korang buat.. semuanya terletak pd diri sdri.. segala keputusan berada di tangan korang..

culture shock adlh satu perkara biasa kpd mereka2 yg bru menjejakkan kaki ke oversea.. budaya, masyarakat, life, cuaca, persekitaran.. segala-galanya berbeza.. korang akan perlukan masa utk sesuaikan diri dgn persekitaran baru.. itu terpulang pada individu.. ada yg kejap je dh leh sesuaikn diri dgn suasana life yg baru, buat kwan seramai yg mungkin.. tp ada jugak yg take time utk sesuaikan diri.. apa2 pun mental kena kuat.. selain dari persiapan fizikal, persiapan mental juga amat penting..

macam2 cabaran sebenarnya bila merantau di ngra orang ni.. tp disebalik cabaran dan rintangan tu korang akan jd lebih matang.. jauh perjalanan luas pemandangan.. korang punya pemikiran akan lebih luas terbuka.. sbb bila korang dh keluar dr kancah persekitaran yg berbeza korang punya pemikiran pun agak berbeza drpd selalu.. tak hairan la kl korang nmpak budak2 yg belajar oversea ni lebih matang dan berketerampilan.. 

korang juga akan jd lebih independent.. sedikit sebanyak keyakinan diri korang akan meningkat.. kalau di negara org korang boleh survive apatah lg di negara sdri kn?..  kalau dulu korang takut2 segan2 nk bertanya tp tidak lagi sekarang.. campak lah korang kt mna2 pun korang still akan boleh survive punya !.. wlpn seorang diri.. berbekalkan keyakinan dan daya saing yg tinggi setiap masalah korang dpt atasi dgn jayanya.. bukan senang nk fight dgn student2 kt oversea ni.. usaha mesti berlipat ganda.. 

lagi satu.. korang akan amik masa utk habiskan pengajian sebab preparation dh makan masa 2 tahun.. jangan rasa menyesal plak nanti bila tgk member2 kat M'sia dh grad and dh bekerja tp korang masih terkemut2 belajar lg.. xpe.. korang abes lambat sket je.. tp pulangan yg korang akan dpt nanti pun lumayan lah.. berbaloi dgn usaha korang selama ni..

masa aku mula2 masuk kelas dua tahun lalu.. lecturer ckp bahasa jepun bkn men laju lagi.. kdg2 tu ada yg ckp pelat la.. buku teks semua bahasa jepun.. 2,3 bulan pertama serius aku nganga.. tak paham apa langsung.. aku sekadar pi kelas dgr lecturer bebel.. balik kelas buat homeweork hentam apa yg patut.. dh lama2.. bru la aku boleh catch up ape yg lecturer ckp.. kl budak jepun study content yg lecturer ajar.. aku kna faham dua benda dlm msa yg sama.. kena faham bahasa Jepun dlu then baru fahamkan apa  isi kandungan yg lecturer ckp td.. penah ada rasa nak give up.. tapi aku dh xleh patah balik.. ape2 pn aku tetap kena teruskan.. so aku tanamkan azam dlm diri utk terus berusaha sebab aku sendiri yg pilih jalan ni.. takkan senang2 nk give up kn?.. malu la.. nk ckp ape kt parents nanti?..so never give up !! sekali kau dh melangkah jgn penah berfikir untuk berpatah balik..! yoshhhh

aku harap perkongsian aku yg tak seberapa ni dpt membantu sape2 yg tengah pening kepala utk buat keputusan sama ada nak study oversea ataupun smbung kt M'sia ja.. belajar kt mana2 pun sama ja.. ade baik ada buruknya.. apa2 pun usaha dan tawakkal itu penting.. jgn lupa berdoa pada yang Esa memohon petunjuk.. kerana Dia ja yg tahu apa yg terbaik buat hamba2Nya.. :)





Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tuesday, June 21, 2011

:: Bila kekasih hati curang ::


Assalamualaikum..

bunga segar mmg akan layu..
tp kl dikeringkan dan dijaga baik ianya tetap mekar berseri... (",)


sakit tak bila org rampas sesuatu yg amat kau syg ?? apa kau rasa bila org yg kau percayai tikam kau dr belakang, curang dgn kau ?? marah bukan ?? ok2.. rilex2.. aku faham apa yg korang rasa sbb aku jugak penah merasa semua tuh.. 

mengamuk.. marah2.. tengking kuat2.. maki itu ini.. ungkit segala yg lepas2.. tak guna semua tu.. tak boleh selesaikan masalah pn.. malah menyakitkan hati je.. hilang keayuan yg kau miliki tu.. benda dh jadi.. kalau kau bunuh dia skalipun kau takkan dpt ape2 untung pn.. 

