:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Wednesday, February 17, 2010

:: Let share!! ::


Salam kenal..

ermm..
sebelum ni sy suka baca blog orang..
da lama sy jd silent reader..
untuk mengisi masa lapang dan menghilangkan rasa sunyi dan bosan,maka wujudlah blog ini..

kenapa aku buat blog ni?..
sekadar untuk mengisi masa lapang..
dan share pengalaman aku sbg seorang anak perantau..sambil bertukar2 pendapat..

yoroshikuonegaishimasu!!(",)




.....



ari ni aku rse cm nk kongsi resepi ngn korg lah....puding castard kegemaranku...resepi ni dpat dr my mom lah...sng je nk wt puding ni..amatlah simple tp sdap..yummy2!!!..

bahan2 : tepung bird castard, susu cair, agar2, gula,buah2an koktail...

1.masak agr2 bg sume cair
2.msukkan gula
3.bancuh tepung bird castard ngn sket susu cair 4.msukkn dlm agar2+gula
5.msukkn lebihan susu cair
6.kacau smpi msak(20 minit cm2)
7.masukkn dlm bekas then sjukkan 8.kl nk sdap g taburkn buah2an koktail

nk hias bg nmpk cantik 2 ikut creativiti masing2 lah...
selamat mencuba~~~


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

2 comments:

Syuxer said...

wah entri pertama pasal resepi castard ye..:)..menarik sekali..

bukan senang nak wat entri pasal resepi,kan x pasal2 orang lain try resepi neh tiba2 masuk wad,kita gak serba salah kan hahahah..

apapun ni nice entry untuk dicuba resepi..:)

Cik TeN10 said...

Syuxer

takde lah.. bukannye masuk racun ke ape ke.. lagipun tak baik tau kedekut ilmu.. hihi ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...