:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Wednesday, September 7, 2011

:: Kucing kepala hitam ::


bukan kucing ini ya.. 

.....

adik : hang kena ganti berapa hari wehh ?

adik 2 : abis dakgi hang ganti ? aku tinggai lagi 3 hari..

.....

sapa tau ganti apa ?? GANTI PUASA la wehh..
normal la tu bagi gegurl kan.. dapat puasa penuh tu kira nasib baik la takyah nak ganti kan..

.....

suatu hari di bulan puasa..

adik : mak, dengaq dak KUCING KEPALA HITAM dok korek periuk dh !! haha

aku : wehh adik tok sah dok hingaq sangat la.. ang pun sama la ari tu.. haha
( aku menjerit dari dapuq )

.....

alaa besa la.. tengok line macam clear sket lari masuk dapur la.. isi minyak.. lauk baki diorg sahur pagi tadi licin aku bedal..! elehh tok sah dok gelak kuat sangat la korang pun same la kan.. sambil2 dok isi kuih dalam balang tu sambil2 isi dalam mulut kan.. betul tak ?.. kah3.. bek ngaku !!

sape tak paham lagi apa itu kucing kepala hitam ?.. try la carik dalam kamus elektronik.. tak jumpe jugak tanya mak aku.. sebab mak aku yang bagi gelaran ni.. keh3


p/s : malam ni aku makan nasi ngan ikan pekasam !! sedap gile wehh ikan pekasam !!! 


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

35 comments:

najihatussolehah said...

hehe..ingat sapa td...

teha said...

hahhaa ! awk laa kan... kekkee

zati embong said...

ikan pekasam 2,kena cr kt kedah gak.hihi

jat ni ber2 je pmpuan dgn ma.slmba je kat rumah time xleh puasa.huhu

siti kektus said...

owh. kau lah yg berlagak jadi kucing hitam tu. hahaha ;p

lain kali jgn sampai orang dengar bunyi periuk ke pinggan weh. malu2. hihi

kalau adik2 aku nmpak aku tengah melantak time pose, mau kena nganjing tiap masa, haha ;p

Waqheh said...

gelaran kucing pala hitam ni tok gua penag gelar gua..sbb suka ratah lauk bawah tudung..dan selongkar mari lauk klasik arwah tokwan gua...

muhamad hanif said...

kucing kepala hitam ?


kucing sebab kau asyik masuk dpur korek sana sini,

kepala hitam sebab rmbut hitam.

eh ?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Ingatkan citer obake tadik ngeee
Nak ikan perkasam jugakkkk terlioq ni

Tukang Karut said...

memang besar kucing kepala hitam tu kan... siap boleh berdiri lagi... silap2 ada tanduk lagi kucing berkepala hitam tu...

siti kektus said...

kkh. gelaran tok kau. pendek sikit. hihihi


( uit, manjung tu bukan nama mangkuk tingkat tu lah. munjung tu bagi makanan kat orang je )

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

kepala itam pasal ape eh???
sebab nyorok2 eh???
heee...

EzayHadry said...

tertipu den..hehe
kaler lain tak boleh ke?
asal plih hitam..haa

ArulchelseA said...

oo ada gelaran kucing kepala hitam ye.. kesian cik 10 kena gelar mcm tu ..kih kih kih

Cik TeN10 said...

najihatussolehah

ahahhhh.. >.<

Cik TeN10 said...

teha

oloo jgn la ckp kuat2 !! mali la i .. hihi

Cik TeN10 said...

jat

ahaa.. ikan pekasam nenek fatin mmg mantap lah !! asal balik je mesti mintak ikan pekasam.. muka pun dah ghupe ikan pekasam da.. kih3

ahaa.. fatin adik laki sorang je.. dlu msa dia kecik2 mmg kna sembunyi betul2 la.. kl x byk plak soalan yg ditanya.. jenuh nk menjawab.. skrg ni dh besar dia dh faham da..

Cik TeN10 said...

siti kektus

adik pompuan aku je yang tau.. selalu aku korek time abah ngn adik laki aku xde kat umah..

Cik TeN10 said...

Waqheh

aha.. mmg tepat la gelaran tu.. gelaran kucing kepala hitam ni utk org yang mencuri2 makan.. keh3 :D

Cik TeN10 said...

hanif

erkkk.. kurang tepat !! cube lagi :p

Cik TeN10 said...

lady ayu

ahaa.. dok sorang2 mmg xkn bukak la cite obake.. hihi

ikan pekasam nenek i mmg mantap !! kat kedah banyak jual especially kat Pekan Rabu..

Cik TeN10 said...

TK

kah3.. tapi ye comel.. kah3~

Cik TeN10 said...

meniti senja

a`ah sebab curik makan senyap2.. mcm kucing curik makan ikan la..

Cik TeN10 said...

Ezay

sebab hitam tu lebih kepada watak jahat kot.. haha

Cik TeN10 said...

Arul

bukan gelaran utk gua sorang je tu.. utk adik2 gua jugak.. sape xleh pose je mesti digelar kucing kepala hitam.. bangun pagi je seluk periuk.. kih3

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kiter seKG la...
kedah kat mana ?
ai kt mergong dekat nga tesco tue
rindunyer ikan perkasam pekan rabu uwaaaa

ORLANDO AHMAD said...

ikan pekasam? keh3... kucng Gua macam Lu jugak, makan nasik ngan ikan

wan azie said...

hahahah.....kucing kpla hitam mmg byk time2 puasa buka saji.....



muahahhahaa....

aleen aiden said...

hahha.kucing kepala hitam die bantai. :P

Cik TeN10 said...

wan azie

kan3?.. kira bukan aku sorang je la.. keh3

Cik TeN10 said...

aleen

elehh kau pun bese buat kn.. keh3

maCy said...

ta pna dgr gelaran tu. huhu

d_LA said...

hehe..
fa10, ikan perkasam made in kedah terbaek taw...sedapnye...biasa akak bwk blk dr kedah..mmg peberet!

Cik TeN10 said...

maCy

ohh awk patut berbangga sekarang !! yeahh :p

Cik TeN10 said...

d_LA

ahahh.. mmg sedap pn !! fav fatin !! cmpur bwang digoreng kekuning-kuningan.. plus nasi panas2.. mmg menyelerakan !

adan said...

hahaha.. dasar kuat mkn.. haha... lain kali buka periuk tu slow sikit..

Cik TeN10 said...

adan

kih3.. kuat2 mkn pun badan dok kering cm tu jugak.. haihhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...