:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Monday, December 19, 2011

:: pilihan keluarga ::

berapa ramai ya anak-anak sekarang ni yang masih mengikut pilihan keluarga dalam usaha mencari pasangan ?.. 

dalam zaman moden ni tak ramai tapi masih ada segelintir yang berkahwin mengikut pilihan keluarga..
mak ayah mana yang taknak tengok anak dia berahwin dengan orang yang baik-baik kan?..

hati aku tersentuh sangat tengok video ni.. ramai yang nangis tengok video ni termasuk aku !! ngeee


amacam ?? korang nangis tak ??? 

so sweet kan ?? beruntung tuan punya badan.. :)
aku pun nak jugak proposal yang sweet cenggini !!! huhu >.<




Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

62 comments:

Waqheh said...

hahaa...ok sempoi nanti gua harap ada lelaki yg buat lu camtu. tapi dia tak guna la white bosrd tu dia akan buat slide prentation khas buat lu d depan masjid zahir aloq staq

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

sweet nyer....
yg gurl tu mata besar kawaii sgt
sepadan la theyols ni


p/s::yg buat seri muka tue kena buat guna beras pulut...kt sini blh guna beras pulut yg buat mochi tue...

Anum said...

sweet semuanya

apik pehe said...

terharu sangat2..tapi cover sikit taknak nanges..hehe

Dyla Qistina said...

actually, pilihan keluarga is not so bad :) jodoh saya juga antara yang dipilih keluarga ;) (wink!)

Kamalia said...

sweet sgt..kat fb pun dah ade org duk share ni kan..

Hanamiko Sakura said...

sweet sangat... kalau boleh, ana nk parents y tentukn jodoh ana... sebab biarlah bercinta selepas kahwin... mesti sweet... kan3

Ijah EmoTemo said...

heee , tak rmi kot yg nk ikut pilihan keluarga. ngeee.

ijah pun nangis tgk video ni. hahaha. touching plk tgk video ni :p

Asmara said...

ada perasan beberapa org post kat fb, tp tak tengok, dtg sini baru tengok. haha.. so sweet kan couple tu. :D

ShahzCudin said...

wah..aku respek lelaki tersebut...
kretif cara die nih...semoga diorg bahagie..
ko pon, semoga dpt suami yg baik jugk.. ^_^

Cik TeN10 said...

Waqheh

I wish... And i hope so.. :)

Cik TeN10 said...

Lady ayu

Mmg secocok kan.. Jeles ngn dak pmpuan tu.. Nk jgak merasa mcm dia rasa.. ;p

Mochi kome la ea?..

Cik TeN10 said...

Anum

Kan.. :)

Cik TeN10 said...

Apik pehe

Haha.. Elehh td kite nmpk apik lap air mata ! Haha :p

Cik TeN10 said...

Dyla Qistina

Betul2.. Mak pn ada pesan.. Kl nk cari suami, cari yg nk kan kita.. Bkn cri yg kita nak..

Cik TeN10 said...

Kamalia

A'ah.. :)

Cik TeN10 said...

Hanamiko Sakura

InsyaAllah.. :)

Cik TeN10 said...

Ijah EmoTemo

Betul2.. Malah ada yg sggup ketepikan keluarga hnya krna seorang lelaki.. Huhu

Xpe bkn ko sorg yg nangis wehh .. Haha

Cik TeN10 said...

Asmara

Haha.. Mmg sweet sesgt.. :)

Cik TeN10 said...

Shahzcudin

Tu la..lelaki tu sgt kreatif dan pndai amik hati.. Cara dia propose tu sgtlah org kata awesome lah !! Tersentuh hati seorang wanita.. Amin.. InsyaAllah

♥ p a a n i ♥ said...

sweeetnyeeeeeeeeeeeeeeeee!!!! dua2 sweet!!!

aReLaN said...

nak tengok tp utube kna blok kat kilang ni.hahaha...blik rmh nnt la lyn.knfem xnangis. wekkk

zati embong said...

tgk da.hihi.sgt sweet.hihi

Juliet_iRa~" said...

hehhe..mmg sweet..!

rmai y post entry ni..:)

eheeemmmm dah ada bau2 nasi minyak da ni..kekeke ;p

ooh askar darat ek?heee..lepas ni dia dah keje blh simpan duit da...

wahh bestnya nk g korea!nak ikot!hahha

siti kektus said...

aku dah tengok dah. sweet giler weh. kalaulah bakal suami aku buat mcm tu. komfem, aku senyum sentiasa lah. hehehe :p

ash said...

sy pn ade pk jg nk bt cenggini dulu..tp xreti mik gmbr :p

aReLaN said...

yeay!!!dh tgk n tak nangis walaupon mata hmpir berair.nme pn laki2.air mata mahal la.hehehe...but,they look so sweet n sepadan.doakan yang terbaik buat mereka.insya-ALLAH,mga kekal hingga ke syurga. AMIN...

eiyzniey said...

Crius!!
Suwittttt sesangat!

ABU said...

oh god... gigih aku tunggu sampai dia load sampai habis... mmg sweet dowh.. rasa macam nak kahwin je skrng.. bercinta kemudian..hahahahhaa

semoga mereka berdua ni bahagia ke akhir hayat...aminn..

Cik TeN10 said...

Paani

Sweet kn.. :)

Cik TeN10 said...

Arelan

Elehhh..xnangis konon.. Tgk2 nangis kalah baby.. Haha

Cik TeN10 said...

Jat

Kl ade lelaki buat cmni kt fatin kompom nangis la fatin !! Hihi

Cik TeN10 said...

