:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Sunday, July 8, 2012

:: Status FB ::

Assalamualaikum..

tadi aku dok belek2 FB..
tiba-tiba terlintas kat fikiran aku..

katakanlah.. aku ni seorang cikgu yang semua benda pn nk update dekat FB

status hari ini...




kemain seronok dapat date ngn buah hati..
hati berbunga-bunga.. maka terus update status dekat FB..
*mood happy macam nak loncat-loncat nonstop ! pastu mula la ayat2 menggelikan kat wall fb..

status keesokan harinya..


hati meletup macam gunung berapi..
muncung kalah muncung itik..
frust bagai nak ghakkk !!
*mood marah macam nak baham orang.. masa ni maki hamun tak hengat dunia..



agak-agak kan.. kalau anak murid follow and baca semua status merapu meraban cikgu dia ni..
apa agaknya tanggapan anak murid dia terhadap cikgu dia tadi tu ??

moral : tak semua benda perlu diupdate kat fb.. tak semua benda perlu disebarkan satu dunia.. melainkan kalau korang tak tahu malu.. betul tak ?


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

9 comments:

niesasukasuki said...

setuju! :)

Trah Zain said...

betul tu, smpai kan selang 30 saat nak update, ap ke hal la xtau, mcm artis gamaknye.. ~.~

Uncle Jonni said...

owh... aku tidak ber fb... huhuhu,..
tapi aku hanya update status di blog sahaja... huehuehuehu

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

ituew la kena jaga bahasa dan fb ni ada baik dan buruk jugak...nangessss

Tukang Karut said...

aku tak pernah update status dekat fb... percaya tak?

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

kalo cikgu tu...agak x sesuai laa nak update gitu kan...

sebab cikgu ni..role model mereka juga kan..kan...

siti kektus said...

yezza.

bukan cikgu je, orang lain pon kalau nak update status biar beragak. kadang2 beli brg berjenama sikit nak up status. kalau sekali sekala mungkin boleh dimaapkan. kalau dah tiap kali shopping nak mention kat fb, naik meluat pon ada. =_=

ABU said...

ah pesbuk bnyak sgt drma.. malas nak layan..hahaha

nanad said...

BETUL! :O

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...