:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Tuesday, January 31, 2012

:: Hafalan Shalat Delisa ::


Salam readers :)

alamdulillah.. pagi tadi selesai sudah satu paper untuk hari ni..
tinggal lagi 4 paper.. esok 1.. lusa 2.. jumaat 1.. fighting !! >.<

pssssttttt.. aku ada satu filem best tau nk share dengan korang !!

Hafalan Shalat Delisa

filem ni first ditayangkan pada 22 Dec 2011.. kira baru lagi la..

Filem Indonesia yg berkisar tentang Delisa.. seorang gadis kecil yang ceria, tinggal di sebuah kampung kecil bernama Lhok Nga di Pantai Acheh. Ayahnya bekerja di luar negara dalam sebuah kapal tangki minyak. Delisa sangat rapat dengan ibunya yang dipanggil ummi. Suatu hari Delisa ditemani ummi menjalani ujian solat. Tiba-tiba tsunami melanda lalu memusnahkan kampung kecil mereka. Delisa diselamatkan oleh soerang askar bernama Smith. Akibat bencana yang menimpa itu Delisa kehilangan umminya yang tersayang serta mengalami kecederaan yang menyebabkan kaki kanan Delisa terpaksa dipotong.. Walaubagaimanapun Delisa tetap ceria bersama senyumannya dalam menghadapi hari-hari yang mendatang..

nah.. disini ada trailer buat tontonan semua


daripada trailer ni aku rasa cerita ni penuh dengan iktibar dan pengajaran.. 

aku dah ade dah citer ni kat pc.. tunggu masa nak tengok je ni.. plan nak tengok esok lepas abes paper kul 11 pg esok.. hihi kire sebagai salah satu cara untuk release tension la ni before sambung study untuk next papers.. *alasan je lebih.. hahaha


p/s : dalam entry lepas ramai yang bagi dorongan, sokongan dan kata-kata semangat.. thanks semua.. insyaAllah akan aku usahakan nanti.. :)









Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

22 comments:

Hanamiko Sakura said...

hah, saya tahu cerita ni pun masa keluar iklan untuk astro first... lepas tu,, terfikir pernah baca cerita ni dekat buku... dia ada novelnya... cepat2 pergi library, terus pinjam buku ni buat kali kedua... sekarang ni kakak tengah baca, belum sempat lagi nak baca... memang best lah...

aReLaN said...

uish...baru tau pasl citer ni.malaysia memang susah nak masuk citer berunsur keagamaan camni kan.sme macam tak lepas lembaga penapisan filem je.tapi citer yang ghairah2 sme masuk.aiyaaa

Mr.Clive said...

hmm..macam setailo jer.nak try tgk.dahla tgh bosan,tak tau nak wat ape untuk ujung minggu ni.kalau tgk citer,setail gak.xde buang masa.hahaha

najihatussolehah said...

owh,,ada novel rupanya...mmg teringin nak tgok nh..

semutsengal said...

aku dah tengok ke belum eh ?

akubersamaCahya said...

dah kuar eh.. dh tgk trailer ni dh lama dh.. ^^ nk cri gak!

♥ p a a n i ♥ said...

macam best je nih!! hihihi kne tengok juge lah :)

Waqheh said...

kaki kena potong bukan gambar hindustan "mann" ka hahaaa

Munnafendy said...

sedihnya...ummi dah xde..kena potong kaki pulak... T.T

aleen aiden said...

ok sinopsis dia seriyes macam menarik.

ol da best untuk exam! :)

هانيم إرشاد said...

mcm best jew!
gud lux exam :)

Lea Isnawi said...

ngah exam ke? gud luck ye cik ten

pstt tak suka sgt layan citer indon

hihi

Papa Mifz said...

semoga lepas tgk citer tuh release tension yer..:)

Kamalia said...

fatin,baca sinopsis dah rasa sedih je..tq fatin..
good luck

Tukang Karut said...

kenapa orang kat jepun boleh tau ni... aku yang dekat malaysia ni tak tau mende pun pasal cerita ni...

budak penjara said...

lbih kurang cam citer laskar pelangi..bnyk iktibar dan pengajaran yg ada

ABU said...

macam best aje.. cerita sedih2 di aku tak le tahan.. huk huk..

btw, good luck exam.. buat baik2 tau..:D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Citer indon byk buat kisah meruntun jiwa gituew
Ganbare for exam uols
Esok last kan @_@

nanad said...

tgk trailer pun dah sedih T^T mesti best cite ni..

Hanis MY said...

Ganbatte exam.. Lepas ni merdeka...

Ummi Alesya Sofea said...

assalamualaikum..dah follow cni.
nnt jmput ler ke blog sy plk. :)

Juliet_iRa~" said...

bestnyaa..heeee..;p..

cpt eh leh download..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...