:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Thursday, September 15, 2011

:: Rumah sewa ::

Assalamualaikum

aduhaii... pening jugak kepala aku ni..
nak mencari rumah sewa..

kalau boleh..
harga biarlah bersederhana..
mudah mendapat pengangkutan awam..
selesa dan muat untuk barang2 aku yg memang banyak ni..

yang paling penting sekali
tak jauh dari universiti..
sebabnye..
kalau jauh.. 
musim winter la paling susah sekali..
nak pergi kelas..
nak kena jalan kaki jauh2 tu huii..
nak nek beskal kang tersungkur tak pasal2 rongak gigi..

emm aku berkirakira nak angkut je
perabot-perabot aku yang sedia ada..
takyah nak bazir duit beli yang baru kan..
dan aku rasa separuh dari perabot yang sedia ada ni
aku kena sedekah je lah kat sape2 yg memerlukan..
sape nak dtg la amik kat sini ye.. keh3


meja study aku..
sentiasa kemas je.. sebab study atas katil
5 minit stdy 5 jam tido.. keh3


rak ini mmg aku tak tinggal lah !
oh pokok-pokok bunga semua dah mati..
sebabnye 2 bulan tak berjirus masa aku balik mesia gara2 tsunami ari tu..
sedih2.. sunyi la aku tnpa pokok-pokok sekalian..


ini antara pokok bunga kesayangan aku yang dah lama meninggal..
sebelah kiri tu gabera yang kanan tu orkid..

dah ler tu sket2..
tahun depan dah masuk umah baru aku tayang gmbar lagi ekk..
tak sabar nak deco2 umah baru nanti !! weee
bubye !!


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

38 comments:

ORLANDO AHMAD said...

dengar cerita sebelah rumah nobita ade kosong, sewa 650 sebulan, tapi bil indah water die dah tertunggak setahun, berminat? keh3

d_LA said...

cam luas gak bilik fatin ni..best guling2 camni..nape nak pindah ekceli ni?

Anum said...

besar gak bilik fatin nie
banyak barang lagi
hehehhe
mesti suka deco2 kan

aleen aiden said...

woah,sgn pokok2 bunga angkut skali ke?sesungguhnye payah dah nk jumpe pattern mcm kau nih.tempat stdy kemas tu biase lg,tp dhiasi pokok2 bunga cantik,itu rare juga gamaknye.keh3

si para para said...

salam cik ten10..
lama tak datang sini..
sehat?

err nak mintak aircond tu boleh tak.. kat sini panas.hehe

Cik Suheela said...

uma sewa ada aircond???caya lahhhh

apik pehe said...

woooowww..comel nyer bilik

ishiko said...

ahaii...stich comell

Tukang Karut said...

wuaaaaaaaaaaaaaaaaa.... kemas nya bilik....

ash said...

beli khemah je..senang leh parking mne2 hehehe

H.J said...

ko peminat anak patung besar2 eh..?haa

najihatussolehah said...

comelnye...owh awat pindah lak...kat mesia x dpt la nak wat comel2..katil pun x beli...jimat nyer pasal...hehe..

ash said...

lagi 1..tuan bdn sdri ssh nk berjirus, ni kn pokok bunga..kekkeke

Cik TeN10 said...

ORLANDO

kalau 650 yen tu sewa toilet pun tak lepas.. sewa sangkar rabbit bleh la.. keh3

Cik TeN10 said...

d_LA

a`ah mmg luas pun.. siap ade balkoni lgi.. rasa mcm kondo dah.. hee

pindah sebab next year fatin smbung belajar kt tempat lain pulak.. dr sendai berhijrah ke akita.. nanti fatin cite lebih lanjut ea.. :)

sueMUNCET said...

hye..
suemuncet .buat contest lagi..
sila join kalau berminat..

http://suemuncet.blogspot.com/2011/09/contest-bergaya-dengan-baju-rayaku-dari.html

Cik TeN10 said...

Anum

a`ah.. besar dan selesa.. mmg suka deco2 pun.. ni baru bilik.. dh dpt umah sdri nt lg best nk deco2.. hehe

Cik TeN10 said...

aleen

pokok bunga dh xde dah wehh.. mati semua sebab tinggal dua bulan tak berkirus kecuali kektus.. nanti dh pindah baru nak beli lain.. kl beli skrg kang ssh nk kena angkut plak..

ape yg rare nya? aku rsa tak rare bg yg minat dan suka bertanam-tanaman .. minat aku lebih mendalam bila kat jepun ni bunga semua cantik2 !! wee heaven gila rasa!

Cik TeN10 said...

si para para

wslam.. sihat alhamdulillah.. :)

nak aircond ekk? leh2.. amik la kt google !! kih3

Cik TeN10 said...

cik suheela

ini histel .. bukan umah sewa.. a`ah ade aircond.. bagunan hostel kitorang special sbb khas utk student2 oversea.. :)

Cik TeN10 said...

apik pehe

thanks !! :)

Cik TeN10 said...

ishiko

ahaa.. ramai yang berkenan dengan stich itu !!

Cik TeN10 said...

TK

well.. tgk org la.. keh3 *tak pasal2 riak pulak.. astaghfirullah.. heee

Cik TeN10 said...

ash

xnk.. wekkk :p

Cik TeN10 said...

H.J

actually teddy2 tu semua tak beli pun.. nak kata minat sgt tu tak lah.. tapi org bg so terima je la.. teddy2 tu jadi bantal peluk time malam2 !! seronok je tdo.. keh2.. bgn2 pagi semua berselerak keliling katil.. hakhak

Cik TeN10 said...

najihatussolehah

emm.. sebab tahun depan smbung bljr kt tempat lain.. nanti dh ade umah sdri mmg nk deco comel2 pun !! weee

Cik TeN10 said...

ash

aip2.. sempat lagi dia ekk.. nak kena ni.. gigit kang !.. haha :p

Cik TeN10 said...

sue

alamak.. kite takde baju raya la this year.. kite tak beraya pun this year.. huhu

siti kektus said...

peh. mcm seronok je weh kau uma kau. asal tak angkut semua sekali, sayang wo.



cop, kau habis belajar tahun depan ea? ;)

Cik TeN10 said...

siti kektus

banyak la wehh perabot kl nk angkut semua.. nanti kl aku balik mesia pun aku tggal sini jugak perabot2 tu.. hee

tak lah.. tahun dpan aku smbung bljr lg 2 tahun.. 2014 baru aku balik mesia.. :)

Waqheh said...

rumah sewa japen cmtu ok bangat ler...

si para para said...

dh ambik..tapi plug ni nak sambung kat mana?

hehe

Cik TeN10 said...

Waqheh

ini hostel.. bukan umah sewa..

Cik TeN10 said...

si para para

smbung kot lobang idung.. kih3.. :p

ArulchelseA said...

lawa meja study tu ..pinjam bleh?

ArulchelseA said...

lg satu nak rak de anak ptung tu.. kih kih kih

Cik TeN10 said...

Arul

amboi.. semua dia nak.. hahahh :p

zati embong said...

hihi,bestnya fatin.hih tgk jat plak yg rasa best tau.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...