:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Thursday, July 29, 2010

Rabbani - Pergi Tak Kembali

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

::setiap yg hidup pasti akan mati::

"kwn kta isma haziq dh mnggal pg td...
al fatihah tuk dia..
smga d tmpt kn brsma org2 yg soleh"
sedih aku bca msg ni..innalillah..semoga rohnya dicucuri rahmat... 

"haa..ang tau dak g Shirazi dah xdak dh?...dia accident.."

lagi 1 berita kematian yg aku dgr...innalillah..setiap yg hidup pasti akan mati...semoga roh mereka ditempatkan bersama golongan org yg beriman..amin..insyaAllah...

sedih mmg lah sedih..tp kita perlu redha...kita yg hidup ni mesti meneruskan kehidupan...ingatlah ajal boleh dtg menjemput kita pd bl2 masa saja..adakah kita telah bersedia?..peringatan buat diriku jua...sama2 lah kita meningkatkan amal ibadah..sma2 lah kita mengutip bekalan utk dibawa mengadap yg maha Esa...


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Sunday, July 25, 2010

::Sawan::

adoyaiiii..dah dtg balik dah penyakit sawan edit gmbo!!hak3...skali edit sehari xmkan pon xpa!!sungguh mengasyikkan!!..huhhh...nk wt cmna dh tu minat aku...ermm kdg2 aku terpk gak...nt nk bka bisnes sdri lah...skang ni family aku da ada bisnes sewa khemah,kerusi meja utk kenduri kendara ni..so nt aku nk tmbah la..nk kmbangkn lg..catering ngn photoshoot utk album kawen skali!!!perghhh!!!angan2 tinggi xmau2!!!haha...tp apa slahnya kan..mna tau angan2 tu bleh mnjd kenyataan kn..hrap2nya lah...

smlm aku xbpe sihat...sepanjang ari terbaring je ats katil...nk mkn mulut trasa pahit...so lending..tdo...berangan..tu je lah yg aku wt semlm..haha...
mlm tu aku gagahkn jga isi perut aku ngn bihun sup...pas mkn tu ingt nk balik rest lah..nk tdo xngntok lg..then tba2 ja ada msg masuk...

"free x malam ni?..nk mnx tlg edit pic nih..asap..esk da nk g cuci.."
hurmm mcm org mengantok disorongkn bantal lah kan..aku mmg ngah xtau nk wt pe pn...so stlh pic2 tu selesai ditransfer aku pn mulakanlah tugas2ku..dr kul 12 mlm smpi kul 3.30 pg kl xslap..

bl da start megedit nih aku jd addicted lak..xleh nk benti..da siap edit gmbo org gambo aku plak aku edit..hahaha aduiii...ni lah hasil gmbar yg aku edit tu..simple je..aku ske simple but interesting!!!yeahh that me!!!
 dah..cukop lah..nk p stdy lak..lg 2 seminggu g nk exam!!pastu nk balik!!yeayyy!!!pray for me ya...mmuaahh=)
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Saturday, July 24, 2010

::Sudikah kau terimaku???::



"awk..."

"ye awk..kenapa?.."

"kl sy hantar rombongan meminang awk terima x?.."


aku yg tgah sdap2 menikmati pizza tba2 je pizza tu terlekat kt anak tekak!!!mak oiii tba2 ja...terpaku aku!!!lidah terkelu kott...xtau nk jwb pe..terkejut beroks aku!!huhh


"awk biar betol?..."


"kenapa?..xboleh ke..?"


"ermm xdela tbe2 je..."

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
agak2nye cmtu la kot ehh startingnye..hak2...bg aku rsa klakar r...tp kl aku la ditanya cmtu of course aku akn jwb cmni.."nak3!!!"..kah3..xde lah..nk kna pelempang ngn mak aku?!xda adab btoi..kl ye pn nk xyah la sloroh sgt kan..hak3..aduiii...

smlm aku dlm train..on the way nk ke sendai...tbe2 je telefon bimbit aku bergedik2 dlm poket...owhh ade msg...

"salam..awk ngah wt ape tu?.."

