:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Wednesday, December 14, 2011

:: Usaha ::

korang tengok la video ni kejap.. 1 minit je..
video yang pendek tapi cukup untuk buat hati aku tersentuh..


dah tengok ??
banyak pengajaran kan ??

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

21 comments:

zati embong said...

a ah betul 2 dear.selagi bleh usaha dgn apa yg kita ada,usahalah.

aReLaN said...

maa ne.walau cmne pn keadaan kte,usaha pnting.jgn dok harap belas kasihan org je.

ps : sendai??area tsunami thun lps jyaan??hmmm

ABU said...

aku baca komen zati baru aku faham.. ternyata aku buta seni...err seni ker? hahahahha

ya la selagi blh berusaha carila kerja.. jgn nak mintak sedekah je.. btw, aku selalu kasihan tengok peminta sedekah.. :(

siti kektus said...

hendak seribu daya, tak nak seribu dalih kan? :)


weh, nak add fb kau. tp, aku segan. =_=

محمد رازيق said...

selagi ada daya, selagi itu perlu ada usaha :)

ShahzCudin said...

jgn nak meminta-minta tanpa usaha..

Lea Isnawi said...

dh tgk byk kali iklan ni, mula2 mengutuk gak pembawa teksi tu

tapi last2..oh ok..

rupanya die senasib

Juliet_iRa~" said...

betul tu...

kena usaha kalo nakkan sesuatu tu kan...:D

ORLANDO AHMAD said...

kena selalu motivate golongan ni supaya mereka x putus asa, dan jangan pandang hina mereka

Hanis MY said...

nice! betul tu jgn putus asa...

Hanamiko Sakura said...

kita kena sentiasa berusaha.. jangan mengharapkan orang lain.. don't be give up... ganbatte!!

alamak! terover pulak..hehehe

Tukang Karut said...

owh... huhu... kecacatan bukan kelemahan...

Papa Mifz said...

selagi ado usaha pasti ado jalan kan...

Asmara said...

kan! selagi berdaya boleh je carik rezeki sendiri. :)

Juliet_iRa~" said...

heee...sempat lagi singgah jalan2 melaka ms otw nk blk umah ek!heee

winter ni xblk malaysia ke?heee ;p

♥ p a a n i ♥ said...

okk..pengajaran dia sangat best. driver tu pun sama cm orang tu..bezanya dia berusaha cari duit sendiri :)

YOUsoF said...

Aku pun tersentuh Ten. Dia dah bagi kudrat, kenapa kita tak nak usaha kan?

Silap kalau kita fikir kita dah cukup susah, ramaiiii lagi kat tempat lain jauh lebih susah dari kita..


*Uit apa tajuk cerita perempuan kawan dengan robot tu? (sorry terlambat sikit) hehe

YOUsoF said...

*Betul la tajuk kau bagi tu.. Aku cuba download terus, macam menarik je.. hehe


Benda comel tu boleh je kalau lelaki nak buat, tapi takpelah bagi chance kat perempuan.. ;D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ai bab2 ni mmg cepat tersentuh hati la...uwaaaa selagi bernafas usaha selagi mampu

Juliet_iRa~" said...

dear..nama awk ape?haha..xkan ira nak pggil awk ten10 kot?;p

kat japan xda sistem camtu ek?heee..bestlaaa..xda la gap ant y dpt tinggi ngan rendah kan2?

psss : kesayangan Ira org N9..tp skang dia family dia kat selangor jga..hee..xjauh dr umah Ira je..hihi

アヌムちゃん said...

tulaa ramai nak mntk kasihan je..taknak usaha..nk dpt duit cara senang.isk2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...