:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Monday, August 15, 2011

:: Berat hati ::

Assalamalaikum

pejam celik pejam celik dah masuk hari ke 15 puasa..
kejap je kan..
setakat ni ade tak yang tak terbangun sahur ?.

ari ni dah 15 Ogos.. hari isnin dah ..
isnin depan aku dah kena balik sana ..
berat sangat hati nak balik..
beratnya hati aku nak tinggalkan rumah dan family macam nak angkat lori kayu balak ..
walaupun tak dapat beraya dengan family tahun ni dapat berpuasa kejap pun jadik lah kan.. =) 

tart nenas aku dah siapkan ..
separuh untuk bawak balik sana sebagai buah tangan kat sensei aku ..
separuh lagi simpan kat umah la untuk raya nanti..
hari ni aku nak buat cornflakes madu pulak ..
korang buat kuih apa untuk raya ni ??
ke main kuih tunjuk-tunjuk je ??


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

32 comments:

H.J said...

huhu..selamat bermusafir la..balik nanti bawak balik cenderahati eh..haha

Abu Huzaifah said...

selamat berpuasa :)

Anum said...

rajinya buat kuih

muhamad hanif said...

aku selalu buat kuih muih je


waaahahaha, nak balik da ? kimono tak dapat lagi..

umpph.

ORLANDO AHMAD said...

jangankan kuih raya, kuih berbuka puasa pon Gua beli aje

Far8 budak baik said...

waaa sedih gile cam tuu..
nnti dah hari isnin tu...
x ley nangis nangis tahuuu..
pastu bawa lahh kuih raya2 byk2 k..
kurang sikit rindu tuu..
nnti kat perantauan..buat vedio k..
=)

Fadzli Amir said...

Salam...kesiann....
kitaorg cam biasa..tunjuk2..hehehe

d_LA said...

ingatkan fatin dpt beraya kat Malaysia...sila bertabah dear..dla tunjuk2 je biskut raya sbb mmg x smpt nk buat..lgpun akak2 sume dok jauh, x ckp tgn nak wat sndiri

Cik TeN10 said...

H.J

thanks.. haha next year insyaAllah .. kali ni balik terkejut tergempar ..tiket flight pun beli seminggu before raya ..tu yang balik tgn kosong tu ..

Cik TeN10 said...

Abu Huzaifah

selamat2~ =)

Cik TeN10 said...

Anum

memang suke buat kuih ..lagipun dok umah saje2 tak tahu nak buat ape kan.. =)

Cik TeN10 said...

hanif

ahaa nak balik dah ..aishh budak ni tak abes2 ngn kimono nye ..tak macho lah kimono weh !! pakai baju melayu lagi segak :p

Cik TeN10 said...

ORLANDO

ahhh lu mmg .. :p

Cik TeN10 said...

Far8

tak nangis pun cume masam sket je.. huhu
ahaa tengah buat kuih raya nk bawak balik la ni ..xnk tlg ke ?..

InsyaAllah nanti aku buat video masa sambutan hari raya kat sana .. =)

Cik TeN10 said...

Fadzli Amir

tunjuk jangan tak tunjuk ea biar penuh meja .. =)

Cik TeN10 said...

d_LA

tak lah dyla ..tak sempat pun ..24 da start kelas balik ..ye sy tengah bertabah ..takpe makin dekat raya makin murah ..beli sampai penuh meja ekk ..kih3 :p

mykhalis said...

hahaha..tunjuk2 bila duit takde..bila dah berduit kuih juih bibir namanya..

aleen aiden said...

sana mane nih?ikot!!heh~

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

zaman buat kueh raya dah berlalu lepas arwah opah meninggal...

sifu im said...

ko dh nk g ye??selamat jalan juliet

zati embong said...

jat x sahur pun fatin.pkul 6.30am baru terjaga.redha je.hihi

x lama da,xpe,masa yg tnggal ni guna baik2 k.

si para para said...

tak buat pun taun ni...
makan biskut mery je la tahun ni.hehe

adan said...

WEI... AKU BLUR sekejap part kuih tunjuk2 tu.. rupanya kuih yg di jual tu kan.. main tuunjuk je.. ahaha..

ingatkan nama kuih apa tadi..

siti kektus said...

sedihnya kau dah nak balik sana. sobs. -_-'






weh, lain kali bawah lah daun sakura dari sana. ada kan? hehe :p

ArulchelseA said...

bila nak bg aku tat nenas tu ..kihkih kih

Asrul "iLham" Sany said...

mak tak wat biskot taun ni, die wat kek red velvet je..muahahhaa

ILA HonEyBuNNy said...

confleks madu memang sedappp kan..

tiap2 tahun wat jugak..ehheh

Tukang Karut said...

tetiba terasa syahdu pulak... tak pe... nanti kirim lagu je boleh? jangan lupa kirim salam dekat shinchan dan doraemon kat sana nanti ek...

MataHati @ MH said...

err..dimanakah tart nenas yg saya pesan. sudah dipos kah..huhuhu

best jer kalau cakap pasal biskut raya ni. terus berkeriuk keriak dlm perut

si para para said...

sejak akhir2 ni selalu tak bangun sahur..tapi dah makan sebelum tido..
:)

ash said...

sby ea..xlme 2 thn je lg kt sne..

**::CIKNUURUL::** said...

uwaaa,.xdpt raye ngn family ke?,.sket mse je lg kn,.tp apekn daya,.xpela,.nnti kt sne mkn kuih rye bnyk2 ye,.ha!buat vid raye,.hehe,.selamat selamat berangkat fatin,.:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...