:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Tuesday, January 14, 2014

:: Winter Holiday dan 2014 - part 1 ::

Assalamualaikum

Dari Toyama ke Fukui dan seterusnya ke Kobe.
Ya Alhamdulilah akhirnya 31 Dec malam aku sampai jugak ke Kobe. First time okeh. So excited sikit. 


Kobe Port diwaktu siang.


Kobe Port diwaktu malam. View yang sangat best kan. Subhanallah :)


Buat penggemar seafoods jangan lepaskan peluang anda untuk meikmati segala jenis seafood yang sangat fresh di Fisherman's Market. Buffet. 2500¥ per person. Bleh makan selama 2 jam. 


Spagetti ada. nasi ada. macam-macam lah. nak tau apa lagi ada kena mai makan sendiri la noh. hihi
Memang aku syorkan datang Kobe. Bandar yang cantik dan convenience. Tak sesak sangat macam kat Tokyo. Just nice la.


Dekat luar bangunan Fisherman's Market tu ada deretan gerai-gerai macam dekat Melaka tu. Sebijik macam Jonker Walk. Ada macam-macam barangan kraf dijual kat sini.


Contohnya key-chain comel macam ni.


Rantai bunga-bunga berwarna-warni.


Ni ala-ala kat Venice la konon-kononnya. Ada sungai bagai. Seriusly aku suka dengan design bangunan dia kat sini sangat cantik dan tersusun plus surrounding view yang cantik memang sesuai la nak berposing-posing. :)


Waktu malam boleh naik ni jugak. Harga 600¥ per person. Boleh la tengok view bndar Kobe di waktu malam. Best gua cakap lu. :)


Datang Kobe wajib la snap gambar berlatarbelakangkan Kobe Tower tu kan. Kami dok pulun la set timer nak amik gmbaq bagi lawa sekali datang seorang pak cik bersama isteri dan dua orang anak dia offer nak tolong amikkan kami gambar. Thanks untuk anak pak cik tu yang pandai amik gambar. Selalunya kalau minta tlg org randomly gambar mesti gegaq. Blur. Kecewa. :(


Masa nak jalan balik tu ternampak pulak glove comel ni. Siapa sangka harga dia cuma 300¥ !! OMG !.. I'm so excited. Selalunya glove yang lawa and tebal cenggini harga mau 1000¥. Tapi sebab tahun baru kot so kedai tu buat SALE besar-besaran. So aku dan Ila beli la sorang sepasang. Sebagai tanda kenang-kenangan aku mai Kobe. Alhamdulillah we enjoy our trip so much ! :)

Kisah untuk next day iaitu trip ke osaka akan di update di next entry. InsyaAllah :)


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

2 comments:

ct kektus said...

wehhh. lawanya tempat ni. untung hang dapat p sane. :)

Tukang Karut said...

kobe waktu malam cantik...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...