:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Monday, September 12, 2011

:: Matang ::


Assalamualaikum..

matang..

kalau nak petik buah.. mostly akan pilih buah yang matang kan.. yang dah masak.. baru isinya manis secantik warnanya..

matang..

adakah anda rasa diri anda cukup matang ??
matang dalam membuat keputusan.. matang dalam pergaulan.. matang dalam menjalankan kewajipan anda..

aku sebenarnya rimas nak melayan keletah2 manusia yang menjangkau alam dewasa tapi fikiran masih ditahap kanak-kanak ribena.. tak tahu nak fikir baik buruk.. tak tahu nak berfikir panjang sebelum mengambil tindakan or mengeluarkan kata-kata.. tak tahu nak control diri..

jujur aku cakap.. aku tak penah rasa macam mana aku rasa tadi.. aku bukan style yang suka nak cari gaduh.. ape-ape hal pun aku style diam je.. tapi bila smpai satu tahap.. dimana aku dah hilang sabar.. aku dah geram sangat sampai menggeletar tangan.. aku mmg xtau lah nk cakap macam mana aku rasa time tu.. really sad.. 

aku bukan style yang suka nak maki-maki marah-marah orang.. no.. i`m not that type.. aku just harap dia akan sedar akan kesalahan dia.. aku harap dia berubah.. tak terlalu selfish.. and tahu respect dan jaga hati orang lain.. aku harap dia tak kan tertanya-tanya bila aku tak banyak bercakap seperti selalu.. 

bye !


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

26 comments:

teyn teyn said...

awak baek .
kalo kite , mdh je marah2 . :p

ArulchelseA said...

sabar je la.. mcm2 org ada skang ni..

tp sy memang kanak2 rebina lg.. baru 17 taon.. kih kih kih

H.J said...

dah matang dah cik ten..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

sabaq jer la
lepas ni jgn berkwn ngan org gitew la dek

ORLANDO AHMAD said...

iklan ribena tengah 'up' skang ni

siti kektus said...

lah. awat ni weh. kau gaduh ngan member ea?




nanti dia sedar lah kot bila kau dah tak cakap mcm dulu. ;)

bunga said...

sama cam bunga..lau marah pun mmg akan diam..lau xtahan sangat mmg main kaki tangan dah..haaa

sabar yek..:)

Cik TeN10 said...

teyn teyn

emm kite malas nk bertekak.. bazir air liur je.. bek mkn ice cream lg best dr melayan org yg tak reti bahasa.. keh3

Cik TeN10 said...

Arul

alamak !! ade org perasan muda lah.. kih3 >.<

Cik TeN10 said...

H.J

bagus2.. :)

Cik TeN10 said...

lady ayu

ahahh pasni mmg i nk buat bodoh je.. malas la nk amik tahu buat semak perut je.. btw thanks ea akak ! =)

Cik TeN10 said...

ORLANDO

tu la.. dr aku layan org yg tak reti bahasa tu bek aku telan air ribena.. sedap pun sedap ! ngeh3

Cik TeN10 said...

siti kektus

gaduh ke ?.. aku rsa kecewa dan sedih gila dengan kelakuan dia.. kecik hati woo..

Cik TeN10 said...

bunga

give me 5 !! yeayyy

tu la kan.. xguna nak marah2.. buat letih badan je.. alhamdulillah bleh bersabar lagi.. :)

adan said...

perghh.. sampai menggeletar tangan ko.. seram lak aku..

Cik TeN10 said...

adan

a`ah.. terus aku lari masuk bilik pastu menangis.. huu

Waqheh said...

sunyi plak bila lu tak byk cakap..sure dia boring..

Cik TeN10 said...

Waqheh

dgn org lain mcm biasa la.. =)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

moga die lekas sedar...

mi$sUn@3iRa said...

kenapa ni cik ten10 oii?? sabar2... ang kan penyabar org nya... hehe

Cik TeN10 said...

meniti senja

harap2nye mcm tu lah..

Cik TeN10 said...

husna

aku masih bersabar lg ni.. cuma nk luahkan ja bg hilang sket rsa geram..

Tukang Karut said...

matang? aku tak matang lagi... hoho... (perasan muda!)

Cik TeN10 said...

TK

hahaha.. TK mmg kuat perasan pun.. kih3 >.<

d_LA said...

dla rs mood dla jenis kanak2 kadang2 tp atleast tahu pk mana baik buruk..kadang2 yang nmpk matang tp salu je wat keputusan ikut perasaan..x sedar yg dia dah menyakitkan hati kwn..sbr jerlah ten yer

Cik TeN10 said...

d_LA

aha.. betul2.. kdg2 namak mcm matang.. macam cool.. tapi sebenarnya hampeh je.. satu pun tak leh pakai.. ye2.. sy masih boleh bersabar.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...