:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Monday, March 16, 2015

:: Crochet baby blanket ::

Assalamualaikum :)


Inilah projek aku sekarang. Korek-korek balik kotak yang aku pos dari Jepun dulu. Aku tengok masih ada stock yarn yang masih tersimpan elok. Pantas jari jemari aku google apa benda yang aku nak buat  dengan yarn yang ada tu. Maklum la sekarang ni aku jadi surirumah sepenuh masa sementara menunggu suami pulang dari sabah. So cari punya cari last2 aku decide nak kait selimut untuk baby.

Kalau ada yarn lebih aku plan nak buat baby headband untuk kasi hadiah dekat biras aku yang baru melahirkan baby girl baru-baru ni. Baby aku masih belum tau jantinanya lagi. Baby girl or boy aku tak kisah as long as baby membesar dengan sihat. InsyaAllah :) doakan ya...



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Saturday, February 21, 2015

:: Di hari perkahwinanku ::

Assalamualaikum.

Lama benar aku tak mencoret sesuatu disini. Pastinya ada yang sedia maklum dan ada jugak yang belum tahu aku sudah sah bergelar seorang isteri pada tanggal 26 dec 2014. Alhamdulillah semua urusan dipermudahkan.

Nah aku selitkan sekeping dua gambar buat tatapan korang. Doakan kami bahagia dunia dan akhirat. :)


Dan lagi 1 berita gembiranya....aku sendiri pun macam tak percaya aku bakal jadi seorang ibu !! Alhamdulillah lagi sekali. Usia kandunganku baru 6 minggu. Harap2 baby membesar dengan sihat. Doakan ya :)

Alahan tu biasa la. Muntah2 itu biasa la. Aku xde pulak ngidam benda bukan2. Baby faham kot ayah dia jauh so dia tak demand pelik2 la. :D Just aku xboleh bau ikan goreng je. Kalau mak goreng ikan kat dapur aku seharusnya melarikan diri sejauh yg mungkin. Hihi

Agak mencabar jugak ye nak jadi seorang ibu ni. Kalau dulu mak aku susah payah mengandungkan aku, melahirkan dan membesarkan aku, kini giliran aku pulak untuk melalui pengalaman tu. Semoga aku dapat menjadi ibu yang baik. Doakan ya :)



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...