:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Saturday, December 17, 2011

:: 初雪 ::

morning :)
hujung-hujung minggu seronok je kan bermalas-malasan atas katil..
kalau kat umah mak masak nasik lemak ke.. takpun abah beli roti canai ke..
pastu breakfast sama-sama satu family..
uwaa seriusly I miss that moments !!

ok back to the topic !! hehhhh
bangun pagi.. selak je langsir..
uwaaaaa padan la semalam masa tidur sejuk semacam.. rupa-rupanya...


view dari beranda bilik aku.. ini baru 初雪 tau !! 

*****************************************

初 =  hatsu =  permulaan
雪 =  yuki =  salji

初雪  =  hatsuyuki  =  permulaan salji

*****************************************

baru permulaan ok.. bayangkan lagi seminggu, dua minggu, 3 minggu.. uwaaaaa


oh gambar ni mmg out.. pecah sebab aku snap pakai cik apple pastu aku zoom sbb nak tunjuk keta tu haa.. ini la terjadi kalau dah tiba fuyu ni.. pagi-pagi nak kena wipe yuki yang bertimbun atas keta.. tayar memang kena tukar la.. kalau pakai tayar biasa nanti meluncur la kete korang.. jalan licin..

seronok ooooo main baling-baling salji kat member pastu buat taktau.. tak pasal-pasal org lain yg tak bersalah kena baling balik.. hahaha :D

nasib baik basikal kesayangan aku park bawah bumbung.. kalau tak, mesti tertimbus..
tu je la sedikit coretan sebagai permulaan winter 2011.. nanti kalau aku pi buat 雪だるま, aku bebel lagi tempek gambar ea.. :)

***********************************

雪だるま  =  yuki daruma  =  snowman

***********************************

粉雪  = kona yuki  = titisan salji
nah lagu sempena musim salji.. :)





Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

19 comments:

ORLANDO AHMAD said...

salji tu letak air gula, kacang sedap gak

محمد رازيق said...

wah, seronok nya ten10.. bila lah aku nak pi sana.. hehe

aReLaN said...

xprnh merasa gini ble bukak tingkap bilik kat tokai dlu.hahaha...urayamashii naa~~~

Juliet_iRa~" said...

fatin!!seronoknyaaa...nak g sn!heee..wahh baru permulaan tu...nt la tebal la ek snow tu...

fatin awk kat jepun smpai bila???kalo nk mkn nsi lemak kena buat sndri la kan..hee..xpee..xlama da nt blk malaysia..:)

psss : 1 kotak tinggi tu rm 10.90..ok la kot sbb blh buat byk kali..heee...oooh sekejap je exam kat sn ek..kat IPG ira..2 jam 30 minit...huuuuu..dtg soalan payah..xckup ms rasa..heee

Tukang Karut said...

tetiba aku pun nak buat abc cam orlando...

Juliet_iRa~" said...

psss lagi :haha..lupa td..fatin org terengganu ek?hee..sbb aziyati org sn kan?kekke..si dia tu org mn?wahh hebat la korang cinta jarak jauh..hee...ira xnk cr y jauh dah..nk y dkt..sng nt..xberebut blk kg..hahha

ABU said...

tangkap pakai cik apple pun okay.. wah cantek la yuki tu... msti sejuk kan.. aktiviti apa yg korang buat kalau musim yuki.. pgi la buat orng2 salji seronoknya..au au au..

nnti balik malayisa blh tak bawak ole2 kona yuki tu aku..hehehe

Juliet_iRa~" said...

eh kelate ek?haha..confius da tp y pasti tau dia org pntai timur..kekek ;p..ohh igt korang 1 sekolah td..:)

huiii jauh juga tu..hee..xpe la janji da bjanji sehidup semati..kekekke ;p

bila nak langsung?hee..fatin amik engineering ek kat japan?abis blaja bila?

pss : haha btol2..tp tu 4d x?heee..sbb Ira pnh gak ke USS Singapore pastu tgk shrek tu juga..heee...mmg kerusi tu bergerak kan..haha..kalo naik kereta kuda, kerusi tu pon mcm kereta kuda..kalo donkey tu bersin, air bersin tu kena kat muka kita kan?hahaha...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

samuii gilerrrr
beku terus hahaha
weols kt kanto area x merasa yuki tebai gini

Hanis MY said...

bestnyaaa nak wat yuki daruma dgn cik10 leh hehe tapi kena g ayashi la...

Asmara said...

wowii.. besh2! td budak2 ni dah tengelam dalam yuki. tak larat bila tebal sgt mcm sini. uhuhu..

zati embong said...

waaa bestnya..jat suka!!!akhirnya salji da trun da.

siti kektus said...

nak tengok jugak rupa snowman yg kau buat. jadi snowman or jadi benda lain nanti. haha :p

najihatussolehah said...

lgu feveret..owh ...titisan salji ke maksud die...hehe

Anonymous said...

初雪=はつゆき と思います;)

aReLaN said...

tulah psl.rse mcm hatsuyuki.hmmm...hahaha..tak prnh ade pengalaman bukak tingkap apato leh tgk salji gtu.sedih je.

cik kelip said...

cik ten,ingat dlm gambaq tu keta ang..hehe

♥ p a a n i ♥ said...

alaaaaaaaaaa. apesal basekal ko sorok? len kali biar je bwh salji tu haaa..pastu snap pic. hehehe

My name is Pqah said...

Hai..salam kenal...
First time bce blog cik ten10...nice! lagu konayuki tu 1 OF theme song utk drama 1 litre no namida kan....tibe2 je rse sedih bile dgr lagu ni balik...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...