:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Tuesday, July 15, 2014

Mati itu pasti

Assalamualaikum.

Ini antara gambar anak-anak kucing kesayangan aku. Aku kasih aku sayang dorang macam aku sayang dan kasih pada manusia jugak.


Aku sudah kehilangan 3 ekor anak kucing dan sekor kucing yang tengah mengandung. Menitis air mata saat aku terima berita dari mak di kampung tentang kematian mereka.


Gambar-gambar mereka yang akan menjadi peneman tatkala aku merindu mereka.


Ini kucing yang mengandung yang aku mentiom tadi tu. Dia mati tengahari tadi. Mak aku cakap keluar darah dari mulut dia. Anak kucing 3 ekor yang mati semalam tu pulak muntah-muntah keluar buih dari mulut. Mata berair je.

Kami suspek diorang makan tikus yang kena racun. Namun itu hanyalah asbab. Yang sebetulnya dah sampai ajal mereka. Terima kasih Ya Allah kerana Engkau telah pinjamkan mereka kepadaku walaupun sebentar. Sesungguhnya mati itu pasti. Aku jugak bakal melalui saat kematian.

Doakan kesihatan kucing-kucing aku yang lain ya kawan-kawan. 


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Saturday, June 21, 2014

:: Short stories of mine ::

Assalamualaikum

Lama sangat tak update kan.
Mood blogging memang kelaut but as now i really love crawling on Dr Halina`s blog ..
love to read about her stories especially about her daughters. they are really cute !! can`t wait to have mine too.. hihi

so now i`m working in Kulim, Kedah. About 2 hours from Jitra. Boleh kata tiap minggu la aku pecut balik Jitra. kikiki. 

My current activities are.....


Attend Wedding Ceremony. Tumpang seri pengantin baru :)


Balik kampung tengok anak-anak kucing. 

Fyi, I just got new kittens !!! total 8 ekor... macam zoo dah rumah aku. Last week aku ke klinik kesihatan haiwan located on Batu 13, near to Hospital Jitra looking for ubat cacing for my cats. Sebotol ubat cacing berharga RM10. Ubat tu dalam bentuk liquid. Aku baru tahu yang sepatutnya kucing2 tu perlu diberi ubat cacing 5 or 6 bulan sekali mengikut sukatan yang diberikan, thats mean setahun dua kali untuk kucing yang berumur lebih dari 3 bulan dan keatas. So for those yang bela kucing tu please take note ya :)

Sebenar-benarnya aku tak penah pun bagi kucing2 aku makan ubat cacing sebelum ni. But then kucing2 aku ni kerap la jadi macam cirit-birit. sentiasa keluar cecair ikut bontot diorg so I refer tu veterinar and they recommend me to feed ubat cacing for them. Dah bagi dah dekat diorg semua last week kecuali anak2 kucing so hopefully they will stay healthy as always ! :)

That all for today.
XOXO :))



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...