:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Sunday, September 26, 2010

Susah senang kami bersama...

Assalamualaikum pembuka bicara..cewwahhh ala2 nk berpidato gitu..haha

Hurmm..perasaan aku skang?..aku rsa sunyi sgt...sepi...mna xnya..sebulan kt umah huru hara..wlpn kami 4 beradik sja...tp bl da kmpul 4 beradik tu riuh rendah tu mcm ada 100 org..tu la yg mak aku salu ckp..mau xnya dok gelak ja tiap msa...huuu rindu betol...sebulan cuti aku rsa cm xckop..rsa cm xsmpt nk pnas punggung lg dok kt umah da kna balik plak..cepat betol msa berlalu kan...tp tu msa kat umah la..bl da balik sni balik 1 hari tu rsa mcm 1 mggu je..xsabo nak balik umah lg..haishh ni kes berat ni..adududu...Ya Allah kuatkan lah aku utk mengharungi cabaran2 yg seterusnya..doakan aku ya...

Hurmmm..aku nk tya ampa sume...apa erti persahabatan bg ampa?..org yg mcm mna ampa anggap sbg teman sejati...adakah ampa hanya kawan ngn org yg hebat2 ja?..or yg lawa2 ja?..or yg kaya raya ja?..or yg ska bergelak ketawa bersama ampa?...

"elehhhh ape klas kwn ngn dia ni!..kulit hitam legap..!'..ada yg diskriminasi smpi cmtu skali..silap2 haribulan member yg kulit hitam legap tu la yg nk tlg ang time ang ssah tau..kawan2 ang yg cantik2 kaya raya tu p mna?..enjoy xabes2..peduli apa depa..lantak p kat ang la kn..kena time tu bru ampa sedaq langit tu tggi ka rendah...so pesan aku nk berkawan jgn terlalu memilih..bkn xyah plih lgsung..yess kna jgak pilih..jgn dok pi kawan ngn org yg xtentu hala pulak kan..slap2 haribulan meringkuk dlm penjara..kes apa?..dadah...mintak simpang lah semua tu...

sebut sal kawan ni kan..aku mmg rmai kawan..aku kawan je ngn semua org yg nk kawan ngn aku..ngn org yg tentu hala la...yg pelik2 ni takot lah!...huhu...tp dlm berjuta2 kawan(cewahh bajet hot sgt la kn..hak2)ada seorg kawan ni yg aku syg sgt!...kami sdri pn xsedar mcm mana kami boleh rapat smpi mcm tu sekali...

satu hari tu aku dpt panggilan dr jpa..aku kena wt keputusan sama ada nk smbung belajar kt jepun or kt malaysia ja...hurmm mmg confius sgt2...nk pergi rsa berat hati nk tggalkn fmly n kawan2..xpergi rsa mcm rugi plak sbb bkn semua org dpt peluang utk stdy kt oversea kan...then setelah aku tya pendapat family n cikgu2 aku membuat keputusan utk smbung blajar dekat oversea...

nk dijadikan cerita..petang tu dua hari sebelum aku berangkat ke kuala lumpur kalau xsilap..aku pn telefon la kawan aku ni...aku gtau dia lah keputusan aku..time tu aku xsedar langsung yg hujan tgah turun!..tgk2 basah tudung aku...nasib baik xbanjir kereta abah..aku pn xtau kenapa aku rasa sedih sgt nk berpisah dgn kawan aku ni...padahal kl dikira balik kami bru ja kawan rapat dlm sebulan dua cmtu ja kot...tp rsa mcm aku da kenal dia lama..mna xnya byk rahsia antra aku dan dia...huhu.."aku sayang ang wehh.." =) 

kalau org len tgk..mesti xcaya yg kami rapat..kami xmsg setiap msa..xgayut 24 jam..kdg2 ja..bg aku rapat xsemestinya sentiasa bersama..tp dia selalu ada saat aku kesedihan..saat aku perlukan bahu utk menangis...saat aku perlukan teman utk berbicara..bak kata org sharing is caring...

dulu la masa time sekolah...ada ja member yg cemburu bila seseorg rapat dgn aku..aku pn xfaham kenapa..xda niat pn aku nk rmpas kawan diorg...huhu..kawan rapat..kita xleh halang dia nk berkawan ngn sesiapa pn..xkn 24 jam nk berkepit ja ngn kita..mna leh cmtu...lembu pn kl 24 jam ang tmbt dia sorg2 dia pn xmau..kl lembu tu leh ckp mmg kena maki la ang wt dia cmtu..sma la manusia pn..

******************************************************************
utk sahabat yg sgt aku syg...
i love you so much wehh
mmmuah mmuahh mmmuaahhhh!!!
semoga persahabatan kita kekal selamanya..
insyaAllah..
***********************************************************************
hargailah org yg kita syg selagi mereka masih ada...=)


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

3 comments:

iyda murasaki said...

that's so trueeee..kawan rapat xsemestinya slalu gayut,sms or whatsoever...cukop sekadar dekat di hati and they know they are each other's bff...i do have bffssssssss from saina. sorg kt indon sorg kt egypt, kt msia...but distance never keep us apart from each other's heart...=))

~aLiYa~ said...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!
terharu! sob3
AKU SAYANG ANG JUGAK!!!!
SANGAT SANGAT SANGAT SANGAT!!!
mmmmmuuuuuuuuuaaaaaaaahhhhhhhhhhhh. luv u~~

fatin said...

kak ida :: yup2..distance never keep us apart from each other..i like that!

alya :: love u too! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...