:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Saturday, July 24, 2010

::Sudikah kau terimaku???::



"awk..."

"ye awk..kenapa?.."

"kl sy hantar rombongan meminang awk terima x?.."


aku yg tgah sdap2 menikmati pizza tba2 je pizza tu terlekat kt anak tekak!!!mak oiii tba2 ja...terpaku aku!!!lidah terkelu kott...xtau nk jwb pe..terkejut beroks aku!!huhh


"awk biar betol?..."


"kenapa?..xboleh ke..?"


"ermm xdela tbe2 je..."

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
agak2nye cmtu la kot ehh startingnye..hak2...bg aku rsa klakar r...tp kl aku la ditanya cmtu of course aku akn jwb cmni.."nak3!!!"..kah3..xde lah..nk kna pelempang ngn mak aku?!xda adab btoi..kl ye pn nk xyah la sloroh sgt kan..hak3..aduiii...

smlm aku dlm train..on the way nk ke sendai...tbe2 je telefon bimbit aku bergedik2 dlm poket...owhh ade msg...

"salam..awk ngah wt ape tu?.."

"wslam..on the way ke sendai ni..awk sihat?..lma menghilang.."

"ohh sihat je..cume smlm xberkesempatan nk gtau awk..smlm ade kenduri arwah skali ngan knduri adk sy yg bakal bertunang esok..ni pn ngah bz cri brg2 utk hantaran minang!"

"wahhh!mesti meriah kn kt umah.."

trus aku tringatkn kg halamanku yg smmgnya meriah kl time2 kenduri segala macam nih..

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

ehh nk bertunang pn kna bg hantaran jgak ke?...waa byk jga ekk keje yg nk kna wt kan...tp tu lah adat resam melayu ye x?..apa kta pepatah melayu tu..biar mati ank jgn mati adat?...lbh krg gtu lah kan..

pengetahuan aku la kn..mula2 merisik dlu kan..just tya la dh ada berpunya ke blom..then kl single and available bru la g hantar rombongan meminang kan...ermm actually aku pn xtau sgt detailnye bab2 nih..so ape ag search je la kt ternet kn..dunia d hjung jari..so ape ssah kan..dr artikel yg aku bca tuh..ni lah yg aku faham..betol ke x wallhualam lah...

-----------------------------------------------------------------------------------

bila pihak laki dah setuju,dia wakilkn org tua2 utk p minang anad dara yg dia dok berkenan tuh..tp mak bapak ank dara tu xkn bg jwpn la2 tu jugak..konon2nya depa amik msa jap la nk pakat2 sma2 ahli keluarga depa wlpn sbnaqnya anak dara tu dah senyum smpi ke pipi da..ini namaynya 'adat bertangguh' yg mencerminkan budaya Melayu yg amat berhati2 dlm rutin kehidupan seharian..sng cerita tok sah dok gopoh sgt lah kn..

salunya pas 1 mggu bru ank dara bg jwapan.."ya sy terima"..cmtu la kot ekh..haha...dpt2 ja green light apa lg..si laki ni dan dan r dok cri duet..mau xnya..dok letak dah berapa mas kawen segala mak nenek..haha..terketaq gak la puak laki nih kan..nak2 ank dara tu letak tinggi setinggi2 langit lah..aduii..pada2 la nk letak pn..haha...
da ckp setuju tu..org laki ni akn bg tanda la.."this is mine!"..haha..ya la takot kena kebas..p la mak kpda hat laki ni sarung cincin kt ank dara ni..mcm2 ha hantaran bwak..yg aku tau la kn..kl laki bg 5 pmpuan kena balas balik 7..kl 7 pmpuan balas 9..xkesah la bopa pn tp pmpuan kna lebih dua la dr lelaki..tu lah scr ringkasnya...

-----------------------------------------------------------------------------------

dr dlu aku dok pk?..awat kena cmc tu hah?..maklum la aku ska bab2 wt hantaran2 nih..bapak2 ngn mak2 sedara aku kawin aku mesti xlepas nk wt hantaran!!ska2!!!

kpd kwn2 aku sapa nk kawin nt rojer2 lah aku..bleh la aku tlg!!hak2...tp jgn mnx aku make up sudahh!!yg tu aku surender lah...xgheti aku aihh make up2 nih..aku lbh ska natural...heee

ckp sal tunang ni aku ingt g msa pak sedara aku nk kawin dlu..smpi kui doblas hahh aku ngn mak sedara aku dok pulun wt hantaran...riuh rendah...hurmm la ni pak n mak menakan aku sume da kawin da..pasni tggu glran aku plak la kot!..wakakak dah2..stop di sni sblm aku ngarot lbh pnjang!haha=)



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

5 comments:

AdEQue said...

hahaha..wokeh...set!!kt tgu knduri tuk fatin lak t.. =P

Y0unG TraFf0rD said...

mmg pasni turn hg la plak...
kak pirah dlu, pastu hg...
aku tukang psang khemah ja...haha

fatin said...

ang mkn byk2 kett bai oiii..tiang khemah pn lg besaq dr jari ang!!!kah3 aku bkn pa takot satg xpsai kna timpa khemah plak!hahaha

Y0unG TraFf0rD said...

blik nanti kita tgok sapa lg brisi...

fatin said...

wakaka..aku xpa maintain cute..wakaka...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...