:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Monday, September 26, 2011

:: Memang seronok ::



komen yang sangat membina dari siti kektus

honestly aku takla sehebat chef wan..
tapi kalau setakat nak makan tu aku boleh ja masak..
dengan cara aku.. dan juga citarasa aku la..

ada la beberapa orang member aku ni..
dok tanya aku..

" awat hang masak sedap ahh ? mana hang belajaq ? "

rahsianya adalah 

*****

perhati + cuba buat sendiri

*****

aku dari kecik memang suka menyibuk kat dapur..
dah besar aku suka la msuk dapur tolong mak aku buat ape yg patut..
sambil2 tu aku tengok la cara mak aku sediakan sesuatu masakan tu..
then aku tanya la apa yang patut..

contohnya..

" mak, kalau kita campur tepung jagung sket tak leh ka ? baru rangup kan ? "

" kalau cek tak mau pakai hat ni cek nak buat macam ni boleh dak ? "

" macam mana kita nak tau dia dah masak ka belom ? "

haa.. dari situ la aku dapat macam-macam tips dan petua..
orang tua-tua memang banyak petua dalam bab masakan ni..

lepas tu.. aku akan cuab buat sendiri..
kena la berani mecuba.. confident tu penting tau !!
kalau 1st trial gagal tu biase la.. belajar dari kesilapan..
lama-lama mantap lah !

so aku nak bagi dorongan kepada sesiapa yang terasa rendah diri sebab tak pandai masak tu.. rajin-rajinkanlah diri mencuba.. kalau tak mencuba sampai bila-bila pun tak reti wehh..

pstttt.. lagi satu kan.. mak aku kata..
air tangan isteri tu penting tau untuk pikat hati suami..
so tunggu apa lagi !!
belajar la masak weii sebelum laki ampa lari pi makan umah sebelah ea.. keh3 >.<



p/s : sapa tak mau kawen wehh.. aku kalau leh nak kawin awai.. nak jadi mummy vogue gitu !! hahahh :p









Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

8 comments:

adan said...

aku pandai masak maggie.. masak nasik.. goreng ikan..

ko nak tak kahwin ngan lelaki yg pandai masak ni? haha..

ash said...

jom kawen jom..:)

siti kektus said...

wewitt. jadi mummy vouge ya. haha

ala, aku setakat buat ikan masak pindang tu reti lah. tapi kalau nak try kari ayam ka, satay ayam ka, mmg tak pernah nak cuba lah. haha
tp, sebab nak kawen kan, aku akan cuba nanti. ;p

Tukang Karut said...

nasib baik dah berpunya... kalau tak, lama dah aku rembat... Hohoho...

Cik TeN10 said...

adan

jenuh la nk mkn ikan greng je weh.. hahaha

go back and praktis !! kih3 :p

Cik TeN10 said...

ash

aip2.. xsabo nmpak? hahaha :p

Cik TeN10 said...

siti kektus

ahaa.. bek ko belajar wehh.. kang merana bila suami lari.. kih3 :p

Cik TeN10 said...

TK

erkk.. mcm burung helang plak TK ni nk sambar2 gitu.. hahaha ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...