:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Wednesday, August 17, 2011

:: Kehangatan raya ::

Assalamualaikum..

" perjalanan jauh tak ku rasa .. kerna hati ku melonjak sama .. 
ingin berjumpa sanak saudara .. yang selalu bermain di mata .. "

seminggu lebih je lagi nak puasa kan .. 
lagu raya dah mula kedengaran di corong-corong radio ..
kehangatan lebaran aidilfitri makin terasa .. 
korang bila nak balik kampung ni ?..
mesti tak sabar-sabar kan ..?

 ahaa .. yang pastinya bazar dah mula sesak ..
ada yang nak beli baju raya .. kasut raya .. kuih raya .. semua raya la ..
korang dah beli baju raya belom ??  


kepada korang yang bakal pulang ke kampung halaman masing-masing ..
hati-hati ketika memandu di jalan raya ..
aku doakan semoga korang semua selamat sampai di kampung halaman ..

kepada korang yang senasib dengan aku tu ..
sabar je lah ea .. nak buat macam mana kan ..
tanggungjawab harus dilaksanakan .. 

(",) bai ! 


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

48 comments:

ArulchelseA said...

selamt balik kg...yg senasib mcm mana tu..tk pat blik kg ke..kih kih kih

Anum said...

x sabar nak balik kg
adoi2

muhamad hanif said...

alalalalala,


pasrahnya entri kali ni.


senyummmmm...=)

Tukang Karut said...

Tak pe.aku pun tak raya tahun ni....

siti kektus said...

kan dah buat tart nenas. nanti pagi2 raya makan byk2 tart tu k. hehe :)




tak pe, tahun2 depan dapat gak beraya kat malaysia ni lagi. ^^

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

xder kg dah...
semua atok n nenek dah xder....
sob2...

zati embong said...

raya ni jat just nk rest puas2 fatin.tahun yg sangat memenatkan n susah nk cuti

O.o

apik pehe said...

huhu..apik tak sampai kampung lagi ni..

adan said...

jasadku di semenanjung.. fikiranku di borneo.

aleen aiden said...

aku dgn kompidennye nak balik raya secara gamble,beli tiket on da spot.aku rase taktik aku nih mungkin akan memakan tuan.keh3

Cik TeN10 said...

Arul

beraya di perantauan la ..huhu :(

Cik TeN10 said...

Anum

ahaa.. sabo2 =)
tahun ni giliran beraya kat kg sape ?

Cik TeN10 said...

hanif

agak la ..pasrah je la ..huhu

Cik TeN10 said...

TK

sama la kite =)

Cik TeN10 said...

siti kektus

ahaa nampak gayanya makan kuih dlm lab je la ..huhu

emm harap2 tahun depan dpt la beraya ngn family ! =)

Cik TeN10 said...

meniti senja

ohh yke ..takpe la beraya kat mana2 pun asalkan dgn family ..mesti meriah je kan ..seronoknye =)

Cik TeN10 said...

jat

selamat merehatkan diri ye jat !! =)
makan banyak2 ..makan tu ingat la fatin sma ea .. =)

Cik TeN10 said...

apik pehe

sabo apik sabo ..pasang lagu balik kampung - sudirman tu ..lagi la rasa melonjak2 nak balik kan .. :D

Cik TeN10 said...

adan

lohh ..kes parah ni .. :p

Cik TeN10 said...

aleen

gile ahh berani kau ..harap2 ade la bus utk ko balik kg ea ..kl xde tumpang lori dodol pun ok jugak kan ..asalkn dpt smpai kg kan .. haha

Far8 budak baik said...

dah beli dahhhh pink gitu.
hahahaha..weh wehh..
kat kau jgakk..
memandu elok2 k..
pastu otw balik kg tu..
pasang lagu raya ehh..
hehehe

**::CIKNUURUL::** said...

uwaaaa,baju belom dpt lg,.huk3,.ade pkai bju taon lps ni,.ggrr

JOHN AL BUAYAk said...

meow meow meow (sabar aje la)

ORLANDO AHMAD said...

John al buayak Lu usha ape kat sini?

Cik TeN10 said...

Far8

wahhh pink !!
ahaa thanks ..tapi aku bukan pilot wehh ..takpe nanti aku pesan kat pilot suh bawak kapal terbang elok2 ..huaa orang semua balik kg aku nak balik kolej .. huhu ^^

Cik TeN10 said...

CIKNUURUL

tailor pun tak menang tangan tu ha ..harap2 dapat la baju raye ea .. =)

kalau tak gi je borong ka jalan TAR ..pilihan pun banyak ..harga pun boleh tahan kan ..

Ezay Hadry said...

entry ni cam menyayat hati gitu..takpe lah cik ten, dapat berpuasa kat sini pun syukur kan..
nanti duk sane pun ramai student malaysia smbut raya sekali..

raya kejap je tu..nanti mcm hari2 biasa lah..smile occay :)

mykhalis said...

semoga selamat di perantauan..

Asrul "iLham" Sany said...

x sabar nak ada kat rumah...awesomeness :D

MataHati @ MH said...

ku tujukan lagu 'dendang perantau' kpd cik teen dgn ucapan.. tahun depan balik ler beraya kat kampung

Cik TeN10 said...

JOHN AL BUAYAk

wahhh !! john dtg melawat cik ten10 lah !! =)

Cik TeN10 said...

ORLANDO

ehh tuan john pun ade jugak ?..alaa kasik r chance john usha gua sket .. haha >.<

Cik TeN10 said...

Ezay

alhamdulillah ..tapi lagi seronok kalau dapat beraya dengan family ..next year insyaAllah ..sambutan raya ada tapi lewat sket la ..

ok.. =) thanks ya ezay !

Cik TeN10 said...

mykhalis

insyaAllah ..amin =)

Cik TeN10 said...

Asrul

haha sabo2 ..sy plak berat hati nk tggalkn umah .. huhu ^^

Cik TeN10 said...

MH

thanks ..sedih la sy dgr lagu tu ..mmg sesuai sgt lah dengan situasi sy kan .. =)

bunbun said...

ahaaa macam baca kad raya pulak :P

Cik TeN10 said...

bunbun

ye ke ? hahah =) anggap la ni kad raya ea .. =)

si para para said...

sabar ye cik ten10..
dalam pahit pasti ada manisnya jgk..
:)

ash said...

kuatkan smbgt..xlme 2 thn je lg.. abs 6ti jom kawin..:)

ecah mashuri said...

ololo.sabar eaaa.ye ke ko xblik?konfirm?

Cik TeN10 said...

si para para

thanks .. =)

Cik TeN10 said...

ash

asihhh ..cbe bwak bersabo sket ..awk ni mmg tau ..cubit kang .. :p haha

Cik TeN10 said...

ecah

aku skrg kat mesia tp lusa dah nak balik sna dah ..huhu

d_LA said...

mmg x sbr nk balik next wk tp cian kat fatin x dpt beraya ngan family thn ni..nsb gak dpt puasa kat kg kan..lpskan rindu puas2 b4 blk jepun ya..take care fatin

Cik TeN10 said...

d_LA

thanks dla.. nak buat mcm mana kan.. nasib badan la.. huhu

selamat pulang ke kg ea dla.. =)

♥ p a a n i ♥ said...

bazar mmg sgt sesakkk adoii

Cik TeN10 said...

paani

ahaa.. pening kepala aku..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...