" elehh ckp mmg r senang.. cuba kena kt batang hidung kau ?! "

mmg la nk buat tak semudah kata.. tp bukankah kita yg control our brain?.. jgn terlalu emotional.. aku juga pernah lalui semua itu..

org yg aku percayai telah menghancurkan kepercayaan yg aku letak pdanya.. dia curang dgn salah seorang teman yg selalu berkongsi cerita dgnku suatu ketika dulu.. hancur.. pecah berderai hatiku umpama kaca yg jatuh terhempas..

aku kuatkan diri berhadapan dgn si dia.. bertanya mengenai kesahihan akan hal itu.. bertanya face to face.. luluh hati mendengar pengakuannya.. namun aku terus berdiri tanpa menoleh ke belakang.. 

apa yg aku lakukan ialah..

menyepikan diri dari si dia dan juga teman aku.. bukan cara aku maki hamun orang tak tentu pasal.. bukan cara aku mengamuk marah2 ungkit segala.. biarlah aku undurkan diri.. malah aku bersyukur kerana aku diberi petunjuk sejak dr awl.. alhmdllah berkat keikhlasan dan kejujuranku, aku terlindung dr lelaki buaya yg tidak tahu menghargai itu.. dan hakikatnya aku masih berkawan dgn si dia.. tiada rasa dendam.. bukankah memaafkan itu salah satu sifat peribadi baginda yg harus kita contohi ?

pesan aku.. jujurlah dlm perhubungan kamu.. ikhlaskan hatimu.. pasti kamu akan dilindungi.. usahlah kamu berdendam rasa.. yg berlalu biarkan ia berlalu pergi.. kerana pasti ada yg lebih baik sdg menantimu..





incik bf tengah training dlm hutan skrg.. harap2 dia sihat.. tak sabar menanti kepulangannya Jumaat ni.. really mis him.. awk.. semoga awk sihat2 ye.. sy doakan awk selamat pulang.. sy menunggu kepulangan awk.. (",)

kalau suka boleh LIKE (",)
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Monday, June 20, 2011

:: Oh popia ku ::


Assalamualaikum.. (",)

ini kisah 2 hari lepas.. lebih kurang pukul 8.31 pm..
aku tengah layan maharaja lawak sambil makan popia goreng.. ngidam la katekan.. 

tiba2...

" Fatin sannnnn!!!! " budak vietnam sebelah bilik aku menjerit.. dia ni style blur2 and cepat panik.. bila org panik aku pn akn jd panik skali..

automatik aku terlempar popia goreng kt tgn aku tuh.. cis.. terkejut tau.. baru nk layan perasaan makan popi goreng.. potong line betul..

tp kan aku pn cuak jugak time tu sebab ada gempa bumi yg agak kuat time tu.. and gegaran agak lama.. aku dh sarung jeans and smbar tudung la.. in case kl gegaran tak stop jgak nk lari keluar la.. tgkat 3 woo.. goyang kalah buaian.. cuak beb.. 

tp gegaran tu xlama.. aku terus buka tibi tgk info psal gempa yg berlaku tu.. sblm tu aku kutip lu popia yg aku terlempar td.. huhu

 mlm tu aku tdo pakai sopan abes la.. mana tau kot2 ngah sedap tdo pagi2 buta buat dok goyang mcm hari tu.. kain batik terlondeh tgah jalan ke msa nk lari kuar kang.. xpsal2 maluu.. 



p/s : Sendai mmg tempat yg byk gempa bumi pn.. nasib baik aku xde penyakit jantung.. semoga Allah pelihara ktorang semua yg ade kt sini :)








Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Sunday, June 19, 2011

:: Mai kita kenai2 dgn blogger utara ::

Assalamualaikum.. 

korang semua tau aku dok sendai kan.. tp korang tahu tak aku asal mana?..

sapa pandai se teka ce teka.. ??

dh lama sgt aku tak review blog.. so kali ni aku nak ajak ampa semua kenai2 dgn blogger utara yg famos amos ni.. aku rasa ada yg dh kenai kot depa2 ni.. 




beliau ni orang Alor Star.. emm Aloq Staq !! kg aku tuh.. 
macam2 cite ade kt blog beliau ni.. meriah sekali.. 

bak kata beliau " senyum mau maneh "


and lagi sorang.. brader hensem..


" hensem tak semestinya playboy "

sempoi2.. aku rasa brader ni mmg sempoi.. aku pn bru je jmpe blog dia.. jom kita sama2 terjah blog brader ni..


jom la pakat2 kenai dgn blogger utara.. org utara peramah2 belaka.. jgn malu2 jgn segan2 okeh.. ^^



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

:: Happy Birthday awk (",) ::

Assalamualaikum..

ini entry special buat kekasih hati caye !!

Happy Birthday awk !!





semoga awk dipanjangkan umur.. dimurahkan rezeki..

!! love u so much !!




Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Saturday, June 18, 2011

:: Habis madu SEPAH dibuang ::


Assalamualaikum.. 

haha.. sakit perut woo.. bukan sebab silap mkn ke ape.. sebab perut aku bersepah dgn mereka2 ini.. jom kite tgk ape yg bersepah ye.. haha




haaaa semputttt... semputtt... hahaha

good job la sepah ..!




Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Friday, June 17, 2011

:: Kasih yg Suci @ Nora Elena ::

Assalamualaikum..


Happy ending (",)

.....

watak Seth Tan dlm drama ni mengingatkan aku pd incik bf tersyg.. hihi awk..sy syg awk ketat2~

kl bercakap.. tak penah nk tinggi suara.. aku je kdg2 moody tak tentu pasal.. nk kata pregnant tak pulak.. kih3.. 

pape pn aku nk ckp cte ni sgt best !! setuju tak ??

.....


sesiapa yg terlepas nk tgk kt tibi td bleh tgk kt !! SINI !!



opppss sory awk TERtido lmbt pulak..larikkkkkkk ngeh3~
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tuesday, June 14, 2011

:: Bumi memberontak ::


Assalamualaikum


pagi td kita dikejutkan lg dgn satu berita gempa bumi yg melanda Sumatera Utara..

gempa bumi bermagnitud 5.5 itu sedikit sebanyak menggegarkan bumi Malaysia.. aku pasti mesti ada yg merasai gegaran tu kan..

lately banyak sungguh bencana alam melanda..
bumi umpama memberontak..
mungkin ini adalah satu warning buat kita semua..

sama2lah kita muhasabah diri.. bertaubat memohon keampunan dariNya..
semoga kita semua seniasa berada dibwah lundunganNYa.. insyaAllah..



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Monday, June 13, 2011

:: Bukan rezeki aku ::


Assalamualaikum..



just wanna say


" never give up.. "





Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Sunday, June 12, 2011

:: Jalan itu ::

Assalamualaikum


semoga jalan yg dipilih itu adlh yg terbaik buat kita..
wlpn apa pun cabaran dan dugaan yg akn dtg..
hadapi dgn tabah dan kuat..
setiap yg berlaku pasti ada hikmah disebaliknya..
never give up !! fighting !! ^^


p/s : hatiku berdebar2.. apa pn keputusannya aku terima dgn redha.. 






Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Friday, June 10, 2011

:: Debaran menanti ::


Ya Allah..
murahkanlah rezeki aku.. 
permudahkanlah segala urusanku..



p/s : perlukan ketenangan~


 
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Thursday, June 9, 2011

:: Mohon petunjuk ::

Assalamualaikum.. (",)

.....

dlm satu hadis ada mengatakan
" Nabi pernah mengajarkan kepada kami istikharah dlm berbagai urusan, seperti mengajarkan sebuah surah dalam Al-Quran. Kalau seseorang dari kamu menghendaki sesuatu maka hendaklah ia solat dua rakaat kemudia berdoa.."

