:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Wednesday, June 6, 2012

:: 2 hari lepas ::

Assalamualaikum..

alamak !.. blog terabai lagi..
dan kali ni aku kembali dengan berita yang.. emm.. xberapa nak enak 2 hari lepas.. tapi hari ni dah enak.. alhamdulillah..

ceritanya begini..
2 hari lepas.. hari ahad.. tetiba cuaca panas sangat..
pagi tu aku breakfast nasi goreng..
tengahari keluar makan sushi.. aku makan sikit.. 2 piring ja sebab tetiba xda selera makan..
lepas lunch tu jejalan makan ice cream..
petang tu balik umah dengan keadaan yang amat tidak bermaya..
xtahu kenapa aku rasa lemah satu badan..
balik tu aku terus baring atas katil.. tido..
bangun nak solat asar.. rasa mual..kepala terasa berat sangat..
pastu termuntah.. abes keluar sushi yg mkn tengahari tadi..
lepas tu cirit birit pulak..
asal bangun je muntah..
sampai kul 12 tengah malam masih berterusan jugak..
housemate aku bawak gi hospital..
ohh aku sangat tak suka dengan hospital ni..
bagi aku hospital ini antara tempat yang mengerikan tahu ?! tak suka !
disoal siasat cek sana sini..
kena la makan ubat.. nasib baik tak kena tahan kat hospital malam tu..
doc pesan suruh minum air banyak2 then jangan lupa makan ubat..

puncanya ??
sampai sekarang aku pun tak tahu..
nak kata keracunan makannan.. tak mungkin..
sebabnya.. apa yang aku makan aimi pun makan jugak.. tp dia ok je..
nak kata perut kosong pun mustahil la.. sebab pagi tu aku siap makan nasi goreng siap tambah2 lg..
kesimpulan yang aku dapat buat adalah mungkin kerana cuaca yang tetiba panas.. logik tak ???

ubat muntah + ubat cirit = 5000¥ (=RM200)
murah sangat kan ?? hahahah
takpe la yang penting sihat so that aku dapat menduduki exam dengan jayanya..
lepas ni kena claim balik duit bayaran hospital dengan jpa.. keh3 :D

*selingan


murtabak ni aku buat 2 minggu lepas kalau xsilap.. tetiba mengidam.. buat mini murtabak pakai kulit popia.. senang ! hahahh dasar pemalas memang cenggini :p


aku bela kucing sekarang ! Hoii namanya.. manja sangat2.. macam tuan dia jugak.. keh3 :p

esok ada test..
lusa ada 1 paper..
doakan aku ya kawan2..
sorry lah dengan cerita yang mengarut entah apa-apa itu..
tetiba rasa nak merepek.. huhu
sekian ~



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

14 comments:

ash said...

gudluck dear..

chemay said...

mahalnyaaaa ubat muntah dngan ubat cirit diaaaa..
T____T

Asmara said...

eh x guna hoken ke? mahal gk tu ek, xpe boleh claim kan. hehe..
jumpa aini hritu eh? ;D
ki o tsukete nee..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

5sen tue haken x cover ker??
cian mmg seksa if sakit gituew uwaaa

Anum said...

all the best

Hanamiko Sakura said...

jaga kesihatan kak fatin ^^
hoii sangat cumil..
gambatte

Munnafendy said...

murah?
adoi kalau kat sini mau tercirit balik nk byr 200 tu

Tukang Karut said...

mungkin tak cukup rehat kot...

ShahzCudin said...

makan tak basuh tangan kot..kekeke..
Hoii nama kucing tu? awat kawaii sangat nama dia..senang nak pangil.."hoii!" ade maksud ke 'hoii' tuh?

Uncle Jonni said...

mak oiiii... mahalnye obat.... aku selalu gi spital kerajaan je... singgit... jimat.. huhuhuhuhu..


ui... agak2 kucing tu kalau kita ckp melayu dia paham tak? huehuehuehueheu

siti kektus said...

demi nak sihat, rm200 tu berbaloi lah jugak beb. :)

tapi, sebab cuaca panas, macam pelik je. entah2 ,kau homesick ke sampai jadi mcm tu hehe gurau je. :))

Hafizin Jamil said...

malas pun nampak sedap je murtabak tu..haha

ABU said...

Aku dua tiga kali masuk blog ni tak berupdate.. Tetiba ada update 6 hb.. Apa kes..

Oh mungkin sbb ko makan dua pinggan kot.. Hahaha kalai keracunan makanan kena ingt balik 12 jam yang lepas ko makan apa..

ABU said...

Oh btw, comel kucing ko tu.. Nnti balik mesia cam mana ko naak baak balik..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...