:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Monday, September 12, 2011

:: Speaking different languages ::

.....

To fully express their feelings, women assume poetic license to use various superlatives, metaphors, and generalizations. Men mistakenly take these expressions literally. Because they misunderstand the intended meaning, they commonly react in an unsupportive manner.

.....

TEN COMMON COMPLAINTS THAT ARE EASILY MISINTERPRETED

... 1 ...

Women say things like this

" We never go out."

Men respond like this

"That`s not true. We went out last week."

... 2 ...

Women say..

"Everyone ignores me."

Men respond ..

"I`m sure some people notice you."

... 3 ...

Women ..

"I am so tired, I can`t do anything."

Men ..

"That`s ridiculous. You are not helpless."

... 4 ...

"I want to forget everything."

"If you don`t like your job, then quit."

... 5 ...

"The house is always a mess."

"It`s not always a mess."

... 6 ...

"No one listen to me anymore."

"But I am listening to you right now."

... 7 ...

"Nothing is working."

"Are you saying it is my fault?"

... 8 ...

"You don`t love me anymore."

"Of course I do. That why I`m here."

... 9 ...

"We are always in a hurry."

"We are not. Friday we were relaxed."

... 10 ...

"I want more romance."

"Are you saying I am not romantic?"

.....


Our expression are similar but we have different connotations or emotional emphasis..

Disebabkan cara perempuan menunjukkan perasaan berbeza dengan cara lelaki, maka terjadilah salah faham.. maka bertelagah la kedua-duanya.. bila dah jadi macam ni diam adalah cara yang terbaik.. bukan diam tanpa berfikir.. tapi diam lalu berfikir apakah yang cuba disampaikan oleh partner kita.. kita mungkin tersalah faham.. tersalah tafsir.. 

actually.. bila perempuan bercakap macam yg kat tas tu.. dia nakkan support je.. sebab perempuan ni dia suka bagi hint.. dia takkan mintak support directly.. so kepada jejaka2 yang selalu gaduh ngan awek tu sila take note ya.. 

aku banyak belajar pasal perbezaan lelaki dan perempuan bila aku mula membaca buku Men Are From Mars, Women Are From Venus .. ade tak yang dah baca buku nih ??


kepada anda yang ingin selami hati pasangan anda, aku syorkan korang beli dan baca buku ni.. serius terbaik !! bila aku baca ja.. dalam kepala otak aku.... " a`ah la.. patut la hari tu.. " , " oo macam tu.. padanla dia senyap je.. "  haa.. setiap ayat dalam buku ni.. aku rasa mcm nk copy sebijik2.. best !!

aku akan share la sket2 dengan korang dari bacaan aku ni.. 

p/s : aku tahu buku ni dah lama keluar.. aku mmg ketinggalan pun.. keh3

p/s lagi : next time aku akan share apa makna disebalik 10 contoh komplen yang aku kasik kat atas ni..



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

4 comments:

aleen aiden said...

awesome.share jgn xshare!heee

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

memang patut miliki...

d_LA said...

dla pun x pnh bace lg buku tu walaupun tahu kewujudannya..nantilah, skang ni liat tol nak baca buku..hehe

Tukang Karut said...

hohoho... selalu sangat terjadi dekat aku...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...