"wslam..on the way ke sendai ni..awk sihat?..lma menghilang.."

"ohh sihat je..cume smlm xberkesempatan nk gtau awk..smlm ade kenduri arwah skali ngan knduri adk sy yg bakal bertunang esok..ni pn ngah bz cri brg2 utk hantaran minang!"

"wahhh!mesti meriah kn kt umah.."

trus aku tringatkn kg halamanku yg smmgnya meriah kl time2 kenduri segala macam nih..

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

ehh nk bertunang pn kna bg hantaran jgak ke?...waa byk jga ekk keje yg nk kna wt kan...tp tu lah adat resam melayu ye x?..apa kta pepatah melayu tu..biar mati ank jgn mati adat?...lbh krg gtu lah kan..

pengetahuan aku la kn..mula2 merisik dlu kan..just tya la dh ada berpunya ke blom..then kl single and available bru la g hantar rombongan meminang kan...ermm actually aku pn xtau sgt detailnye bab2 nih..so ape ag search je la kt ternet kn..dunia d hjung jari..so ape ssah kan..dr artikel yg aku bca tuh..ni lah yg aku faham..betol ke x wallhualam lah...

-----------------------------------------------------------------------------------

bila pihak laki dah setuju,dia wakilkn org tua2 utk p minang anad dara yg dia dok berkenan tuh..tp mak bapak ank dara tu xkn bg jwpn la2 tu jugak..konon2nya depa amik msa jap la nk pakat2 sma2 ahli keluarga depa wlpn sbnaqnya anak dara tu dah senyum smpi ke pipi da..ini namaynya 'adat bertangguh' yg mencerminkan budaya Melayu yg amat berhati2 dlm rutin kehidupan seharian..sng cerita tok sah dok gopoh sgt lah kn..

salunya pas 1 mggu bru ank dara bg jwapan.."ya sy terima"..cmtu la kot ekh..haha...dpt2 ja green light apa lg..si laki ni dan dan r dok cri duet..mau xnya..dok letak dah berapa mas kawen segala mak nenek..haha..terketaq gak la puak laki nih kan..nak2 ank dara tu letak tinggi setinggi2 langit lah..aduii..pada2 la nk letak pn..haha...
da ckp setuju tu..org laki ni akn bg tanda la.."this is mine!"..haha..ya la takot kena kebas..p la mak kpda hat laki ni sarung cincin kt ank dara ni..mcm2 ha hantaran bwak..yg aku tau la kn..kl laki bg 5 pmpuan kena balas balik 7..kl 7 pmpuan balas 9..xkesah la bopa pn tp pmpuan kna lebih dua la dr lelaki..tu lah scr ringkasnya...

-----------------------------------------------------------------------------------

dr dlu aku dok pk?..awat kena cmc tu hah?..maklum la aku ska bab2 wt hantaran2 nih..bapak2 ngn mak2 sedara aku kawin aku mesti xlepas nk wt hantaran!!ska2!!!

kpd kwn2 aku sapa nk kawin nt rojer2 lah aku..bleh la aku tlg!!hak2...tp jgn mnx aku make up sudahh!!yg tu aku surender lah...xgheti aku aihh make up2 nih..aku lbh ska natural...heee

ckp sal tunang ni aku ingt g msa pak sedara aku nk kawin dlu..smpi kui doblas hahh aku ngn mak sedara aku dok pulun wt hantaran...riuh rendah...hurmm la ni pak n mak menakan aku sume da kawin da..pasni tggu glran aku plak la kot!..wakakak dah2..stop di sni sblm aku ngarot lbh pnjang!haha=)



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Thursday, July 22, 2010

::Sayang::

sayang...
sume org ada perasaan ni kn..
dr kecik lagi sejak kuar dr perut mak ag..
stp org dpt belaian kasih syg dr mak n ayah..
ditatang bgai minyak yg penuh!!!
miss my family =(

selain family..
aku syg kwan2 aku..
aku syg temanku..
tp aku syg yg ni lebih cket..
haha
nk tau bnda pe aku syg???
hurmmm..
jeng3!!


