:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Sunday, May 20, 2012

:: Entry rojak >.< ::

Assalamualaikum ! ehem3.. 

mintak maap la kawan2 blogger sekalian.. abg ABU kita yang kacak dan jugak abg yousof kita yang hensem lagi bergaya udah bising sebab cikten10 malas nak update blog ! keh3.. ya2.. aku memang busy sejak dua tiga menjak ni.. bukan busy study sangat pon.. tapi busy dengan segala macam aktiviti.. shopping la.. bbq la.. men badminton la.. jalan-jalan makan angin la.. sudahnya blog ni terbiar je.. huhu

banyak benda dah terperam nak cerita.. tapi tak menyempat.. so kali ni boh semuanya.. kita kasik rojak penang kaw2 punya ! keh3


ni dua minggu lepas kot.. malam gotong royong siapkan makanan untuk bbq.. ni lah dia jejaka-jejaka kacak yang tengah khusyuk dok cocok sate.. 


ini masa on the way nak gi tempat bbq tu.. konvoi dalam 9 bijik keta jugak kot.. cuaca mendung hari tu bukanlah satu penghalang yg besar untuk kitorang bbq.. keh3 kempunan punya pasal hujan pun redah jugak :p


nah.. ini lah menu bbq kitorang pada hari tu.. disebabkan cuaca yang sejuk maka tangan pun mengeras lalu susah untuk dibengkokkan.. makanya menyukarkan kami untuk menjemput nasik lalu disuapkan ke mulut.. pendek cerita makan nasik sket tapi makan sate yg banyak.. keh3 


ini pulak cerita khamis lepas.. tiba2 semua orang pn berpuasa pada hari khamis.. maka secara tak disengajakan kami pun membakar ayam percik untuk agenda berbuka puasa beramai2.. sambil bakar ayam dan prepare yang lain diiringi dengan alunan lagu raya terasa macam nak raya pulak.. keh3 


dan inilah dia hasil ketuk ketang di dapur.. menunya nasik kerabu bersama ayam percik sebagai juadah berbuka puasa.. alhamdulillah *gosok perut >.<


ini pulak pau musim bunga.. pau bentuk tulips tapi sekali pandang nampak macam bunga rose pn ade jgak.. inti coklat dan kacang merah..  :p

ok ! rojak penang siap !! sekarang aku nak keluar membeli barang dapur.. hari ni terasa nak makan pulut nyioq kukur bersama ikan kering.. keh3.. 

p/s : tahniah buat puan jat kita yang agak lama menyepi tiba2 muncul dengan berita gumbira.. katanya cikten10 bakal dapat anak buah ! yeayyy !! :) alhamdulillah.. semoga dipermudahkan semuanya insyaAllah :))



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

19 comments:

ABU said...

emm finally update.. wey kat jepun tak susah ke nak dapat dging halal.. ye la kan negara orng..


darpd dalm keta tu perjalanan 9 bijik keta, view lawa bunga warna pink dan kuning.. bunga sakura ek!? cantik dowh..

best nya babikiu ramai ramai.. brkumpul students mesia..

yang pau tu nampak unik.. tak de kat mesia err.. sedapnya, pandai korng buat,blajar dgn orng jepun ke hehehehe

Hanamiko Sakura said...

yeahhhh!! kak fatin update blog.. rindu nak baca story mory kak fatin.. nasib baik saya tak seperti mereka membebel bila kak fatin nak update.. ngeh3.. ^__^

wahhh!! satey tu nampak sodap ;)

aReLaN said...

memang lama la cikten kita menyepi.entry rojak habis.hahaha..lama tak tengok skyline,sakura,bbq pe sume tu.kat jepun gak la banyak merasa sume tu.

Uncle Jonni said...

owh... ini bukan entri rojak... tapi entri satay dan bbq... siyut... terliur aku... huhuhuhuhuhu

cotton candy said...

tertarik tegok pau musim bunga 2,,,hehe

Munnafendy said...

wow fatin ke buat pau bunga tulip tu?? wah kat mesia pun takde ni tau

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ehemmmm n3 penuh ngan makanan ni yg ai x tahan ni....syoknyer konvoi gini meriah...ai nak sateyyyyyyyyyyyyyyy

Asmara said...

seronok bila ramai2, macam2 makanan dapat rasakan. cantiknya pau iteww!!

YOUsoF said...

Heheh nasib baik 'pembisingan' kami didengari oleh tuan blog..


Tempat dalam gambar ke dua tu cantik bangat sih.. (jangan cakap kau dah biasa sangat tengok view cantik macam tu kat sana) . ;D

Tak perlu kata apa lagi la, makanan² tu memang cukup menggoda selera..

Pau musim bunga tu kalau tak silap sama bentuk dengan eskrem dalam entri lepas kan. Comel dan nampak sedap!

Alhamdulillah.. Amin, baik² aja untuk semuanya ya.

Tukang Karut said...

lepas ni selalu la update ek kalau tak nak kena bebel lagi... hoho...

zati embong said...

syg!pau ni kiut miut nya.kalau jat kupas sikit2 nk makan.haha.

hihi,thanks fatin.

chemay said...

semuaaa nampak sedapppp.
tapi teringin nak makan yang last sekali tuu.
comelll.
auwmmmmmmmmm
*bayangkan tengah makan.
hahaha
:P

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

ehhhh cantik plak color pau tu yerk...

si ngokngek said...

curious lah sebnaqnya nie duk malaysia ka apa..terror lah masak..gulp!gulp telan air liur

ShahzCudin said...

pau tu amat mengiurkan...

Juliet_iRa~" said...

wahhh kemain lagi..nmpk happening sgt la fatin..hehe

bestnya bbq, buka puasa rmai2..g jalan2..heehehe..;p

tu pau sakura tu spe buat?heee

mcm tau je..

hi2..ira dah kembali..;p

アヌムちゃん said...

harahetaaaa..huhu..byk btol pic mknn.huhuuu

Hafizin Jamil said...

pau musim bunga tu sedap ke tak cik ten..??haha...lamanya tak bersapa sapa dengan cik ten..haha

ABU said...

tak update pun kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...