:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Thursday, March 22, 2012

:: Roti sosej ::

Salam readers =)

saje je tadi nak kemas fridge ternampak sosej ade lagi 3 batang..
pikir punya pikir terpikir nak buat roti sosej ni..
maklum la nak beli kat kedai tak halal kan..
so jumpak resepi ni .. simple dan mudah.. so try la buat..
aku buat separuh adunan je sebab sosej ade sket je..

ni lah hasilnya..



sosej tenggelam selepas dibakar sebab roti mengembang..
walaupun rupa tak indah mana.. tapi rasanya sedap ! ngee style puji diri sdri.. keh3

kalau nak lagi sedap boeh tabur cheese atas roti tu sebelum dibakar..
aku xde cheese so aku tuang mayonese ngan sos cili je..
nak lagi berkilat boleh sapu mentega sejurus selepas keluarkan roti dari oven.. biar lip lap lip lap gitu roti korang !! hahahh

ok la.. nak rest jap.. esok orang office datang nak check bilik..
dah rajin sket bersihkan bilik.. then smbung kemas bhgn dapur nak tengok mana yg nk angkut pi akita nanti..

p/s : kepada all SPM candidates 2011.. tahniah la utk anda semua.. pada yang kurang bernasib baik tu jangan berputs asa ya.. gagal kari ini tak bermakna gagal selama-lamanya.. anda masih ada jalan andai anda mahu berusaha.. =)

pss : kepada adik-adik yang berminat nak lanjutkan pengajian ke Jepun boleh la try mohon biasiswa Monbukagakushou (biasiswa kerajaan Jepun) !! nak tahu lebih lanjut boleh baca sini .. ataupun boleh jugak apply biasiswa JPA macam aku.. yang tu korang kena check sendiri dekat website JPA.. aku akan buat entry asing untuk cerita berkaitan biasiswa bagi melanjutkan pelajaran ke Jepun.. insyaAllah esok aku post ya =)





Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

20 comments:

Anum said...

wow sedapnya

Asmara said...

wah dah jadi roti sosej ok lah tu! nyummie! tadi mkn pang jugk tp dr 7e. hehe..

cotton candy said...

sodap lak tegok roti sosej 2..heehee

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

wlpun sosejnya tenggelam.. tapi tetap nampak sedapppp... hehe

Hanamiko Sakura said...

emm.. selalunya kalau nak study kat jepun dlm bidang sains... err, kalau tak ada bidang sains boleh ke??

emmm... teringin jugak nak study kat nihon =)


apapun... roti sosej tu nampak sodap... meleleh air liur jap... hehe

ShahzCudin said...

aku respek tul kt ko..rajin memasak..untung badan..nak makan apa, masak je..

Kamalia said...

usihh bravo..bravo fatin..terel ni sampai gebu mcm tu skali roti tu jadinya..
lapaq la fatin bila nampak roti sosej tu..

lieynanilaz said...

terliur!!..

Tukang Karut said...

kalau nak tau sedap ke tak, ce bagi aku try makan...

Munnafendy said...

yg untungnya kalau duduk obesi ni secara xlangsung asah skil kat dapo ye x? sy ni ddk sini buat roti sosej? jgn harap...haha

rajin la ko hihi

semutsengal said...

wooo,


ada edit kaler tak ? menyerlah je beb !

zati embong said...

jat yg kat malaysia atau tepatnya kuantan ni yang telan air liur.waaa jat dahla hantu roti.dlu msa form 1,diorg pnggl jat roti tau.haha

faiz fakhirin said...

Nak sikit bleh?

Lea Isnawi said...

macam kat kedai je
pandai tin buat

d_LA said...

roti tu wat sndiri ke?dla x suke sosej tp roti tu mpk best giler..yum2

Juliet_iRa~" said...

sedapnyaaaaaaa..sedapnyaaaa..hee

nt nak try..ira skarang xda ms nak baking2 sgt..malas..haha..;p..pnt la kerja..wuuu

♥ p a a n i ♥ said...

sedap nye weiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. ishhhhh xleyh jd niii

nanad said...

fuyyoo..sebijik macam kat kedai ooo..sedapnyaaaa~

ABU said...

kagum betol aku dgn ko ni.. pandai betol buat roti2 cake2 desert pastry bagai.. sedapnya aku tengok..

onie said...

terus lapaq,haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...