:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Thursday, June 21, 2012

:: Aku dan makanan dewan makan ::

Assalamualaikum..

tengah-tengah melukis graf.. tetiba teringat pasal ikan goreng dewan makan..
maklum la 5 tahun duduk asrama.. 5 tahun jugak mengadap makanan di dewan makan tu kan..
so memang banyak la kenang-kenangannya..
aku pasti korang pun mesti ada jugak kan memori kat skolah dulu..
so jom ikuti kisah aku dan makanan dewan makan..

dekat asrama aku dulu.. tiap2 minggu memang menu yang sama ja..
so dlm kepala otak ni mmg dah hafal lah ari ni lauk apa esok apa lusa apa..
dan antara banyak2 menu, menu yang paling aku ingat adalah menu hari rabu kalau tak silap..
menu tu memang terbaik lah !!


tudia sedikit gambaran kasarnya..
ikan goreng.. ada sayur yang tak berapa nak segar sket.. mak cik tu kutip kat hutan belakang sekolah mungkin.. ngan nasik..

elehh.. setakat ikan goreng pun nak kecoh-kecoh..
kuceng aku pun tak heran wehh ikan goreng ! keh3
tapi bagi aku itulah menu yang paling best yang terbaik punya !!
apa yang bestnya ???


ikan goreng ni kalau baling dekat dinding.. silap2 dinding pun retak..
ikan tu dok melengkoi elok ja dalam pinggan.. 
cuba ang gigit.. silap2 gigi yang tak berapa nak kuat luruh berterabur dalam pinggan wehh.. keh3

tapi kan.. aku rasa kami bijak bestari sebab ikan goreng tu la kot.. keh3
 korang hado ????



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

17 comments:

nur anis said...

haha...hamboi..siap boleh baling kat dinding...tapi memang pun sebenarnya..ikan goreng dewan makan ni suka keras-keras..

Anum said...

makan ikan jadi pandai

Rai said...

sungguh pun keras banyak omega 3 kot.. hahaha..

asrama kitorang menu semua sedap.. 2 minggu sekali tukar menu..so takde la jemu sangat..

Tukang Karut said...

teringat asrama teringat ikan jaket dan kari sardin...

Azroy Kassim said...

baa~ CAK!!

itu keropok la... bkn ikan goreng.. skolah roy pn ade...

Uncle Jonni said...

ikan tahan lama tu... komfom x basi2... huhu

ABU said...

masa sekolh aku pernah setahun je duduk asrama..lain tahun aku duduk rumah

paling melekat dalam ingtan aku masa kolej kat uitm kk.. asrama free, makan pun free masa tu..

diorang selalu bagi makan kat kitaorang ikan jaket..yg sisik dia tebal tu..hahaha

aku dah trauma makan ikan tu, asal nampak iakan jaket teringat masa kat kolej uitm kk hahahaha

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

Hahaha.. Pglmn yg hampir sama nie....

Selalu klu ada ikan goreng... Perghhhh.....

Sakit gg ooo... Keras gler... Mmg xkn mkn laa.. Bg kucing pon..kucing takmoh..huhuhu

Xpe... Semua tu kenangan kan... Terima kasih je laa pada makcik2 dewan makan sebab kasi pglmn yg teindah ini..hahaha

Hanamiko Sakura said...

uishh~ kalau baling dekat peragut boleh mampos ni.. hehehe

siti kektus said...

ikan kat sekolah aku pon boleh tahan lah keras nya. nak tak nak, telan je lah dari perut lapar. hoho :D

farid said...

hahaha...dia rabu ptg lg best,,,,tokoa goreng ngan kuah sambai, ikan kayu ngan kangkung lembek....

Yousof said...

Kawan yang duduk asrama selalu jugak cerita pasal ikan keras-kalau-silap-gigit-gigi-patah ni.. ;D

Tapi ada satu hari yang makanan betul² terbaik, nasi ayam kot.. Jarang jumpa makanan sedap, itu pun sodap la kan hehe

Yousof said...

*walaupun gambaran, kesian tengok ikan tu 'menanduk' dinding.. ;D

merahitujambu said...

terigt ikan kayu kt asrama dulu..XD>.keras mak ai

zati embong said...

hahaha.jat rasa mesti special order kot ikan2 2.hihi

Cik Suheela said...

kite pon 5tahun duk asrama..menu paling best ialah nasi ayam, dan aiskrim mangkuk ok..hahaha,,paling tak best, sarapan roti kosong cecah milo je...kui3

Aishah Zin said...

Hahaha.Seyes klaka sebab ak pun mengalami nasib yg same.knape eh ikan goreng keras gitu.Ayat hentak kt dinding tu warden kiteorang pernah ckp gtu gak pasal ikan tu,tetiba ak teringat.heeee...

ni percubaan kedua komen dgn line slow,hahaha

menu paling best ayam rempah plus nasi minyak ngan acar.buah tembikai susu..pehhhh..ak rindu nak makan menu tu :D

makan ikan kejung pun sampai ke jepun ko ten.HEEEEE.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...