aku xtau lah kenapa..
aku ske sgt kucing...
dr kecik lg..
dlu masa kecik2 dulu..
aku tggal ngn tok ngn tok wan kt kg kn..
arwah tok wan aku sma ja cm aku
syg sgt kt binatang
so kecik2 aku ngn tok wan aku ada bela sekor kucing
bulu dia coklat kekuningan
kucing ni kn aku train dr kecik g
sgatlah jinak
tiap2 mlm dia tdo ngn aku
bgn pg aku bg dia mnum susu
tengahari mkan ikan rebus n nasi
minum petang karipap!!
yg tu tipu!!haha
aku syg sgt kt comel ni sbb dia sgt berdisiplin
xpenah nk buang merata2 dlm umah or halaman umah
pandai kan dia?..
haaa
pastu kl mknn terhidang kt ats meja ke
dia xkn kaco sbb dia tau tu bukan mknn dia..
see?
binatang pn boleh faham kl diajar,train die
mandi pn sma2 ngn aku
aku syampoo die..
huuu rindunya kt dia..
tp sygnya dia dah mati da..
bl tringt comel ja mst aku tgk pic2 kucing

aku rsa kn..
aku tau npe aku suka kucing..
perwatakan aku sma ja cm kucing aku
comel ni dia akn mnja ngn org yg syg dia
manja sgt2
wlpn aku ank sulung..
mmg la nmpak cm tegas..
tp dsebalik ketegasan tu aku rsa aku ni manja
hahaha
tp jrg aku tnjuk
ngn org2 yg tertentu shja..
wekkkk

ermm
1 hari tu
comel balik2 trus dia msuk blik tdo ats katil
aku heran la salunya dia xtdo pg2
salu dia dtg menggesel2 kt kaki aku ajk main ngn dia
tp ari tu tba2 ja kan
so aku g la tgk dia
ada luka kt bdan dia
hurmm xtau la kna patuk ular ke ape
aku cuci lah luka dia
dia senyap je time aku cuci luka n sapu ubat
then aku belai2 dia
pastu aku tggalkn dia jap ats katil
dtg2 je dia da xgerak!!
comel da mati!!!
aku nanges gila2 ahh time tu
aku g kebumikan dia kt blakang umah
sjak tu aku da xbela kucing da
sbb aku da xjmpa kucing yg sebaik n semanja comel
=(

tp skang aku ada tuah n jebat!!
sapa la pulak tuah n jebat ni ye?
haha
diorg ni kn advance gila!
skali buat je trus kuar 5 ekor lg!!
mak aiii
da la kuat mkn!
tp ank2 diorg ni plak kuat minum
so nma diorg pn diberi ngn nma minuman..
haha klakar kan
tp comel lah
jebat yg sgt subur!!haha
hurmm tbe2 je tringt kt dorg...
sorry la h ye kl borink..
spa suh bca!
xsuroh pn!hak2
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Saturday, July 17, 2010

::nothing to say::

nothing to explain..
just me and you..
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Thursday, July 15, 2010

::Countdown::

dah settle!!!esok pos ke embassy..
ni sume borg ni pya pasai la..
suh isi bila nak balik la..
truih lupa sat pasai exam..
dok sebokk wat countdown!!
lg 28 hari yeayyyy!!!
dlm kepala otak aku skang ni dok terbayang mcm2 dah ni..
nak2 plak balik time bulan posa kan..
perghhhh mmg bahagia lah...
petang2 p meronda kot bazar ramadhan..
nak mkan pa habaq mai..
apa yg xdak?..
macam2 ada haaa..
ayam prcik ada..
murtabak pon ada..
ayaq tok sah dok ceghita la mcm2 kala..
kuning,oren,pink,putih..
ada belaka la segala mak nenek!!
haishh ni yg xsabaq nak balik nih!!!

sabaq2!!!
pape pn pk exam lu!!
kpd kwn2 yg akn exam sblm cuti wish u all the best!!
good luck ya..=)


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

::Best Of luck::


Cheer up k..!!!
 Semoga cepat sembuh ya...=)
GoOd LuCk ya...
AnD All ThE bEsT!!
i know you can do it!!
remember that i always pray for your success k!..=)

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tuesday, July 13, 2010

::Terkilan::

"Kenapa ni cu?.."
"Ari ni cu rsa sedikit terkilan nek..."

