:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Thursday, January 19, 2012

:: Tahniah !! ::


aku nak ucapkan tahniah buat Ezani !!

sumber : facebook

kerana telah merangkul gelaran Juara Masterchef Malaysia yang pertama !!
yes ! aku tau aku lambat tapi aku still nak wish jugak.. tahniah !! tahniah !! hehe


tak lupa jugak ucapan tahniah aku untuk Wahidan sebagai pesaing Ezani di pusingan akhir.. Wahidan pun tak kurang jugak hebatnya.. tapi rezeki menyebelahi Ezani kan..

seriusly aku kagum dengan bakat memasak diorang ni.. 

untuk pengetahuan korang yang tak kenal Ezani or tak mengikuti Masterchef Malaysia, Ezani ni merupakan seorang dentist tau.. dah la berpelajaran tinggi.. pandai memasak pulak tu.. cantik.. pendek kata pakej cukup lengkap la wehh.. untung la sapa jadi suami dia.. leh makan sedap selalu.. mesti mak ayah dia bangga punya la dapat anak macam dia ni.. :)) kalau ada yang berkenan boleh la stalk dia kat sini

salah satu resepi dia yang aku sangat suka ialah cream puff !! favourite aku tu !! lepas solat subuh tadi aku try la search kt google.. ntah macam mana termasuk kat website Masterchef Malaysia ni.. so apa lagi.. jari aku ligat je carik resepi cream puff tu.. buat makluman korang cream puff Ezani ni tip top masa Ujian Ciptarasa dan mendapat pujian daripada chef-chef MC tau.. katanya cream puff Ezani mengalahkan cream puff yg terkenal kat jepun iaitu Beard`s Papa.. 

sumber : sini

yeayy !! akhirnya dapat jugak aku jejaki resepi yang aku idam-idamkan !! malam ni jugak nak try buat ! heee tak sabo bebena haaa.. kih3

kalau korang nak try jugak boleh la klik sini

dan dekat website Masterchef Malaysia tu ada lagi resepi-resepi lain daripada semua peserta-peserta MC yang lain.. so kalau korang ketandusan idea nak masak tu boleh la mencuba resepi-resepi baru yang mantap-mantap belaka.. :))

mulakan hari anda dengan bismillah dan senyuman yang manis ! 
bye !!



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

33 comments:

ShahzCudin said...

kemenangan dia ni patut jd motivasi kpd semua wanita2 terutama yg berpelajarn tggi utk power masak jgk... smbil2 blaja tu, kena la blaja msk skali.. baru kena mas kawen rm 20 000..hihi

Tukang Karut said...

nak masuk masterchef jugak ke?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

OMG OMG cream puff suka gak
nak jejaki bahan2
moh kiter buat sesama ekk uols

YOUsoF said...

"Ten, main blog kau ada problem aku rasa la.. Baru masuk tiba² semua tab jadi 'kill page'. Virus ke apa ek?


Kau dah boleh tukar shoutbox belum?

kau register Fibox macam aku, senang je. Pastu copy code dia then paste.

Kau search code "iframe"

(senang kau nak cari nanati kat HTML kau)." <-- copy komen kat blog kau yang jarang dijenguk tu.. ;D



Waah, bangga aku dengan masterchef kita ni.. Cantik, pandai, hebat memasak pulak tu.. Memang pakej lah! ;D

Cream puff tu macam dalam cerita Zettai Kareshi kan??

Ijah EmoTemo said...

cream puff!! dh lama sgt teringin buat tp err tehtap kemalasan nk buat *nangis*

Munnafendy said...

salute kat diorang ni sebab diorang sume xde latar blkg pndidikan mmasak pun, cuma skill sndri smlajadi, tp bleh masak yg hebat2 cmni..kan? kagum2 =)

Aishah Zin said...

nanti ko masuk mc gak la wehhh.ak tgk ko rajin masak dan sumeeee nampakk sedappppp :))

Cik TeN10 said...

