:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Friday, February 3, 2012

:: Review Hafalan Shalat Delisa ::

dalam entry lepas aku ada cerita pasal Hafalan Shalat Delisa kan..

so aku nak buat ulasan sikit la pasal filem ni..

ok.. dari awal permulaan cerita lagi dah cukup buat hatiku tersentuh.. sampai ke akhir cerita memang aku nangis !.. seriusly jalan cerita dia sarat dengan iktibar dan pengajaran..

apa yang aku boleh cerita kat sini ialah.. Delisa ni anak bongsu daripada empat beradik.. dia ni seorang anak yang nakal tapi sangat manja dengan umminya.. umminya pulak tak pernah tinggi suara walaupun Delisa ni nakal dan kadangkala tak dengar cakap, degil.. kat situ nampak la cara macam mana seorang ibu mendidik anak-anaknya dengan penuh hikmah..

yang paling menyayat hati aku adalah selepas bencana tsunami melanda Acheh.. dengan kehilangan ahli keluarga.. kemusnahan yang menimpa.. banyak sangat dugaan buat gadis kecil ni.. tapi aku tersentuh dengan semangat dan kekuatan dalam dirinya untuk bangun semula walaupun tak sesempurna kehidupan yang dulu..

nak tau macam mana Delisa mengharungi hai-hari nya ?.. bagaimana dengan hafalan solat Delisa yang tertangguh apabila tsunami melanda ?.. korang kena tengok sendiri..




lagu ni selalu dinyanyikan oleh umminya buat Delisa dan juga kakak-kakaknya..

aku syorkan korang semua tengok filem ni.. jom la kita tonton filem yang sarat dengan seribu satu pengajaran dan iktibar ni.. filem ni cukup memberi kesan pada aku.. aku rasa setakat ni, inilah filem terbaik yang pernah aku tonton sepanjang hidup aku..

agaknya bila lah Malaysia nak keluarkan cerita-cerita yang sebegini ya ?..

kalau korang berminat nak tengok.. disini aku sertakan link untuk download dan jugak tonton secara online.. :) 1 jam 40 minit je cerita ni.. 

download --> HERE
watch online : HERE


p/s : esok last paper !! doakan aku dapat buat yang terbaik untuk paper terakhir.. terima kasih ea.. (,")







Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

17 comments:

ash said...

bt yg terbaik exam!..ganbatte..:)

semutsengal said...

gudluck exam, jngan nak muvie je.


AHHAHAHAHHAAH

Lea Isnawi said...

gud luck cik ten!

moga dpt jwb dengan baik

lea nak donlod jugak la citer ni, bunyi cm best

chemay said...

all the best for examm.
tengs sebab share link sekali.
:)

Eazy Izzuddin said...

good luck !
exam 1st
movie 2nd
xD

p/s : LIKE it here ;)

Kamalia said...

aritu lepas akk baca kat sini,terus cari kat youtube,tu yang ari rabu dah dapat tengok..serius mmg best..super bestla..
betul kata fatin, memang cerita plg best pernah tengok setakat ni..harap2 malaysia dapatla buat cerita ni satu hari nanti..

Munnafendy said...

yesss nak donload sekarang!

Hanamiko Sakura said...

cerita tu, saya baru start baca... hihi... delisa memang nakal... tapi ada seorang kakaknya yang lagi nakal... aisyah!..

gud luck kak fatin...

YOUsoF said...

Ok esok aku cuba donlod lelaju cerita ni.. ;)

Aku minta cerita macam ni.. Duk menunggu jugak filem ala² Alaf 21(kalau tak silap) dulu tu..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kena sedai tisu la tgk citer ni...dah tahu mcm mana nnt ngeee....owh thanx fro da link nnt leh tgk @_@

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...
This comment has been removed by the author.
♥ p a a n i ♥ said...

fatin! thanks bagi link! aku mmg berniat nk mintak link dari ko..hehe

ABU said...

wah dikau ini..

jap nak soh kawan aku yg ada unifi tu dawnloadkan tuk aku..hehehe

si ngokngek said...

aku jarang layan indon,best ka..tak best kang aku saman..HAHA

goodluck,sempat lg movie erk..

Juliet_iRa~" said...

good luck dearrrrrr!jwb elok2 tau..sorry xwish b4 ni sbb xon9..:(

ni ea cerita ni fatin?okee nt ira tgk k..thankss dear..:)

ganbatte!

budak penjara said...

ak nk donlod yg full movie

Misskonspirasi said...

Assalamualaikum,salam kenal..amboi cik ten tak sempat3 agie ek, time nak exam pon leh gi nengok movie hihi.. anyway good luck to u.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...