:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Thursday, March 1, 2012

:: Dulu dan sekarang ::

Salam readers =)

aku tengah senyum sampai ke telinga saat menaip entry ni..
alhamdulillah presentation pun dah selesai maka dengan rasminya bermula lah cuti musim bunga selama sebulan !! yeahhhh !!

cuti ni nak kena settle hal biasiswa dan jugak pindah rumah.. so aku tak balik Malaysia.. =p

pindah rumah ni buat aku serabut sket.. sebabnya..


3 tahun lalu iaitu pada tahun 2009..
aku datang Jepun hanya dengan beg roda seberat 30 kg sahaja..
itu pun terhegeh-hegeh nak tarik beg.. 


tetapi.. sekarang ni.. 30 kg tersebut dan bertukar menjadi....... 
erkkkkkk.. tak terungkap dengan kata-kata..
nak kena sewa lori untuk hantar barang ke rumah sewa..

inilah padahnya bila shopping tak ingat dunia.. keh3..

so misi pada minggu ini ialah mencari kotak-kotak besar di supermarket untuk mengisi aku punya harta karun !! sekian sahaja untuk berita hari ini.. tetiba je !!






Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

25 comments:

Hanamiko Sakura said...

kih3... orang perempuan memang banyak barang ^^

omedetou!!! dah berjaya akhirnya ^^

aReLaN said...

hahahah..hikkoshi ganbatte ne.pasni dok akita kan?all the best.kalau ada kat nihon lagi,saya leh jadi tukang pindah barang.dulu memang kitorang keje pindah sendri la.sewa je lori.

アヌムちゃん said...

wahh
selamat berpindah ye :)

ShahzCudin said...

tukar jd 30 tan? ahaha..

selamat bercuti lah ye..cuti nt wat pe? jln2?

Tukang Karut said...

ni kena sewa tongkang nak bawak malaysia ni!

zati embong said...

hihi,selamat berkemas dan berpacking2 dear.

Papa Mifz said...

selamat bercuti yer...

Hafizin Jamil said...

banyaknya barang nak pindah..haha..kalau banyak sangat meh sini sikit..

♥ p a a n i ♥ said...

hahahahaaa biasa la tu..awal2 ckit je.. dh lame memang bertambah la barangggg.. selamat mencari kotak yeeee! :D

vampire's lovex said...

hahahaha memang itu la jadi dah bertahun dok di pertantaun...


:P

dtg nak cari resipi cheese kek..huehue

teyn teyn said...

welcoming u to malaysiaaaa.. haha

Nelly The Strange said...

haha .. setuju ! !
:D

Lea Isnawi said...

haha..nanti nak balik mesia ntah cmne tu

Juliet_iRa~" said...

tahniahhhhhhhhhh!!hee

hahaha..nak gelak jap sbb kisah fatin sm dgn ira..hee..ms mula2 study kan..beg 1-2 beg je..bila habis degree nak blk umah..fuhhh bonet kereta pon xmuat..siap bw blk sikit2 lagi..siap kena perli dgn warden..awk ni kn sewa lori ni..hee

;p

selamat berkemas k!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

nak pindah ke akita dah ekkk
lagi tebai 雪 nanty
hikhik sama la dulu mai 60kg jer sefamily la ni dah penuh satu umah...isyyyy hahaha

Kamalia said...

haha..memang mcm tula pompuan kan..bab shopping baju memang pitam,kadang2 baju tu baru pakai sekali dua je,pastu dah tak pakai dah..
penatkan nak pack pastu nak unpack balik..;p

Caythrine Amanda said...

see?gugurl mmg mcmni.... ;P

Caythrine Amanda said...

see?gugurl mmg mcmni.... ;P

ABU said...

hahaha sama la aku kat sini.. mula mula dtng, kain sikit aje.. skung belambak tak tahu nak hangkut mcm mana kalau nak pindah/ balik sabah nnti hahaha..

semutsengal said...

perempuan mmg mcm tuu.


LALALLALALALA

Munnafendy said...

misi pindah rumah mmg memeningkan kepala......selamat memindah!

YOUsoF said...

Lelaki perempuan sama je.. Barang akan bertambah.. Tapi yang membezakannya, jumlah penambahan barang² perempuan tu berkali-kali ganda banyaknya berbanding barang lelaki... ;D

YOUsoF said...

Lelaki perempuan sama je.. Barang akan bertambah.. Tapi yang membezakannya, jumlah penambahan barang² perempuan tu berkali-kali ganda banyaknya berbanding barang lelaki... ;D

siti kektus said...

kalau nak kira 3 tahun punya barang, aku pon berlambak weh barang yg di shopping. hehe

tak pe kite sesama pompuan aku faham. :D

siti kektus said...

kalau nak kira 3 tahun punya barang, aku pon berlambak weh barang yg di shopping. hehe

tak pe kite sesama pompuan aku faham. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...