:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Thursday, July 8, 2010

::Yg sempurnakanku::

Kaulah bidadari dalam hidupku
Yang selalu hadir di dalam mimpiku
Bunga yang selalu harungi hariku
Anugerah Tuhan yang sempurnakanku
Bila kau jauh
Aku selalu rindu
Bila kau ada
Hatikan berbunga
Ku akan selalu menjadi bintangmu
Menerangi gelap dan mimpimu
Aku setia di sini mengusap tangismu
Menemani sunyi di hatimu 
"Pulangkan cinta hatiku...oh hentikanlah menghantuiku..."suara sedapku bergumandang....haha
salah satu hobi aku time dolu2 ialah menyanyi dlm toilet....aku mand mmg lma gila kot!!!smpi gaduh2 ngn adik2 aku...mau taknya semua pakat dok beratuq tggu aku sdah mand kn..kang msuk magrib kl xmand g ada yg nk kena tibai satg..haha apa g bising r depa pakat dok marah aku..lg depa bsing lg kuat aku melalak lam toliet..lg berasap ahh pok tu..hahaha

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

di suatu malam...pas balik dr pasar malam....

"ishkk ang ni..hat tu ayam aku!ang p la amik yg len!...arggg tepi2!!.."tempik aku kt adik aku..mau x marah amik rangka aym aku..wooo mna aci!...

"alaahhh org nak amik sket pn xbleh..kedekut taik idung masin!!awat ang ingt sdap sgt ka rangka aym ang tu!!cehh aku pya apam balik lg sdap..satg ang xyah mkn apam balik aku!..."balas adikku...

"elehh xteringin aku nk mkn apam balik ang..ang tu yg xmalu tringin hat org..td xmau beli!..."berasap berkepoi2 dah aku ngn kerenah adk aku yg ska sgt crik pasai ngn aku..

"woiii!!!!bg balik!!!..ishkk ang ni bg la balik!!!"dgn kuatnya aku jerit geram kt adk aku...

tgah2 syok dok megkelai dtg la si abah..dgn coolnya dia berjalan kearah kami yg xsdaq lgsung gelagat kami diperhatikan dr td...
"makkkk tolong!!!....."kami menjerit sekuat hati...

haha..nk tau pasaipa kami menjerit mintak tlg????..haha dua2 org kna dok kat luaq...takott wooooooo time tu dah la bulan ngah mengambang...aku dok imagine mcm2 dah ni..kalau2 satg antu pocong ka mai amik kami naya!!!!teriak la kami dua2 org kt luaq umah..dok tggu depan pintu ja....selalunya bila gaduh n kena marah ngn abah mak lah penyelamat kami...huhu.....tp xserik2 gak...macam anjing ngn kucing...xpadan ngn pmpuan kdg2 siap bergomoi lg..hahahhh


-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

bkn pasai apa..aku kecik2 jeles ngn adk aku...salu kl gaduh msti mak menangkn dia..wlpn sah2 dia yg mula dlu..aku trg p la pnjg mana pn kt mak aku last2 jwpn mak aku sma ja...

"ang kn kakak kena la mengalah..."

geram betoi ngn statement tuh!...so disebabkn aku xsuka asyk selalu kena marah ngn mak aku pn menyuarakan hasratku...aku nk p dok ngn tok n tok wan kt kg....hahahhh segala-galanya bermula di sini...nk tau apa aku wt kt kg?....hoyeahhh aktiviti yg sgt2 menyeronokkan..kl boleh putarkn masa aku nk kembali ke zaman tu.time aku umur 5,6 tahun kl xsilap....

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

"wehh ari ni kita nk wat apa plak?.."

haa tudiaaa.start dah aku ngn kawan2 plan....

"ari ni kita p tgkap ikan r wehh...tengahari satg bleh kita berkelah bwah pokok pelam umah aku!.."salah sorg kwan aku bg idea!!

"klia sgat lah tu..jom r tggu pa g wehh..."

tok aku mmg sporting abeh..dia xpenah marah aku nk wt apa pn asal jgn wt salah...1 bnda yg tok aku salu puji aku..nk wt apa pn aku mesti abaq kat tok aku dlu..aku ni xbyak kerenah kl org xmarah2 aku..haa tu style aku time kecik2...aku ngn tok mmg kamcing sgt2 lah...haha cucu emas!!....

p la aku ngn kwn2 tangkap ikan kt sawah padi atau org kedah panggil bendang...kl ampa nk tau..bila padi dah dituai time tgah org bajak sawah..time tu mcm ada ayaq n lumpur sket..time tu ikan 2mmg xleh nk berenang ngn tenang lah sbb ayaq pekat kn..terkodek2 lah dia lam bendang tu..sng r nk tgkap..tp bukan calang2 org leh tgkap woo.ikan darat sgtlah licin!!kl xpndai pegang mmg xlekat lah...

balik tu mmg tgn xksong lah..salu aku dpt plg byak ikan haruan ngn ikan puyu..gulai ikan haruan n ikan puyu goreng mkn panas2!!perghhh smpi jilat pinggan lah!!

setibanya di rumah...

"hahh mna dia ikan?..byak dak?..meh tok nk besiang..satg bleh msak gulai n greng.."..

haa tgk tok aku..pya support...tu yg best tuh..cayalah tok!...

kul 1 cmtu berkumpul lah kami dgn bekal masing2 berkelah bwah pokok pelam tepi umah tok aku...huuu rindu gila kot zaman2 tuh...skang ni xleh dah nk p tangkpa2 ikan cmtu..kl aku wt lg alamatnya jd andartu lah aku..kecik2 xpa r nk buas pn kan..haha...

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

tu lah salah satunya kenangan aku kt kg.....byak lagi kl nk cerita..nt lah..tggu aku balik kg lu aku snap gmbaq byak2 nt bleh ampa tgk pemandangan di sekeliling kg aku yg aman dan damai....
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

10 comments:

low sensei said...

merepek la kamu nh...sampai x tulis cerita kebaikan sensei

fatin said...

hahaha..blog sy mmg merepek pn..merepek2 pn tu lah kisahnya time kecik2..haha

AdEQue said...

haha..lwk toi...nk2 p kedah....huhu

fatin said...

mai jgn xmai!!!

Y0unG TraFf0rD said...

awat tk cita kita slalu tgkp ikan beras guna sauk...
skali sauk, bpuluh2 lekat kt jaring sauk tuh...haha
pastu boh kt akuarium ikan kaloi pakteh, bg ikan dia mkn...
aku ingt lg tuh...haha

fatin said...

sabaq ahh..aku ingt ada skali tu sauk2 kna dpat ulaq..ang ahh yg sauk tuh!!nmpk sgt xreti!!hak2..aku nak balik amik gmbaq telaga pnjg lu..bru syok sket ceghita...

AdEQue said...

hahahahaha..nthpa2...fatin..nk2 tau crita ttg bai tuh...

fatin said...

hak2..sabaq2..biar fatin blik kg snap pic byak2 lu noh..bru sedap sket nk ceghita smbil tgk gmbaq2 pemandangan kgku yg sgt mendamaikan tuh!!

Y0unG TraFf0rD said...

aku mmg trget nk tgkp ulaq pon...nk bela...haha
kalo hg blik time org dh hbis ambk padi...tk lawa la pmandangan...

fatin said...

cehhhh...pastu hang lari wt pa?..seingt aku ang yg plg awai skali yg cabut lari!!kah3...a'ah kn padi dah dituai..ahh xpa kl terer amik gmbar still cntik!!!haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...