:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Monday, October 25, 2010

::Well done!!::


Korang semua dah breakfast belom?..haaa amacam karipap kat atas tu?..nampak cam sedap tak?..marvellous!!!kalau dekat Malaysia karipap besar2 ni satu harga baru dua kupang kan...dua kupang tu bahasa orang kedah..senang ceghita dua puloh sen lah..selalu kat bazar jual 3 biji seringgit kan...haha..


okay..stop dulu cerita pasal karipap k..tanggal 23 and 24 October 2010 our college ada kosensai(open campus)..so this year ktorang decide nak jual roti jala cicah kari ayam dan samosa..maka pada hari jumaat (22Oct2010) tu bermulalah segala persiapan...






ini adalah barisan chef2 utama yang menjadi tunggul tonggak dalam menjayakan open campus this year..yang berbaju melayu merah itu adalah chef utama roti jala..yang segak berbaju melayu biru tu adalah chef roti jala..dan yang tengah2 tu adalah tukang masak kari ayam...




dan ini adalah angkatan2 tentera yang siap sedia membantu..wakaka ayat xleh blah..by the way this is my Sendai family..a happy go lucky family that always together no matter what...=) Thanks to all of you...Good job at all!!!well done!




seawal jam 7.30 pagi..bgn2..gosok gigi je xsempat mand!haha..i mandi okay!trus gerak wt keje masing2...mula dr naikkan khemah,setting khemah,masak segala..


okay..berbalik kepada cerita si karipap tadi..korg agak2 berapa ktorg jual karipap 3 biji tu?..1 plate 3biji karipap kite jual 300yen equal to rm10..bapak mahal kan!kalau dekat Malaysia 3 biji karipap baru seringgit kan..ktorg jual kat sni 10 kali ganda mahal..mampos kena maki kalau jual mahal cmni kt mesia kan..haha by the way ini bukan kat Malaysia okay..ini kat Japan..1 plate harga 300 yen=rm10..andaikan ktorg dpat jual 50 plate..ahh kira la brapa banyak keuntungan ktorg dapat kat situ je..tu pun sbb terhad...xdpt buat byk2 sbb kesuntukan masa..blom smpi pukul 12 karipap dah abes dijual..gempak kan?..alhmdllah...mendapat smbutan yg ckup memberangsangkn!well done!berbaloi la ktorg bersengkang mata smpi pukul 2,3 pagi siapkn karipap tuh!..


roti jala xsempat nk amik gmbar..roti jala ktorg jual 2 keping+kari aym utk 1 plate dgn harga 300 yen jgak..xterkira bpe plate ktorg jual dlm msa 2 hari tu..andaian scra kasarnye lbh krg 150 plate..150 x 300 = 45000..lbh krg RM1500 la...waaaaaa!kalau mcm ni xnak smbung belajar lah..tukar karier!buat bisnes lah mcm ni..boleh jd jutawan!!!hoho sgat berpuas hati wlpn penat!..




Apa kata mereka?....
ada yang cakap kari pedas..ada yg nak lg pedas..ada yang cakap sedapp,marvellous!macam2 komen diterima..but almost of them(japanese) like our curry + roti jala..karipap also!..ada yg nak mecuba buat roti jala pun ada..!seronok betul diorg..kitorg lagi sronok lah dapat jual semua dgn harga yang berkali ganda mahal!haha(gelak jahat!)...ya ampun!!!sronok2!...


scara keseluruhannya sambutan amat memberangsangkan!alhmdllah...wlpn tapak gerai ktorg paling tersorok sekali tapi tu bkn lah 1 mslah bg kami semua utk menghabiskan jualan...sedap punya pasal smpi lubang cacing diorg menapak ke gerai kami!pendek kata puas hati dan berbaloi2!!!..1 pengalaman yang amat berharga!seronok2 sambil introduce negara masing2..ala2 duta2 kecil Malaysia lah ni..i'm proud of us!!!


::WELL DONE::

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

4 comments:

aqmar said...

weyy!!!klo cmni aku pon nk join ang meniaga kat jepon gak r!!
bley kaya cepat cmni ^_^
hahaaa..jeles2!!
mak aiii..untung berlipat gnda tuu..
sedap x karipap mkn ngan sos??haha..ti
aku nk try gak r rsa cmna.. :D
congrate to all of u~

~aLiYa~ said...

tin. pos balik mesia roti jala ang wat. aku demam. ngidam ni. sob3

fatin said...

haha..tapi xmau lah dok kat jepun lama2..nak balik mesia..jd bisneswoman lak ahh!!haha

tu lah..untung byak..pas kira duet tu masing2 senyum smpi ke telinga!hilang rsa penat..berbaloi la..alhmdllah..=)

boleh tahan la..tp bkn sos cili la..sos tomato..try la rsa..boleh tahan jgak..haha

thanks..=)

fatin said...

laa...ang smlm awat xmkn?..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...