"Kenapa pulak?..meh cite kt nek meh.."
"Nek...mak xsyg cu ke nek?.."

"ehh knapa cu tya begitu?..mna cu tau mak xsyg cu?."

"dia selalu marah cu...sket2 menangkn adik..cu kecik hati la nek..sume salah cu.."
"alaa biasa la tu cu..cu kn kakak..cu kna la mengalah dgn adik..kakak yg pndai selalu akn mengalah.."

"ooo..mcm tu ye nek?..bru cu faham..terima kasih ya nek..cu syg nek..nek ja yg salu sgr apa cu nk ckp.."

urmm..dr kecik aku rsa disisihkn...tp itulah yg menguatkn aku..guru yg byak mengajar aku utk berdikari..step on my own feet!!ya...life aku skang pn mcm tu jugak..sendirian aku meniti hari2 yg sepi...bl aku luahkan isi hati..tidak ramai yg memahami...adakah aku xpndai bersosial?...ermm maybe life di negara sdri xsma ngn life di perantauan...seperti aku..yg hanya keseorangan di dlm kelas...ada kalanya rakan2 sekelas menyapaku..just sapaan biasa..ohaiyo...sayonara..itu pn da ckup utk menggembirakanku...wpln aku rsa amat sunyi...namun tetap ku ukir senyuman..

mampukah aku meneruskan perjuanganku...aku juga insan biasa yg perlukan sokongan dam dorongan...kadangkala aku berkecil hati..tiada siapa yg tahu..senyumanku mengaburkan kesedihan yg tersembunyi di sebalik hati kecilku ini...biarlah org yg aku syg gembira...kegembiraan mereka juga adlh kegembiraaku..

aku masih ingt lagi ungakapan arwah datukku sebelum pemergiannya...

"biarlah aku 'pergi' dgn cara yg senang..aku xnak menyusahkan semua org.."

sedih bila ingtkn kembali..datuk aku dlu anak yatim..dia dibela ibu tirinya yg sgt garang..dia disuruh buat itu ini..sekembalinya dr bekerja dilihatnya semua pinggan mangkuk sudah dicuci bersih..tiada lg walau sebutiy nasi yg tertinggal buat mengisi perutnya...menitis air mataku mengingatkn kembali kisah duka datukku..namun aku kagum dgn kesabaranyya...tidak pernah marah...hanya tersenyum walau apa pn yg diperlakukan terhadapnya...semoga datukku ditempatkn dikalangan org2 yg beriman..aku rindukan senyumannya..aku rindukan nasihatnya..aku rindukan gelak tawanya..aku rindukannya ya Allah..aku iringkan Al-fatihah buatnya...semoga rohnya dicucuri rahmat..amin
I have to be strong!!!from now on i will step on my own feet!! aku xperlukan spe2 melainkan Allah sbg tmpat aku mengadu..sbg tempat aku bergantung harap...manusia adakalanya sibuk menguruskan hal masing2...tiada disaat aku perlukan bahu utk menangis..Allah sentiasa ada untukku..pray for me ya..=)

p/s::actually ada bnda yg membuatkn aku terkilan..tp biarlah aku sja yg tahu...
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Monday, July 12, 2010

