:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Friday, January 27, 2012

:: Mata terbeliak ::


Salam readers ! morning.. 

mulakan hari anda dengan bismillah dan senyuman.. :)

topik hari ini ialah


Apa yang menyebabkan mata kita terbeliak ???


***** pertama *****



melihat accident berlaku depan mata 


***** kedua *****


melihat orang pakai seksi

"adoi laa.. kurang pahala aku.. dah la puasa ! hilang pahala.. "


***** ketiga *****


terbeliak masa nak mati ...

yang terbeliak masa nak mati ni apa ??

--> dia nampak apa yang dia akan jumpa

--> dia tengok apa yang dia akan jumpa dalam kubur 

--> dia tengok apa yang dia akan jumpa dalam neraka

--> dia tengok apa yang dia pernah buat dalam dunia

Allah tunjukkan masa dia nak mati !

Apa yang pernah kita buat ???

sebelum mati Allah tunjukkan balik

# mata terbeliak
# nganga mulut
# dada berombak

nak mintak ampun dah tak sempat.. nak bercakap pun dah tak boleh..
dah dalam ambang sakaratul maut !!

moga Allah mematikan kita dalam keadaan 
Husnul khotimah

dan menjauhkan kita mati tidak beriman,
Suul khotimah.

Amin.

sumber : youtube.com






Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

11 comments:

mizzkechique said...

sakaratul maut... => seram..

Kamalia said...

amin...
takutkan bila sakaratul maut datang..

Tukang Karut said...

yang ke tiga itu benar...

YOUsoF said...

MasyaAllah..

Aminnn. Entri ringkas tapi meninggalkan bekas. Thanx Faten.


*Masalah 'kill page' tu tetap ada kat blog kau ni Ten, nak banyak masuk entri ke 2 je mesti jadi.. Kau tak try cari punca ke?

Munnafendy said...

Ya Allah...takutnya......

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ai terbelik tgk sale ngeeee
tetiba jer khen...
but yg ke3 semua akan merasa nnt

semutsengal said...

terbeliak aku baca entri kau.


HAHAHAHAHHAA,

nice sharing btw =)

Lea Isnawi said...

insaf

thanks for sharing :)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

amin... biarlah kita mati dalam keadaan beriman..dan sempat utk bertaubat~

♥ p a a n i ♥ said...

nice entry.. semoga kita semua meninggal dalam keadaan beriman..amin..

p.s: comel lukisan ko! dah maju nih! hehe

Juliet_iRa~" said...

terbeliak kalau tengok sale pastu bila xleh beli, mata kecik blk..ngee ;p..

bab sakaratulmaut tu harap dijauhkan la mata terbeliak..huuu..harap2 dipermudahkan..

pss : ooh lambat lagi nak blk malaysia...hee..lamanya nak pos brg ea..igtkan 2minggu cmtu je da smpai..oke fatin nt apa2 ira update blog psl sek..ni cuti blh la sll update..isnin dah sekolah blk..hee ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...