:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Tuesday, June 29, 2010

::Saya rindu awak::

Di suatu malam..tgah2 aku dok bz packing baju..nk p mna aku pn xtau....tba2 

"Andaikan kau jadi milikku..selalu ku nyanyikan lagu rindu...andaikan kau dan aku bersatu..dunia ini berseri selalu...."...teriak telefon bimbitku...

"ishkkk spa plak dah ni..time org dok bz ni la nk kol!..time org dok nganga xdak buat apa hang xmau kol!.."aku mengomel sndirian...
then...breepppppp!!!bunyi msg masuk...aku kelingkn mata kt phone...no yg tidak dikenali...no sma yg kol aku td nih..ishkk tp mcm penah tgk no ni...spa la agknya ni... aku jd curious nk tau spa la yg msg aku...aku pn cek lah inbox..mna tau kot2 ada hal penting ka kn...

"salam..hai..boleh berkenalan?..."

emhhh..tgk ayt pn aku dah tau..ni lah taktik basi nk ngorat nih...nak menyampah aku bca msg nih..!aku buat don't know je...xreply pn..aku smbung packing...

skali lg phone aku bunyi...ahh rimas aku..trus aku slide phone..then aku dgr 1 suara...

"hai..tgah wt ape tu?...sy ganggu awak ke?...

ishkk mcm ku kenal suara nih...aku senyap ja...

dia tya lg.."awk ingt sy x?..."

acuh xacuh ja aku pn jwab..."ntah..xkenal kot...ermm ada hal pnting ka?.."

"sapa la kita kn...kecik hati..mentang2 la da berjaya..."

dlm hati..ishkk mamat ni kang xpsai2 aku sound kn..time tu aku da dpt cam da suara dia!yup mmg sah la ex-boyfriend aku!..tp aku buat2 xkenal..dia gna no mak dia..yupp..aku ingt wlpn no tu aku da delete dlm memory phone aku...

dr gaya dia ckp tu aku dpat rsa yg dia nk berbaik ngn aku balik...time tu tba2 tekeluaq 1 idea yg bernas dlm kepala otak aku...

"awk...nt lah smbang len..sy ngah bz nih...sorry ya..."

tutt..tutt...trus aku letak phone...
dlm kepala otak aku skang ni...
"owhhh nak baik ngn aku balik?..huhh ang ingt sng2 ja aku nk terima ang balik?...no way man!..aku xkn patah balik!..haa carik psai lg ngn aku...tu la dlu aku bg kepercayaan kt ang,ang xhargai....aku ni bkn nya ssh mna pn...nk merajuk?..huhh jrg skali...nk kta aku kongkong dia?..mmg xpernah sma skali..aku xpenah sentuh pn telefon bimbit dia...tp apa aku dpat?..dia tipu aku idup2!...elehhh ang ingt aku percaya 100% ka kt ang?..huhh tak semudah tu utk ang tipu aku!!..skali tgk aku da tau jantan ka betina..."

phone aku bunyik lg...

"saya rindu awak..really miss u so much"...

cehhhh..bleh blah r weiii!...hati pmpuan ni kl da skali luka mmg ssh r nk ilang parut tu...bl aku pkiaq2 balik betoi la....bl ada depan mata wt dekk je..bl da ilang bru ang tau mna kaca mna permata...skang amikk ang!!!
dr pengalaman aku ni..aku dpt 1 kesimpulan....seorang lelaki ni..kl ang nk tau dia betul2 ikhlas ka x...ang tgk la cara dia layan ang mcm mna...dia xkn msg tiap2 ari ckp i love u,i miss u..tp bl ang msg dia gtau tgah down ke..sedih ke...sakit ke...dia cepat2 kol....xpn kl dia bz ada keje pn plg krg dia akn msg...suh mkn ubat,tkecare...sebaliknya kl laki yg jrg nk amik tau sal ang..stp kali kol ja bz...bz xkna wktu..konpom2 lah kaki pmpuan tuh..kejap kakak angkat lah..kejap adk angkt lah..pndek kata sume bnda terangkat lah...!!bkn aku nk kata sume laki cmtu...yg baik tu ok lah..yg suka men kayu pn ada..so beware..jgn terlalu mudah nk cya ngn janji2 manis depa nih k....
smlm aku pn xtau pasaipa tiba2 ja exboyfriend aku mncul dlm mimpi aku...tu yg aku tringat balik kisah ni yg da lma aku lupakan...da 2 tahun berlalu....sal mimpi tu len kali ahh aku cerita...da~~





Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

2 comments:

AdEQue said...

erm..bselah tu fatin...org laki ni time kt da xdak t bru nk hargai... bru nk merintih... bru nk nyesal..klu kt ada dpan mata, wt xtau ja... skitkan hati kita pn dy xsdaq g..huhu.... tu lah mslhnya klu kita x limitkan hati tuk sapa n ptutnya jaga hati sapa...huhu...nthla...no komen da..hehe..do take care syg..

fatin said...

xkesah pn sbnarnya..tbe2 ja mimpi tu yg tringt blik tu..kumbang bkn seekor..dlu2 tu men2 ja..xpk jauh pn..just utk berseronok..but now da meningkat ke alam dewasa ni bru nk start take serious about all those thing...from now on..yg da lepas just let it go...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...