:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Sunday, July 11, 2010

::Tangan Emas::

cakkkkkk!!!!!!!!!!
ahahaha xdak keja..
ehh ade homework tp malas laa..
hukhuk..
update blog rajin plak..
haihh apa la nk jd ngn bdak sorg nih!!..
haaa...
nampak dak?...
apa itu murid2 sekalian???
ishkk tuuu tangan lah!!adehh...
baik murid2 semua..
ari ni chekgu nak ajaq 1 simpulan bahasa baru..
murid2 suka dak makan pisang emas?...
sdap kan?..psang goreng panas ngn teh o panas!!
ada umphhhh!!
emas tu apa ya murid2???
haa..
mai sni chekgu nk ceghita kat ampa..
pasai apa mami jarum tu pakai gelang smpi ke ketiak?..
pastu dok goyang2 tgn smpi lenguh?..
kl dia xgoyang xleh ka?..
kl dia xgoyang tkot org xnmpak kn..
so goyang la smpi lenguh ketiak2..
sanggup tuh kan..
nk menunjuk punya pasai!..
haa sebabnya..
dia berbangga lah dgn brg2 kemas dia tuh..
ya lah mna org len pkai smpi xckop lengan cm dia kn..?
kl xda duet boleh x beli emas murid2?..
xboleh kan..
that y lah emas itu BERHARGA...
kesimpulannya..
pisang emas itu adalah pisang yg berharga..
uhukkkk!!!
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
simpulan bahasa utk hari ini adalah:

::TANGAN EMAS::

menurut senior aku yg aku paggil kak ida,tangan emas ni adalah tgk aku!!..kenapa tgn aku?..haa...sbb dia kata tgn aku cmpak ja apa pn mesti jd!!jd apa?..meh sni kita try!!aku try ngok cmpak ang msuk tong smpah..tgk jd pa..kah3..xlah..dia kata tgn aku tgn emas sbb aku cmpak lah pe pn lm periuk org belanga mesti menjadi!!tuhh la bru aku pasan..bila org tya resepi aku leh bg bahan2 tp aku xleh nk bg kuantiti sbb aku men campak2 je..nk wt cmna mak n tok aku ajaq cmtuh!!!tips dia sng ja..boh bg ckup rsa!..

pastu mak aku salu pesan..
"pmpuan ni belajaq tinggi tera mna pn kna amik tau gak selok belok kt dapuq nih.."

sbb menurut mak aku..salah 1 cra utk pikat hati suami adlh air tgn mskan si isteri!!!so spa yg terasa dok gatai sgt dh nk kawen tu belajaq la msak bg luluih dlu noh!!plg krg pn pndai msk mknn favourite si pakwe...cewahh pesan bkn men aku nih..hak2..

p/s::spe yg nk bca silakn yg xnak xyah byk komplen ehh..xnk xyah bca!..kl x aku tembak!!!!

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

5 comments:

AdEQue said...

haha..btul3...ain stju!ain otw nk bljq gak neyh... xsesedap fatin pn

fatin said...

aittt?..ain tau mna fatin msak sedap?..rsa pn xpenah!!haha xpa yg ptg blajaq!!ganbatte!=)

iyda murasaki said...

hahhahhahahhahhahah nak tegelak k.ida baca entry nih...xsangka simpulan bahasa spontanku ade org sudi nak guna...hahahha. nway fatin mmg la tgn emas. pasni k.ida pi sendai nk relax2 ja lah, tggu tgn emas buat keja di dapo, bila siap k.ida aummmmm sajaaaaaa...heheh

pemujangga said...

haha..entry smnjak 2 mnja ni cm byk kait ngn kawen ja..xkan la kawan kita sorg ni dh nk tamatkan hidup bujang?? si dia pn dh lama menanti nun jauh di sana kn? hahahaa..dtg jpun blajar tuk masa depan sngguh budak sorg ni..ik2

fatin said...

kak ida:;hak3...gelak jgn xgelak!!!fatin pn da lma gla kot xgna simpulan bhsa segala mak nenek nih..skali skala syok gak wt simpulan bhsa sdri..haha

pemujangga::ermm rsa cm kenal ja spa yg komen nih..huhu xkot dlm msa yg terdekat nih...tp xtau lah kl da jodoh kan..doa2kanlah ya..uihh smstinya lah..kl x sia2 la jpa bg sbulan 4ribu!!haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...