:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Thursday, November 8, 2012

:: entry anak sulung dan autumn ::

Assalamualaikum..

hai.. hai.. hai.. terasa kaku plak jari nak menaip.. kih3..
ni pun sebab TERbaca post member kat fb.. katanya ANAK SULUNG DEGIL !! 
ehem..ehemm.. aku anak sulung tau.. aku rasa aku ni tak la degil sangat cuma orang kedah kata KETEGAQ sikit ja.. keh3.. 

meh aku paste kan post tu kat sini ya..

*****

1) ANAK MANJA EMAK ♥
Sebab apa-apa pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu.

2) ANAK DEGIL
Anak pertama dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. Semua dia aje yg betul. Dlm ramai-ramai adik beradik dia aje yg betul. Kemahuan dia kuat. Kalau buat sesuatu sungguh-sungguh. Kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan.

3) TAK PANDAI PUJUK
MJemang anak no 1 ni dia tak pandai pujuk makwe or pakwe dia.

4) BERCINTA
Dia kalau bercinta, sangat setia. Sanggup berkorban.

5) HITAM / PUTIH
Apa yg dikatakan semua dipegang. Kalau hitam, hitam lah kalau putih, putih lah. Degil tak boleh toleransi.

6) HATI
Anak no 1 ni juga nampak aje keras, tp hati dia lembut. Satu lagi perangai dia tak boleh ditegur.

7) BERDIKARI
Very independent. Memang betul. Tp kalau terlebih independent pun payah. Mudah bergaul. Very take care.

8) ARAHAN
Anak no 1 ni juga dia payah nk terima arahan. Dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata tak boleh kerja ngan orang.

9) PEMAAF & CARING
Tidak dinafikan anak no 1 ni pun pemaaf dan caring. Tapi awas jangan bagi diorang marah kalau diorang marah faham je lah.

10) PAKAIAN
Nak semua up to date. Semua nak kemas.

*****


aku rasa 90% memang betoi lah.. aku tau la aku anak sulung.. rasa bangga pun ada jugak.. keh3.. cumanya aku tak berapa setuju dengan POINT 1.. aku jenis tak manja ngan mak.. mungkin sebab aku membesar dengan nenek aku kot.. banyak benda aku share ngan mak sedara aku yang sama2 dok jaga aku time kecik-kecik dulu.. 

siapa anak sulung tu leh la tepuk dada tanya diri sendiri.. betoi dak 10 point kat atas tu ada pada diri anda?.. selamat mencuba

*****

selingan.. entry untuk musim luruh 2012




meh ikut cikten10 jalan-jalan melihat pemandangan yang indah di musim luruh.. lets go !!




ini lah destinasinya.. untuk maklumat lebih lanjut pasal tempat ni sila KLIK SINI .. 

seronok oo naik gondola ni.. puas menikmati pemandangan yang indah.. ke ada orang gayat nak tempat tinggi ?

kalau korang nak tahu inilah salah satu tempat untuk penggambaran IRIS korean drama yang korang gila-gilakan tu.. aku bertuah sebab dapat naik gondola yg diorg guna tu.. ngeh3..


tayang muka.. mana tau kot kot ada hat berkenan nak buat bini or menantu kan.. kih3


ni terlebih seni namayna.. letak kamera celah rumput kering buat timer pi posing.. keh3 bijak kan aku ?  =p


ini namanya gaya entah apa-apa.. keh3 >.<


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

12 comments:

Anum said...

cantiknya...gambar nie mesti camera mahal

ct kektus said...

aku anak sulung. hoho tak semua ciri tu ada pada aku. :D

Tukang Karut said...

nasib baik aku bukan sulung!

Yousof said...

Faten!! Aku harap kau sihat ceria selalu. ;)


Aku anak ke-10 daripada 11 dan aku manja dengan mak dan disayangi oleh semua hihi


SubhanAllah... Cantikkkkkkk view tu! Alhamdulillah aku tak gayat dengan ketinggian.

Tengok gambar tu tiba² rasa berkenan nak buat suri rumah.. ;P

Ash Give said...

tak masuk pun point point tu dgn aku.. aku anak sulung jugak hahaha

btw, ko pgi mana lama menghilang, keji wey.. aku selalu masuk sini tengok cek cek ade orng ke tak..senyap je..

cantik la gmbar tu.. lama tak nampak gambar jepun since lama ko tak update..

mmg daun pokok dia warna warni eh.. hamboi kemain lagi kawan ko palig hujung tu hahaha

محمد رازيق said...

hehe. anak sulung ni bila aku tgk abg aku, dia jenis independent, tp still manja sikit dngan mak compare aku yang bongsu ni. hehe. btw benda tu depands pada individu. btw thnks lawat blog aku yg baru nak berupdate tuh. haha

محمد رازيق said...

hehe. tq ten singgah blog aku. hikhik. jgn serik dtg lagi naa. aku nngah tgu ko update. hehe

Hafizin Jamil said...

cik ten anak sulung ke..? hoho..anak sulung ni memang manja lebih sangat la..hahaha

محمد رازيق said...

tq lagi ten dtg blog aku. jgn serik mai. hehe. aku ngah tgu update dari hang

Ash Give said...

teeettt teeetttee teeetttte error!! hahaha

nurul said...

nice pic!! :)
www.the-simpleme.blogspot.com

Hanamiko Sakura said...

saya anak bungsu >.<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...