:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Saturday, September 17, 2011

:: Malam raya versi perantau ::

Assalamualaikum..

pejam celik pejam celik..
dah 19 syawal hari ni.. betul tak ??
raya sebulan kan.. ape kisah..
open house pun masih banyak sana sini ye tak?..

walhalnye aku nak cite..
kisah malam raya versi perantau..
layan je la gambar yang aku sempat snap ye..


kul 6 petang kitorang turun padang..
acara bbq di malam raya..
bakar ayam + daging salai..
itulah juadah berbuka kitorang..


masing2 tengah mencekik..


lepas mencekik time untuk bermain bunga api !!
banyak kan ?.. aku sungguh teruja sebab kat jepun ni ada macam2 jenis bunga api !!
korang tengok la sendiri tu haa..


pilih jangan tak pilih !!
aku pun pening jugak nak pilih..
last2 semua jenis aku try !! *tipu tak sempat nak men semua banyak sgt tak larat


aku snap pakai iphone je nih.. maap la kualiti kureng sket.. 
ini yg aku rasa paling cantik yg aku main lah..


ini ape nama ntah..
bunga api ni ikut nasib lah..
kalau dia berapi lama sket kira umur org yang main tu panjang lah..
itu kepercayaan orang jepun lah..
kalau dah ajal tu mati jugak kan.. keh3


ni yang besar punya ! cantik !

itu je lah kisah malam raya aku..
family aku kt umah ngah sibuk rebus ketupat masak rendang..
aku kat sini main bunga api je..
seronok jugak la dari tak buat hape2 kan..

*****

macam mana pulak dengan malam raya korang ??

*****



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

26 comments:

ArulchelseA said...

waahh mcm2 ada...bawak blik bunga api dari jepun ok.. kih kih kih

Tukang Karut said...

siapa kata raya sebulan? raya sebenarnya sehari jea... yang lain tu, sambutan bulan syawal... lain la raya haji... ada 4 hari...

muhamad hanif said...

Errr,


selamat raya "ucapan versi perantauan"

H.J said...

org dah habis beraya dah..ada lgi raya ke 19..?haha

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hanabi weols ader stgh bakul lagik
kena perabih la sebab next year mesti x boley guna dah

Waqheh said...

bunga api kat jepun slah tak? gua kagum ngn budak plestin lg..raya main meriam, bom mengebom rileks jer...

Ijah EmoTemo said...

waah! meriah nya dgn bunga api mercun semua hihihi.

ORLANDO AHMAD said...

Gua harap naruto dan hagemaru buat open house...

zati embong said...

meriahnya dear.jat sukalah tgk bunga api.lebih2 kalau dpt main bunga api free.tp kalau beli sndiri kan rasa cm bakar duit je,hukhuk

si para para said...

wah seronok jgak raya kat sana..hehe

kat sini tak best pun.. bunga api tak main sangat... pelita pun sikit je..
tak macam masa kecik2 dulu.meriah.

aleen aiden said...

perghh.gamba 1st memang buat aku sakit hati


*sbb tgh lapar sbenarnye ni.kah3

Cik TeN10 said...

Arul

xleh la.. xlepas.. nk men kna dtg sni la.. haha

Cik TeN10 said...

TK

ye lah ye lah.. ape2 je lah.. yg penting i jeles tgk org dok update blog and status kt fb open house sana open house sini.. huhu

Cik TeN10 said...

hanif

ahaa ko pn nk jugak ye.. selamat2~

Cik TeN10 said...

H.J

haha.. ye la kwn2 aku dok sibuk open house sana sni.. uwaa

Cik TeN10 said...

lady ayu

setengah bakul ?? byk tuh !! jenuh la adam nk abeskan.. haha

Cik TeN10 said...

Waqheh

tak slaha.. even tiap2 tahun kat sini.. mmg ada perayaan bunga api setiap kali summer.. semua org akan kumpul ramai2 utk tgk persembahan bunga api.. dr kul 8 smpi kul bpe xingat lak.. time tu ramai la org jepun pakai yukata utk g tgk ramai2 ngn fmly dn kwn2

Cik TeN10 said...

Ijah Emo Timo

best !! bunga api kt sni cantik2 banyak jenis.. nanti i buat satu entry khas tempek gmbr bunga api ea... :)

Cik TeN10 said...

ORLANDO

tahun ni doraemon je yg buat open house.. hahahh

Cik TeN10 said...

jat

ahaaa mmg sronok dpt men free.. tiap2 tahun mmg akn ada acara main bunga api ramai2 kt pdg pun.. main smpai letih laa.. byk sgt bunga api..

Cik TeN10 said...

si para para

a`ah kan.. dulu2 masa kecik time raya tu rasa meriah sgt2.. skrg ni dh xmcm dlu dh kan..

Cik TeN10 said...

aleen

jemput la mkn wehh ! hahah :D

d_LA said...

happening tuh fatin..dla mlm raya sebok kat dapur jerlah..mlm raya kedua, ke-3 baru start main bnga api..

p/s : pic fatin tu dla ade simpan, kalo nt dlm lappy fa10 xde, bgtau je, dla leh emailkan

Cik TeN10 said...

d_LA

tu lah.. kl kt umah msti sibuk je kt dapur.. kat sini nk wt ape je.. men bunga api je la.. huhu

siti kektus said...

next raya kau kirim kat aku kad raya dengan bunga api skali tau. ala2, cenderahati la kununnya. haha ;p

Cik TeN10 said...

siti kektus

itu ada dlm perancangan aku la.. tp kad arey je ek.. bunga api tak lepas.. hahahh insyaAllah next year aku akn hntar handmade kad raya.. kalau sempat la.. hehehh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...