:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Saturday, December 24, 2011

:: Tetamu ::

ehemmm2.. maaflah tak sempat nak jenguk rumah korang lagi..
semalam adalah hari yang paling bahagia bagi aku.. dah start winter holiday !! yeayyy !!
dan semalam aku menerima dua orang tetamu a.k.a senior aku.. tu yang tak sempat nak merangkak ke blog korang tu.. maaf ea.. :)

entry kali ni ringan-ringan je.. entry bergambar.. saje tak nak kasik chance kat labah-labah nak bersarang kat umah i.. ngeee ;p



tetamu disambut dengan minum petang.. koeteow goreng and kuih keriya + teh o panas.. koeteow tak sempat amik gmbar..


malam tu dinner steamboat ketam.. sejak 3 tahun menetap kat Jepun, ni first time aku merasa ketam Jepun.. besar yang amat.. dan yg paling best isinya sangat manis !! 2 ekor ketam besar harga lebih kurang 1800¥ = RM72.72 .. memang mahal tapi berbaloi !! 


dinner semalam dimeriahkan lagi dengan takoyaki.. homemade okeh !! seriusly sedap !! macam yang jual kat kedai owhhh.. 


lepas makan ketam dan takoyaki, kami makan ice cream cheesecake pulak.. tak berapa nak jadi ice lagi tu.. tapi dah gelojoh sangat nak makan.. telan je la.. haha

lepas makan masing-masing tersadai.. tidur dengan nyenyak sekali lepas melantak.. haha


pagi tadi aku masak nasik lemak.. menu last untuk tetamu aku.. :)

senior aku suruh aku stop belajar then bukak restoran.. uwaaaaa.. sedihhh.. tapi betul ke aku bakal jadi engineer ni ? aku pun tak pasti.. ahaha >.<


cuaca pagi tadi cerah walaupun sejuk.. suhu 3,4 darjah celius if i`m not mistaken..

lepas isi perut kenyang-kenyang apa lagi.. lepas dendam untuk bershopping lah !!


destinasi kami kali ni Mitsui Outlet Park.. terletak dekat dengan Pelabuhan Sendai.. masa nak pergi tu terperangkap kejap la dalam jem.. gambar hancus sbb amik dr dalam keta ja masa nak balik tadi..

yang bestnya GAP buat SALE gila teruk !!
puas dapat shopping kat GAP hari ni !.. sweater asalnya harga 4900¥ jadik 720¥.. tshirt asalnya 1900¥ jadik 180 ¥.. memang langkah kanan betul lah.. :) hasil shopping kali ni ialah..

sepasang sweater + sepasang long sleeves + 2 tshirt short sleeves = 2200¥ = RM88.88




sebelum berangkat pulang kami singgah makan dekat Marumatsu.. masa makan salji ngah turun lebat.. sedap je menelan.. dah masing-masing lapar sangat and penat bershopping.. almaklum la dah lama tak shopping kan.. so excited tu lebih la sket.. keh3


all of us ! gambar ada sekeping ni je.. tu pun tak clear.. agaknya pak cik yg tlg amik gmbar ni parkinson kot.. gegar semacam je.. tapi takpe la.. terima kasih la pak cik ea.. boleh la nak buat kenang-kenangan.. 

ehh korang jangan la terkejut lak tengok aku makan banyak ea.. aku mmg slim world tapi perut aku besar macam tong drum !! hahahahh 

that all for today.. esok aku akan berangkat ke akita.. nanti aku tempek gambar kat akita pulak ea.. kat akita saljinya lagi tebal !!.. 

tak sabar nak main baling-baling salji.. till then.. bye !!
:)


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

17 comments:

♥ p a a n i ♥ said...

hehehe.nk resepi ice cream cheesecake dgn takoyaki tu bulehhh? plish plish plish. buwat la entry :(

Hanamiko Sakura said...

mak ai.. banyaknya makanan... ana pun suka makan2.. nyum3... ^^

najihatussolehah said...

bestnya masak2...hehe...takoyaki apa benda...

semutsengal said...

aku lapar beb !


ciissss..

aReLaN said...

perghh...gmbr makanan je byk.mmg kuat mkn.xpdn ngan badan.hahaha

Tukang Karut said...

oh! pintu nafsu aku dah terbuka!

Papa Mifz said...

Wah mkn tak berhenti nih

ShahzCudin said...

wah! pandi masak! bleh jd food engineer..huhu
murah betul! beli sume2 tu bru rm88 je?
(rasa menyesal x blaja pandi2 dulu..)

Waqheh said...

boleh tahan makanan tu..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

sepatutnya tajuk n3 makan sampai lebam...yang mana recipe cis cake tue nanakkkk

zati embong said...

haha,bertuah betul perut si dia ni.haha.

Apik Pehe said...

nak rase eskrem tu

aleen aiden said...

aiskrem cheese kek tu yg paling menyayat hati aku.aishhhh

siti kektus said...

betul lah tu kata senior kau. bukak restoren. pastu, terus kawen. hehe :p

Juliet_iRa~" said...

fatin!nak semua resipi!haha..sedapnya nmpakkkkkkk..huwaaa..suka2!heee

ABU said...

ah jelesnya aku baca...
ah jlesnya aku ko soping2 baju di jepun harga murah..
ah jelesya aku tengok ko makan sedap2, ketam manis yg 70++ tu..

oh bila turn aku jugak ni..nak gi jepun tahun depan..

YOUsoF said...

Kau memang pandai bab membuat makanan² ni kan faten! Serius bertuah bakal imam kau nanti.. hehe

Ingatkan nasi lemak antarabangsa ada kat KL je, rupanya dah sampai Jepun dah. ;D

RM88.88 je untuk semua barang tu? Berbaloi-baloi!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...