:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Monday, March 30, 2015

:: Buku merah ::

Assalamualaikum :)

Aku tengah bosan ni menunggu kereta diservis. Nak layan asam pedas untuk dia episod last kt youtube line macam kura-kura pulak kat sini.

Last week husband aku buat kejutan tetiba dapat cuti seminggu tengah2 dok operasi kat sabah tu. Dah cuti maka beliau pun terbang la balik kedah jumpa wife comot dia ni. Alang-alang beliau balik aku pun heret la dia ke klinik kesihatan untuk buka buku merah. Aku memang xleh nak drive time tu. Badan lembik sungguh sebab tak lalu makan. Pastu asyik muntah-muntah. 

Pukul 9 pagi kami dah sampai kat klinik. Orang tak ramai lagi so cepat la. Buat urine test, amik darah, isi details buku merah semua ada la dekat 1 jam kat situ. Aku dapat sticker hijau sebabnya berat aku kurang dari 45 kg. nak tahu berapa berat aku??? 37.8 kg sahaja !!! Aku memang tak terkejut pun malah beuk pun rileks je sebab dah memang tak lalu makan plus muntah-muntah kan. Tak hairan la berat turun.



Hadiah dari klinik dapat la sebakul ubat. 4 jenis ubat je pun yang biasa orang pregnant makan tu tapi 4 jenis ubat bagi aku macam sebakul ubat tau. Maklum la aku ni jenis yang liat makan ubat. Dulu masa sekolah asrama penuh dulu. Ubat yang mak aku hantar ke asrama kat aku, hanya sebiji je aku telan. Tu pun sebab mak aku paksa suruh makan siap-siap sebelum dia balik rumah. Lepas tu memang tak terusik sampai aku habis tingkatan 5 semunya aku angkut bekalan-bekalan ubat tu balik rumah. Kantoi la dengan mak yang aku tak makan ubat ! Hahahaha

Ohhh sekarang usia kandungan aku 12 minggu. Mengikut kiraan nurse aritu aku punya due date insyaAllah 11 october 2015. Nak bersalin kat mana? Cadangnya dekat kedah la. Mau kelam kabut suami aku kalau aku beranak kt Johor. Silap-silap pergi keja pun lupa pakai seluar. Maklum la masing-masing xde pengalaman kan. Hahaha.. Merapu sudahh..

Selang beberapa hari lepas tu, aku dan beliau menghadirkan diri ke majlis perkahwinan kawan sekolah aku yang juga merangkap kawan beliau masa di upnm. Balik dari kenduri member kami dekat Jitra terus ke Alor Setar pi makan kenduri lagi satu. Balik ja kenduri tu kepala aku dah ngap ngap ngap sakit. Memang xleh bangun. Mungkin cuaca yang terlampau panas kot. Rasa macam kepala aku berasap. Maka kesian beliau malam tu. semalaman beliau dok jelum kepala aku dengan air asam jawa. Kepala ni pun macam tau-tau je cik husband ada dia pun meragam. Kekeke  Sekali sekala dimanjakan husband best jugak kan. 

Next check up 31 mac ni. Nak kena ambil darah la pulak.. Aku fobia tengok jarum nih. Aduiiiii harap-harap aku xde masalah pape sepanjang kehamilan ni. Doakan ya :) Excited sebab pengalaman pertama tapi dalam masa yang sama aku takut nak beranak nanti. Dengar cerita dari cousin aku macam seram jerrr.. Moga dipermudahkanlah insyaAllah :)


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

8 comments:

Nurzakiah Hanum said...

inshaallah

KUREKURE COMEL said...

alolo...dh preg ye...kite dah merasai..hihihi..tu setahun tak berblog...fatin xleh mkn pil kot...mcm kite dulu kalo mkn pil tu mmg teruk gile muntah...

Hanamiko Sakura said...

bila akak sebut upnm tetiba teringat sesuatu la. haha..

semoga Allah pelihara akak dalam keadaan baik hendaknya :)

Waqheh said...

akan beranak kat aloq starq la ni....

fafau90 said...

http://nanuenchoding.blogspot.com

salam jemput singgah blog :)

Farhain Azmi said...

weh..due date ang sama mcm due date aku msa pregnant zulaikha dulu. klu ang beranak on time 11.10 tu memang kongsi birthday la anak hg dgn anak aku..hehe

IBU PUSPITA said...
This comment has been removed by a blog administrator.
NURUL AQIDAH AZAHAR said...

moga ibu dan anak sihat k

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...