Sunday, July 11, 2010

::Tangan Emas::

cakkkkkk!!!!!!!!!!
ahahaha xdak keja..
ehh ade homework tp malas laa..
hukhuk..
update blog rajin plak..
haihh apa la nk jd ngn bdak sorg nih!!..
haaa...
nampak dak?...
apa itu murid2 sekalian???
ishkk tuuu tangan lah!!adehh...
baik murid2 semua..
ari ni chekgu nak ajaq 1 simpulan bahasa baru..
murid2 suka dak makan pisang emas?...
sdap kan?..psang goreng panas ngn teh o panas!!
ada umphhhh!!
emas tu apa ya murid2???
haa..
mai sni chekgu nk ceghita kat ampa..
pasai apa mami jarum tu pakai gelang smpi ke ketiak?..
pastu dok goyang2 tgn smpi lenguh?..
kl dia xgoyang xleh ka?..
kl dia xgoyang tkot org xnmpak kn..
so goyang la smpi lenguh ketiak2..
sanggup tuh kan..
nk menunjuk punya pasai!..
haa sebabnya..
dia berbangga lah dgn brg2 kemas dia tuh..
ya lah mna org len pkai smpi xckop lengan cm dia kn..?
kl xda duet boleh x beli emas murid2?..
xboleh kan..
that y lah emas itu BERHARGA...
kesimpulannya..
pisang emas itu adalah pisang yg berharga..
uhukkkk!!!
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
simpulan bahasa utk hari ini adalah:

::TANGAN EMAS::

menurut senior aku yg aku paggil kak ida,tangan emas ni adalah tgk aku!!..kenapa tgn aku?..haa...sbb dia kata tgn aku cmpak ja apa pn mesti jd!!jd apa?..meh sni kita try!!aku try ngok cmpak ang msuk tong smpah..tgk jd pa..kah3..xlah..dia kata tgn aku tgn emas sbb aku cmpak lah pe pn lm periuk org belanga mesti menjadi!!tuhh la bru aku pasan..bila org tya resepi aku leh bg bahan2 tp aku xleh nk bg kuantiti sbb aku men campak2 je..nk wt cmna mak n tok aku ajaq cmtuh!!!tips dia sng ja..boh bg ckup rsa!..

pastu mak aku salu pesan..
"pmpuan ni belajaq tinggi tera mna pn kna amik tau gak selok belok kt dapuq nih.."

sbb menurut mak aku..salah 1 cra utk pikat hati suami adlh air tgn mskan si isteri!!!so spa yg terasa dok gatai sgt dh nk kawen tu belajaq la msak bg luluih dlu noh!!plg krg pn pndai msk mknn favourite si pakwe...cewahh pesan bkn men aku nih..hak2..

p/s::spe yg nk bca silakn yg xnak xyah byk komplen ehh..xnk xyah bca!..kl x aku tembak!!!!

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Saturday, July 10, 2010

::Rahsiaku::

Skang ni mmg panas sgt2 kott...bila panas asyk telan air ja...bila byak mnum perut cpat kenyang..bl perut kenyang aku krg mkan...bl xmkan xda tenaga lah..tu psal la mggu ni letih semacam jekk..td abes klas kul 3..balik trus membongkang ats katil smpi kul 5.30..bgn solat asar..ahh xleh jd nih..aku kna gak mkn nasi mlm ni..so g buka peti sejuk....amik dging aym,brocoli,carrot and bawang...campak2 ni lah hasilnya...
 
Simple je..jadilah kn..at least masuk jgak sebijik dua nasi dlm perut aku nih...bru je nk angkt sudu nk suap nasi tetiba phone aku menjerit2 suruh diangkat..cisss spe lah kol plak ni..bru ngah ada mood nk mkn ni ada ja yg nk kco...

"moshi2...yupp...kenapakah?.."
"fatin,turun bawah la..buat kek jom!..."Arnold si budak indonesia...

"huuu bru nak mkn...korg wt lah dlu..nt da siap i turun"..xda mood la skang ni nk wt kek...
"xmau lah...xseronok ngak ada kamu.."

bodek lah tu...huhhh..pas mkn aku pn turun la ke dapur bwah....ok..mlm ni aku buka kelas mengajar cara2 utk membuat kek ya...part time tanpa gaji!...
bila aku tgk kohai aku wt baru lah aku tau knapa dia syk failed ja wt kek..dia bkn wt kek pn tp dia wt tanah liat kott!!!...mau xnya lgsung xbetol..nk wt kek kna ada skill maa..bkn leh men hentam ja..xkena gaya xnek r kek tu..ang boh la baking powder setimba pn...xkn jd nye lah...

