:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Saturday, January 21, 2012

:: Alhamdulillah ::

cerita hari jumaat 20 Jan 2012..
kami cuti hari tu sebab ada exam untuk intake 2012 .. yeayyy !!

kebetulan sensei yang ajar aku nihonggo/bahasa jepun ajak pi makan-makan kat umah dia.. rezeki jangan ditolak !! hehe.. husband dia datang jemput lagi kat depan hostel ...

nak pi makan umah orang tak sedap la kalau tangan kosong je kan..


so aku buat ice cream cheesecake !! ice cream cheesecake lagi ??? aku pun taktau pasaipa lately aku suka sangat makan cheesecake.. aku akan makan sampai muntah baru stop ! hahaha buruk gila perangai kan.. adoi ! tepuk dahi



then member aku si budak vietnam ni masak harumaki.. ini makanan vietnam la.. ala-ala macam popia goreng jugak la.. tp kulit dia lain sket berbanding kulit popia.. inti kat dalam tu masuk daging cincang + carrot + sweet potato.. sedap !! 

lenguh jugak la tangan aku nak cincang daging untuk buat inti harumaki ni.. nasib baik sedap.. so tak menyesal sangat la tolong cincang daging tu.. haha


ni la sensei aku dengan husband dia.. macam-macam sensei aku masak.. aku xsempat nak snap semua makanan sebabnya aku takut tak sempat makan.. budak2 ni aku tengok diorang baham tahap teruk gila.. aku pun tak tunggu dah la terus baham jugak la.. haha tu yang tak sempat nak snap gambar makanan yang terhidang atas meja tu.. kih3


sampai terlentang kekenyangan aku makan.. alhamdulillah..

thanks untuk Shimada Sensei dan husband dia.. untuk pengetahuan korang.. sensei ni la yang banyak membantu aku selama aku tiga tahun kat sini especially nihonggo/bahasa jepun.. dia dah macam mak aku kat sini la.. sangat caring orangnya.. boleh la nak kongsi atau luahkan perasaan dengan dia.. :) jumpa dia hilang sket la rasa rindu aku kat mak aku.. 

*****

p/s : ini lah first trial cream puff aku.. :))


bentuknya buruk sket tapi rasanya memang umphh !! resepinya kat sini

pssttt.. aku rindu nak balik Malaysia.. :((







Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

21 comments:

Far8 budak baik said...

kau..agak agak ar nak baham pun..
melampau..macam tak makan sebulan..
hahahahahahahahahahahha

Apik Pehe said...

wahhh..nak rasa gak cis cake tu

Lea Isnawi said...

cheesecake tu nampak sedap!

Caythrine Amanda said...

waduh...fvrte cheesecake!!terliurrr dah ni....CNY xblik Malaysia ke....hee

ABU said...

bertuahnya la kau ini.. Blh rasa macam2 jenis makanan.. Seronok aku baca post2 kau sebb serita pasai benda2 lain dari negara kita..makin lama aku makin jeles..
Ok la ini last aku masuk blog kau sebb aku jeles * pulakkk.. Hahahahaha

ekabukanmakcikkau. said...

tak menyesallah sangat ? maknanya adalah sikit penyesalan ya ? hahhaha btw kau tak payah ah rindu mesia ni , kau pakat rindu aku je weh . baru best hahha

Cik TeN10 said...

Far8

bese la tu.. alaa mcm la kau xpenah buat kan.. haha baik ngaku :p

Cik TeN10 said...

Apik Pehe

CIS cake ehh ?.. haha

Cik TeN10 said...

Lea Isnawi

mmg sedap pun !! haha puji kek sendiri.. kih3 ;p

Cik TeN10 said...

Caythrine Amanda

terliur takpe jgn smpai meleleh air liur tu sudah la.. haha :p

CNY kat sni xdisambut so xde cuti.. mustahil la nak balik.. huhu

Cik TeN10 said...

ABU

alhamdulillah.. hihi :))
sila la jeles lagi.. hahaha ;p

perghh.. jeles tahap teruk ni sampai takmau mai dah blog aku.. huhu

Cik TeN10 said...

ekabukanmakcikkau

ade la sket2 sbb aku xsempat nk baham benda tu banyak2 pun.. hahaha

erkk kl rindu ko ape aku dapat ? KFC ? mekdi ? hahaha ;p

ArulchelseA said...

mcm sedap je..bk la sikit kek tu..

Cik TeN10 said...

ArulchelseA

da abes da.. hihi ;p

biela bell said...

tak penah rasa cheese cake..tapi ramai yg kata sedap..;)
mai la balik msia..mknn kat sini sgt menggiurkan..hehe ;p

Cik TeN10 said...

biela bell

mmg sedap rugi tak merasa !! u have to try it laa.. :))
balik raya nanti la..

yad'z said...

dah lame tak makan cheese cake!!!! huwaaaaaa...

Cik TeN10 said...

Yad'z

Makan laa :))

ash said...

sedapnye kak..yum yum

vampire's lovex said...

woahhhhhhhh asal cheese kek ko nampak sedap..nak !! nak hehe....

Juliet_iRa~" said...

sedapnyaa..sedapnyaa..wuuuu

ira xbuat lg ice cream cheese cake!huu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...