:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Friday, August 12, 2011

:: Thanks (",) ::

Assalamualaikum..

1st of all aku ucapkan jutaan terima kasih kepada anda-anda yang sudi datang ke belog seposen aku dan penghargaan yang tak terhingga buat mereka-mereka yang meninggalkan komen, pendapat, idea yang menarik dan macam-macam lagi..

belog seposen aku yang entah hape2 ni bosan tau kalau takde feedback dari korang.. aku rasa sangat berbesar hati dengan komen anda-anda sekalian.. line internet kat umah aku slow sgt skrg ni.. aku ade jenguk tapi takleh nk komen.. korang jangan risau nanti pasti akan terjah entry2 hebat dari korang tau !!

.....

untuk babak disebalik tabir tu.. thanks a lot !!

macam-macam cadangan hade !! ketupat.. lemang.. rendang.. sate kajang.. popia.. paling tip top sekali laksa !!  laksa memang favourite aku lah.. tapi kat sana takde ikan kembung.. sedihhh :(

dalam banyak-banyak idea tu kan.. ada satu yang aku tak penah dengar nama makanan tu.. RENDANG MAMAN ngn ayam kampung.. RENDANG MAMAN tu macam mana ye ?? asal dari negeri mana ea ?? sape-sape tahu share lah ngan aku ea.. (",) Tukang Karut cakap rendang maman terbaik !!

.....

menu berbuka puasa hari ini adalah pulut udang.. tahu tak ??


ini lah dia rupanya pulut udang.. sedap nihh !!  maybe ada yang panggil pulut panggang..

so ape pulak menu korang hari ini ea ??

.....

p/s : sorry terpaksa combine.. sepatutnya nak buat entry asing2.. tapi dah line ok sket so skali harung lah.. semalam puas aku ngadap nak buat entry tapi tak dapat2.. last2 tido.. haha.. 

bye.. selamat berpuasa dan selamat berbuka petang nanti ea.. (",)



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

38 comments:

ArulchelseA said...

macam otak2... kih kih kih..

zati embong said...

haruskah kenal!feveret jat.

rupanya tenet x bape ok,patutla fatin snyap je.hihi

Anum said...

ada org panggil pulut udang nie..
pulut panggang

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

pulut udang...
sedapnye...

siti kektus said...

aku panggil tu pulut panggang! festime aku dengar org panggil pulut udang.




eh, mak aku cakap, guna ikan tenggiri or prang wat laksa pon boleh lah. tak de jugak ke jual kat sane? hukhuk

Tukang Karut said...

nanti la aku tunjuk gambar kalau ada...

H.J said...

sama2..

aleen aiden said...

yeke seposen?pasti ni bukan 5posen?hee
woahh..pulut panggang..da lame xmakan!

si para para said...

err tak pernah dengar jugak benda tu..rendang mamam.. mungkin benda sama, cuma nama berbeza mengikut tempat.

oh kat sana tak ada ikan kembung ke..hehe



oh benda tu. selain pulut panggang, kitaorang panggil pulut lepa..hehe

d_LA said...

tenet kat kg dla pun selow gila, tp disebabkan time ni je dla ada ms nk bw, xpe, tgu jugak walaupun selow sikit..hehe..x pnh dgr nm rendang maman tuh..camne rupe pun x taw..nak google mls..heee...dla skang kat kg, mak msk byk giler taw..penuh meja.sabo jerlah

ORLANDO AHMAD said...

aleen aiden nak makan pulot? meh abang suap keh3

ash said...

betul la pulut panggang,,inti je tukar udang.bese org bt pkai inti ikan kan..kan

Cik TeN10 said...

Arul

macam tu sebab balut guna daun pisang kan.. tapi isinya tak sama dong.. hihi >.<

Cik TeN10 said...

jat

oh ye ?? tggu ape lagi ptg ni gi beli la jat.. hihi

a'ah.. salu klik je dpt klik je dpt.. tp kat umah klik berkali2 pun tak dapat2 tu yg fed up tu.. :p

Cik TeN10 said...

Anum

a'ah.. tadi bertekak kejap ngn incik bf.. sorang pulut udang sorang pulut panggang.. padahal bnda yang sama je.. haha =)

Cik TeN10 said...

meniti senja

sedap2.. tapi krg berminat sket.. =)

Cik TeN10 said...

siti kektus

kat utara rata-rata panggil pulut udang rasanya.. =)

tahu.. tapi takde.. kalau ade da lama da aku buat wehh..

Cik TeN10 said...

TK

okeh.. =)

Cik TeN10 said...

H.J

=)

Cik TeN10 said...

aleen

ahaa ye kot.. tapi yang pastinya pulut udang lagi mahal la.. kah kah kah :p

Cik TeN10 said...

si para para

maybe.. =)

takde.. kl ade leh wat laksam !!

ohh ye ?? pulut panggang penah jugak la dgr org sebut.. pulut lepa first time dgr.. =)

Cik TeN10 said...

d_LA

ahaa.. same la.. line slow nih nk google pun malas.. fatin pun tak penah dgr.. wah2 mestii meriah kan time berbuka.. xpe makan slagi boleh.. =)

Cik TeN10 said...

ORLANDO

gatal jugak mamat orlando ni ea.. kih3 >.<

Cik TeN10 said...

ash

ye lah ye lah.. kasik chance la org tu menang kan.. :p

Far8 budak baik said...

pehhh byk gile kau mengidam kn..
kita sama lahh kau laksa..
aku laksamm..lebih kurang lahh tu kn..
wehhh aku suka lepat tikam..
seyes sedap..huh
blog seposen ape..
rendah diri betol lah dy ni =)

Cik TeN10 said...

Far8

ahaa.. nafsu makan aku memang tengah meluap-luap sekarang ni.. haha

ohh actually aku pun lagi suka laksam drpda laksa.. sebab kuah laksam lemak !! mmg terbaik lah !! aku mesti akan hirup kuah smpai licin.. haha

lepat tikam ?? yang mana satu ekk ?? first time aku dgr ni.. :p

ahaa.. berbanding dgn kau kan.. aku ni ciput je kot.. ^^

mOon jOhari said...

org utara mmg pgl pulut udang...cedap...!

cikten10....sOri dh lama x menjenguk hang...cheQ sibOk sket la nih....

teyn teyn said...

aduhaii .. rindu mskn melayu la tu ea .. hehe

Cik TeN10 said...

mOon

kan.. =)

perasan jugak cik moon da lama menyepi.. mesti sibuk siapkan tempahan jahit manik kan.. =)

Cik TeN10 said...

teyn teyn

semestinya ..tggal beberapa hari je lagi nak makan sedap2 ..pastu da kena balik sana ..sedihh ni huhu

Heidi Shafiq said...

rendang maman dari kemaman la.. hahaha.. (main belasah je..)

sueMUNCET said...

hye my follower! saya ada buat contest.. kalau minat sila la join okey!

http://suemuncet.blogspot.com/2011/08/contest-saya-dan-makanan-dari-blog.html

adan said...

rendang maman? tak pernah dengar wook..

Cik TeN10 said...

Heidi Shafiq

hahaha.. mungkin betul :p

Cik TeN10 said...

sueMUNCET

okeh ..kalau RAJIN dan line inetrnet mengizinkan sy join ea.. thanks ! =)

Cik TeN10 said...

adan

aku pun tak pernah dengar .. =)

Waqheh said...

babai

Cik TeN10 said...

Waqheh

ehh nak pi mana ni ?? nak pi shopping kat jalan TAR ka ? haha =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...