ShahzCudin

Erkk 20ribu tu mcm kejam sgt je..pas kawin makan pasir la jwbnye..huhu

Betul tu..wanita2 patut menjadikan dia sbg salah satu role model yg ptt dicontohi.. :))

Cik TeN10 said...

Angan2 nk msuk MC tu xde tp angan2 nk melibatkan diri dlm bidang kulinari tu ade la.. :))

Cik TeN10 said...

Jom2 kita pakat buat ! :))

Cik TeN10 said...

Ye ke? Kl betul apakah yg harus aku lakukan wehh ? Help me please.. :(

Aku blom register lg..nt ada kelapangan aku try buat..btw thanks yup ats pertolongan kamu :))

Yup !! Aku kagum dgn dia..

A'ah mcm dlm cite zettai kateshi tu !! :))

Cik TeN10 said...

Mari2 kita rajinkn diri buat cream puff ni..sime je to sedapp :))

Cik TeN10 said...

Betul2 !! Seronok je tgk diorg memasak..plating cantik2 lg buatkan kita yg tgk ni meleleh air liur !! Haha :D

Cik TeN10 said...

Erkk aku xde la angan2 nk msuk masterchef tp angan2 nk menceburkan diri dlm seni kulinari tu ade la..insyaAllah suatu hari nanti.. Pape pn kna abeskan stdy dlu la :))

aReLaN said...

cream puff tu syuukrim la kan???rindu nak makan syuukrim especially yg kat 7-11. kalau balik nanti belikan leh???skali ngan van houten.huhuh..kalau kat rumah family,memang hari2 la layan.dok sorang ni mls lak.

si para para said...

cik ten10..
buat lebih sikit ye..
pastu pos kat malaysia..

:)

Cik TeN10 said...

aRelaN

ピンポン!!そう、そう!!美味しいでしょう。。:))

boleh nk belikan .. tp tak sempat smpai separuh jalan je dh abes ditelan.. hahaha :p

Cik TeN10 said...

si para para

ye sy ! :))
sampai2 mesia dh bertukar jd kulat.. haha :p

aReLaN said...

hahahah...tkpela.wat susah2 je.nanti la member2 balik,pesan kat diorang.

Papa Mifz said...

tak ikut pun masterchef nih...tapi tau la sapo yang menang tgk kat paper...hehe

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

Hmm penah tgk mc pon..episod mula2 je.. Hehe

Hanamiko Sakura said...

cream puff... cream puff... teringat masa zamir buat cream puff... lawak betul... (maaf ye buat peminat zamir.. hihi)

si ngokngek said...

tak pernah tgk master chef nie!!rumah takda astro..*sedih..HAHA

Cik TeN10 said...

aReLaN

ok :))

Cik TeN10 said...

Papa Mifz

best tau tgk diorg masak sedap2..

Cik TeN10 said...

C.M.A

ohh cikten mmg ikut dr awl.. hihi

Cik TeN10 said...

Hanamiko Sakura

hahaha.. zamir kl bab2 mcm ni dia mmg slow sket.. tp mmg kelakar lah tgk dia blurr2 gitu.. haha

Cik TeN10 said...

si ngokngek

umah cikten pn xde astro.. kt sini layan kt youtube je.. :))

Kamalia said...

tak penah tengok pun..sadiskan..:/
ok ok..nanti nak tengok link tu..
tq fatin.

najihatussolehah said...

aah,.mmg kagum arr sebab die dentist lg...sgt ska jgak cream puff tu..

هانيم إرشاد said...

creampuff :)

Juliet_iRa~" said...

wahh fatin,,hee..

mcm sedap je cream puff..da buat blom?

ira xda ms la nak msk2 skang ni..huwaa..penat..blk je ngantuk..huuu

Ahmad Ali (bukan nama sebenar) said...

chantekk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...