....


Setelah Al-fatihah bacalah surah Al-kafirun pada rakaat pertama, baca surah Al-ikhlas pada rakaat yg kedua..

.....
usai solat dua rakaat tadahlah kedua tangan mu dan berdoalah moga2 diberikan petunjuk..

.....

selalu lah amalkan solat sunat istikharah ini ya..
mungkin akn dpt petunjuk dr mimpi.. ataupun detik hati.. mcm2 cara Allah bg petunjuk kpd kita.. wallahualam


sama2 kita beramal ya (",)




Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Wednesday, June 8, 2011

:: Dilema >> mana satu pilihan hati ?? ::

Assalamualaikum..

ohh aku dalam dilema..
nk pilih mana 1 ni ??

yang ini ??


ataupun


yang ini ??

tapi.. tak lama lagi 
bakal keluar yg ini !! 


help me please !!! 
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Monday, June 6, 2011

:: Bumi sakura >> Bullet Train ::

Assalamualaikum ! (",)

seperti yang dijanjikan dlm .... untuk segmen Bumi Sakura bulan ni..
aku nak bawak korang semua jalan2 naik Bullet Train a.k.a SHINKANSEN..

hahh ini dia rupa Bullet Train.. laju mcm peluru.. 300 km/j !! sbb tu lah dinamakan Bullet Train.. dikendalikan oleh Japan Railways (JR) ..



Bullet Train ni menghubungkan bandar Tokyo dgn bandar2 besar seperti Sendai tempat aku bermastautin skrg ni.. yess !! Sendai antra bandar terbesar u know !! best wooo.. mai la melawat aku kt sini ^^


Bullet Train ni ada banyak jenis.. macam2 nama ada.. Nozomi, Hayate, Sakura etc.. aku pun tak ingat semua.. kih3 
korang tgk la peta kt bawah ni..


aku penah naik dari Sendai ke Tokyo lah.. harga lbh krg 10 000 yen = RM350 untuk sehala.. mahal ?? berbaloi dgn kelajuan dia kn.. and very comfortable !!

 
ini seat biasa.. 1 line 5 seat..
 

siap ada plug lagi ! nmpak tak kt bwh tu ? boleh la chrga phone or lappy ^^


ada toilet jugak.. 

boleh pilih seat sama ada nak reserved, non-reserved or Green Car.. ape pulak Green Car ni ??


Green Car ni mcm Bussiness Class dlm flight tu la.. lebih luas and lebih selesa..




kalau nk cepat Bullet Train is the best choice i think.. very punctual !! sharp on time train akn jalan.. tak kurang tak lebih even 1 minit..


no smoking !! take note ya perokok2 tegar sekalian ^^ 


ni tiket aku pergi Tokushima last week.. 
Sendai >> Tokyo >> Okayama >> Tokushima
jauh bebeno.. nek bus ntah bbrpe hari bru smpai gamaknye.. ^^

tiket Bullet Train boleh beli kt kaunter


or vending machine




jangan risau.. tak faham Japanese boleh pilih English ^^


dan ada offer baik punya utk pelancong2 luar.. hanya dgn Japan Rail Pass anda boleh menjelajah seluruh Jepun dgn mggunakan semua rangkaian Japan Railways termasuk bullet train !! dlm masa yg singkat je dh boleh tawaf 1 Jepun tau !!

and lagi satu offer.. Seishun 18 Ticket (18 kippu).. ini lebih murah berbanding JR Pass.. target dia mmg utk college student ! dgn tiket ni korang bleh naik sume JR Train kat sini kecuali Bullet Train.. hihi nk cepat kna bayar lebih la kn ?.. besa la bisnes.. ^^






Shinkansen Nozomi.. Bullet Train terlaju..




haa dh puas lom nek shinkansen ?? 
tu je la yg aku nk share dgn korg utk bulan ini punya segmen..


so for the next segmen.. korang nk aku share ttg ape ?? boleh request.. insyaAllah aku akn cari bahan2 utk kita kongsi bersama.. semoga terhibur.. (",)







kalau suka boleh LIKE !!
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...