:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Monday, January 20, 2014

:: winter holiday part 2 ::

Assalamualaikum

Sambungan dari cerita winter holiday aku
Next day tu we all jalan-jalan dekat Osaka
Sebelum tu singgah solat zohor jamak asar skali dekat Kobe Mosque


ni kat gate depan Kobe Mosque


Ini dia rupa Kobe Mosque. Alhamdulillah sampai jugak aku kesini :)


Ni kat dalam Kobe Mosque. Selesai solat sempat lagi berposing tu :p
Sangat bersih dan selesa. Alhamdulillah :)
Masa nak keluar dari masjid terserempak dengan segerombolan pak cik mak cik Jepun. Mungkin nak datang melawat masjid. Semoga Allah buka pintu hati mereka untuk menerima Islam insyaAllah :)


Selepas solat, sebelum meneruskan perjalanan ke Osaka, kami singgah lunch di Naan Inn yang terletak berdekatan dengan masjid tadi. Pekena nasi beriani ayam dulu. Sedap punya. Kalau tengok kat gambar atas ni Siti Nurhaliza, Zizan and Aizat penah datang kesini. So kalau yang nak datang Kobe boleh la singgah makan kat kedai halal ni ya :)


Pencahayaan yg kurang bagus or orang tu tak pandai amik gambar? Redha je la kan. Orang dah baik hati tolong amik gambar tu terima kasih je la :)

Ni dekat Osaka. Dari tengahari sampai ke malam kami jalan je kat Osaka. Banyak kedai yang kami masuk. Maklum la cari paling murah but nice. Kena bijak berbelanja ya. hihi


Lebih kurang jam 7.30 malam. Masing-masing dah keletihan. So pekena pulak takoyaki. Wajib makan takoyaki tau kalau datang Osaka. Takoyaki dia terbaik ! Takoyaki yang paling sedap yang pernah aku makan di Jepun. Memang tak dinafikan lagi keenakannya :)


Ni masa nak jalan balik dah. Walaupun dah kul 8 malam tapi still ramai orang. Maklum la tahun baru kan. Semua kedai pun nak sale aje.

Itu sahaja cerita di Osaka. Shopping dan makan takoyaki :)

Akan bersambung cerita keesokan harinya. Nak tau kemana kami pergi ? tunggu next entry ya :)


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

6 comments:

mia izzati said...

sonoknyee dikk..eii tumpang gumbira...tak tercapai lagi hasrat nak ke obesea

ct kektus said...

wehh. belajar lah cara buat takoyaki sane, nanti dah balik malasia kau buatkan untuk aku. hiihihi

tenku butang said...

Haiiiii..Cakkk!!
done follow sini no. 553
sudilah kiranya follow me back yea..
he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

http://tengkubutang.blogspot.com/

dan my 2nd blog
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

si para para said...

tumpang menikmati keindahan kat sini. x dpt pergi sana pun x pe asal dpt tgk gambar.

myb one day. mana tahu kn..

:)

Hanamiko Sakura said...

tumpang seronok sat. hehehe

♥ p a a n i ♥ said...

makkcikkk ko habis blajar biler ehh?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...