Juliet_ira

Pmpuan mna x nangis kl ade lelaki se sweet ni kn.. Ngeee

A'ah.. Da warning awl2 suh kmpul duit cpat2.. Hahaha :D

Jom2 kite g korea jom !

Cik TeN10 said...

Siti kektus

Ahaaa.. Aku mula2 nangis dulu pastu bru senyum smbil ckp YES !!! Hahaha

Cik TeN10 said...

Ash

Xreti boleh bljar.. Org kata nak seribu daya taknak seribu dalih.. Kan ??

Cik TeN10 said...

Arelan

Kl awk tgk bergenang air mata, pmpuan yg tgk meraung la !! Haha tu la.. Moga berkekalan hgga akhir hayat mereka.. InsyaAllah.. :)

Cik TeN10 said...

Eiyzniey

As sweet as honey :)

Cik TeN10 said...

ABU

Mmg tak sia2 ko tggu donlod smpai abes wehh.. Berbaloi !! Ahaa kawin la wehh cepat2 !! Jgn lupa jput aku .. Hahaha

Amin.. InsyaAllah :)

teha said...

comel jee kan :)

aReLaN said...

mne ade.wekk...knfem2 la xngs.terharu jela tapi.hehehe..mse kt tokai-dai dlu,amek douryoku kikai.lbih krg cam automotif la.blaja psl keta pe sme.tp besenya zaman keje,xde pakai mne pn pe kte blaja.nihongo jela yg lbih.dh 3 nensei kn??syukatsu wa??

Juliet_iRa~" said...

hehehe..;p..

jom2..

ehhh fatin pon sm dgn Ira ek sbb mls nk buat dot2 tu..hehe..lenguh tgn..;p

ira bila lagi?bila apa?kekeke ;p

tunggu fatin dl laa..huhu

aleen aiden said...

suweet kan!sukeee...

Papa Mifz said...

pompuan mmg suko kalo di propose cenggini kan..:)

teyn teyn said...

terharunyaaaa ~

so sweet ..
cute lah dianah tu . patut la si lelaki itu betul2 adore die. hehe

Cik TeN10 said...

Teha

Comel3 !!! :)

Cik TeN10 said...

Arelan

Ahaa salunye cmtu la kn.. Bljr bgai nk pecah otak last2 xgna mna pn.. Next year smbung kt akita dai.. Denden

Cik TeN10 said...

Ira

Lenguh tgn lenguh ketiak sume lenguh la.. Haha :p

Jommmmm !! Ajk jln laju jeee ngee :D

Elehh buat2 taktau pulak.. Fatin kasik chance kt ira dlu.. Hihi ;p

Cik TeN10 said...

Aleen aiden

Suke jugakkkkkk !! Ngee :D

Cik TeN10 said...

Papa Mifz

A'ah pmpuan suke bnda2 sweet gini .. Kl merajuk kalah muncung itik skalipun kl laki buat bnda sweet cenggini kompom hilang trus merajuk tu .. Haha :D

Cik TeN10 said...

Teyn teyn

Sume org pmpuan pn terharu kn tgk video ni.. :)

Ahaa stp org ade kelebihan masing2.. Kecantikan tu subjektif.. Lain org lain la pd pndangan mata dia.. :)

aReLaN said...

yup.ade la 3-4 org nihonjin kt sni.lgpon compny ni mmg anak syarikat ichikoh corporation kt jepun.byk projek kna deal ngan diorg.oooo...krenya thun dpn 3 nen hennyu kt akita la??ato 2 nenkan dakke??

aReLaN said...

keje kt kilang ntah ble la nk kaya.blik keje xtntu.time busy dlu,pkul 4 pg br blik.pkul 8 msuk keje blik.wiken pn xde.hahaha

Juliet_iRa~" said...

tu la ira pelik gak nape belah kri..mcm pelik je nk drive...huhuhu

ira sj survey2 dl...ni bf ira la cdgkan alto..sbb comel kan..heee..

kena tgk btol2 dl kalo nk beli..ni survey2 je..:)

psss : fatin sebaya Ira ke muda lagi ek?hehehhe ;p

Juliet_iRa~" said...

ooh 89...heee..ira kakak setahun la ni..heehhe ;p

tu la..pelik gak nape dia belah kiri..huuu...nt kena survey blk...wah kat sn pkai kereta apa?cukai nk bw blk mhl gak kan???

aReLaN said...

skang ni blik on time je sbb tak msuk lg phase engineering.ble dh msuk,mmg jd blik cmtu la.blk lmbt pe sme.

Warna Warni Kehidupan said...

sweettt nye..hah nak berangan ar cam ni..

si ngokngek said...

aku tak tgk lg,tapi ramai dh ckp nangis-2..

jap nk tgk,teringin nk nangis skali..haha

Tukang Karut said...

aku tak reti buat cam tu...

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

oooooooohhh sweeettttnyerrrrr :) :)

*moon teringat kat sesuatu perkara yg berlaku pada moon baru2 nie.. rasa mcm nak create entry baru guna video nie.. huhu

YOUsoF said...

Tak tersentuh langsung!

YOUsoF said...

Ok itu tak benar sama sekali hehehe..

Tersentuh habis kot. Manis bangat kisah diaorang kan.. Bertuah diaorang sebab dipilih untuk bercinta selepas nikah.. ;)

d_LA said...

wahhhh...sweet giler..walaupun x nangis sbb mebi kat opis kot..hehe..fa10 tahu x lam family dla yg pompuan sume bercinta lepas kawen..Alhamdulillah setakat ni bahagia..dla ni xtawla camne..hukhuk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...