:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Friday, February 10, 2012

:: Dinner ::

Salam readers !! (",)

hari ni nak cerita pasal dinner last week.. 4 Feb 2012 punya cerita la nih ! 
dinner ini dianjurkan oleh pihak hostel untuk kami-kami yang bakal grad bulan 3 ni..

sebelum pi dinner tu ada la majlis ucapa-ucapan dan penyerahan sijil kepada mereka yang berbakti sepanjang menetap kat hostel ni.. aku pun tak terkecuali.. terkejut jugak la.. tiba-tiba member aku suh aku duduk barisan paling depan sekali.. katanya nanti kami akan diberikan sijil penghargaan.. terkebil-kebil aku pun ikut je la.. hehe tak sangka lak dapat sijil.. =p

jom.. layan gambar je la ekk..


Royal Park Hotel.. terletak bersebelahan dengan Izumi Outlet.. cantik kan taman dia..


lalu kot taman ni buat aku terasa macam berada dalam filem winter sonata !! bab berangan aku memang kuat ! hehehh 

aku rasa hotel ni hotel 5 star. mmg mewah dan cantik sangat2 !! malangnya aku xsempat nk snap pintu masuk hotel ni.. sebabnya terlampau excited nampak taman cantik ni.. kih3

makanan diservekan one by one..


ini hidangan pembuka selera kami.. aku taktau nak sebut nama dia.. berbelit-beli lidah aku.. yg aku tau ni sejenis makanan dari France..


ini pulak herb salad plus udang.. dengan sos ape nama ntah.. sos sedap tp herb salad tu pahit ! aku telan satu je pastu sume aku tolak tepi.. bunga warna kuning tu pun leh makan tp aku syg nk makan sebab cantik sgt.. so aku letak je tepi.. keh3


then ada sup pumpkin.. yg ni aku suka.. lemak berkrim.. dalam sup ni ada dua ekor udang.. pastu diservekan dengan roti.. roti cicah sup labu ni mmg terbaik !! berketu-ketul roti aku telan.. style tak reti nak cover kebuluran.. haha


ini pulak grilled fish.. ikan ni sedap.. tp sekotet je.. 


ini dia main dish.. ikan ape ntah.. aku telan tak abes pun sebabnya ikan ni rasa macam mna ntah.. tekak aku rasa mual makan ikan ni.. aku sorang je dapat ikan time ni sebab daging tak halal kan.. mereka-mereka yang lain dapat lamb chop yg xmacam lamb chop sgt lah.. nipis semacam je dagingnye aku tengok.. dan daging nampak medium rare.. 


ini pulak penutup selera.. moist choc cake dengan seketul ais krim.. yg berbetuk telur tapi bujuk sket tu.. ini mmg fav aku ! tp choc cake dia rasa pahit sket.. selang seli makan ngan ais krim tu ok la.. 

tu je la citer pasal dinner aku.. saje nak tayang gambar makanan sedap-sedap kat korang.. keh3..



p/s : aku happy sebab semua paper aku lulus dengan cemerlangnya.. alhamdulillah.. tak sia-sia kau study last minutes.. keh3.. jangan tiru habit gila aku ni ea.. =p

pss : yang pasal entry lepas tu.. benda yang cacat ialah stokin aku la.. tahniah kepada yang berjaya meneka dengan jayanya !! *tepuk tangan !! stokin yang first tu ada belang-belang.. yang second tu belang-belang takde sebab aku lupa nak lukis.. keh3..




Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

21 comments:

eRza farEeha said...

wahh..menyelerakan..nyum3

Mr.Clive said...

waaaa cantikkkknyerrrr
jeles!

Hanis MY said...

menu ikan tu semuanya best, yg last pun sama...uwaaa tetiba nak makan eskelim...wuwuwu...

アヌムちゃん said...

Uwaa oishisou..

Kana nishino punya lagu pn dgr gk
Lgu plgbru dia yg tatoedonnani tu pn best huhu

Papa Mifz said...

wah best nyer dpt sijil penghargaan...:)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

secoet jerkk makanannyer yerk.. huhu..

tapi..hiasannya nampak cantek.. hehe

waa dapat sijil penghargaan :)

Lea Isnawi said...

untunglaaa makan kat hotel 5 star
tapi kan ciput benar makanan dia kan
udang seekor je. adehh..hahaha
tp desert die nampak sedap

aReLaN said...

goukaku omedetou!!!uish...memang saje bagi jeles tunjuk gambar makanan sedap2 kan.eeeiiii...tapi kenyang ke makanan ciput2 gtu je??

Tukang Karut said...

ini betul betul masakan master chef...

H.J said...

dah nak grad bulan 3...?baru nk p melawat jepun

zati embong said...

dear!comel gile bntuk eskrem 2.betul2 mcm telur.haha

congrats dear!

Hanamiko Sakura said...

err... air liur dah meleleh... eh! hehe...

kita pun suka study last minute... kih3...

Juliet_iRa~" said...

tahniahhhhhhhh!heee

wahh mmg menyelerakan la fatin..wuuuu

pss : fatin mmg super duper kurus dr ira..hee..ira rs fatin kena mkn fish oil kot kalo nak naikkan berat..ngeee ;p

ash said...

aigoo..besnya...rugi x belajr rajin2..hahaha

nanakimie said...

hehe...kalo nana semua2 tu xkena tekak,aiskrim dgn cake je boleh kot..:)

Zaza Fakharuldin said...

jeles2, UK x snow sgt lgii. arghhh

CikUna said...

nyum2... nampak sodap macam masterchef punye hidangan kan en TK ??

pape pun congratz to u coz dah hampir utk pulang ke tanah air tercinta...hehe
\\( ^_^ )//

YOUsoF said...

Seronok²..

Dapat sijil yang tak disangka-sangka, dapat makan yang enak² dan yang paling best dapat result yang mantap! Tahniah Fatin! ;)

♥ p a a n i ♥ said...

sangat sedap hokeyhhhhhhhhhhhhhh!! ko ni saje kan buat aku teringinn!!!hehehe

btw, yg taman tu seriuslyyy cantik sangat. T__T romantik habisss tmpt tuuu.

semutsengal said...

kenyang tak ?


HAHAHAHAHAHAHAH

H.J said...

sambung 2 tahun lg???master ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...