ok..ni aku nk bg sket tips cmna nk wt kek yg lembut mcm span dok basuh pinggan tuh..
  • tepung kna ayak..afdhalnya 3 kali ayk...bru kek tu bleh lembut cm sponge bobsponge
  • telur n gula kna pukul ngn hand mixer smpi betul2 kembang..nk tau cmna da betul2    kembang?..kl da jd warna putih tu da kembang la tuh.. 
  • da kembang bru leh msukkn tepung...nk gaulkan pn kna ada cara...gaul biar betol2 sebati sume then baru bakar!
haa..amacam?..sng ja kn?..bkan payah mana pn...aku dlu2 pn xreti wt kek...mna ada manusia yg lahir2 ja dah pndai wt kek..xdak aih..belajaq lah...1st wt kl fail jgn rsa takot nk cuba lg..belajaq dr kesilapan..tu lah cra terbaik utk belajaq... aku dlu byak kali gak fail..dr kesilapan aku tu lah aku tau kt mna salah aku...haa cm tu cara dia...


bab2 nak hias plak ikut lah kreativiti msing2...aku ska wt simple2 ja..salunya kl nk cepat aku sapu tepi kek tu ngn cream then aku tuang kn coklat cair ats tu..pastu letak la strawberry ka cherry ka spya nmpak menarik!...jd lah cmni..........


lg satu aku xska gna coklat masakan tuh!!xsedap lah!!rsa pahit kn..so aku salu guna coklat bar utk mkn tuh...yg tuh kn cm lemak2 manis kn...kl kt jepun yg femes adlh GHANA..black chocolate pn bleh...

cmna nak cairkn coklat tuh?..
double boiled kn cmpur mentega sket..agak2 lah supaya sng nk tuang ke ats kek tu nt..kl terlebih msuk mentega pn xleh gak..nt cair sgt...agak2 lah...aku men cmpak ja...ikut citarasa aku lah...
kl ampa ada tips2 menarik utk dikongsi silakanlah ya...pakat2 share noh...
 
::SeLAmAt MeNCubA::
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Friday, July 9, 2010

::winter2009::

Alkisahnya ketika aku pulang ke tanah air pd April 2010...time tuh cuti musim bunga!!!...musim yg sgt aku suka!!..sbb ada mcm2 bunga yg cantik2!!..yeahh i love flowers!!!...

Suatu ptg...

"laa mimi(adik aku no 2) bila balik?..."member mak aku tya...

"mimi mna ada..xacuti g..dok di kelantan nuh."simple mak aku balas...

still xpuas hati..dia tya g.."la abeh tu ni sapa dia mah(nama paggilan femes mak aku)..."..

"ni fatin lah...awat ang xcam dia ka?.."

"laaa berisi la ni noh.."komen member mak aku..

dlm hati..ishkk mak cik nih slumber ja..memandai ja komen aku berisi..tp betoi kah?...esknya tu time g jejalan kt pasaraya aku dok melilau kot pasaraya tuh sorg2..

mak aku tya.."ang ni pasai pa mcm kucing nk neranak ja nih?.."

"ni mak ada nmpak dak mesin hat timbang berat tu?..alaa hat kena boh duet 2 kupang tu.."

xdan mak aku nk jwb trus aku melulu pergi bl nmpak mesin penimbang berat kt sblah eskelator..buh duet 2 kupang aku pn nek lah...

mak aiiii!!!!!!!!!!biaq betoi..padan lah member mak aku xkenai aku!..5 kg nek!!ni xlen xbukan mesti winter pya psal lah ni...sejuk pya pasal membuatkn perut aku sntiasa lapaq ja..sehari xtau nk bilang bpa kali aku tibai nasik..hadoii...
nampak chubby sket time ni kan?...yeahh itu yg aku nak!!horrayyyy!!!
tp itu 1 perkembangan yg bgus..mmg target aku nk nekkn berat bdn aku pn!yesss aku berjaya wlpn scra xsengaja!!...hak2..comel jgak aku kn bila nmpak boolat sket..kah3...

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
ok..tiap2 hujung tahun mmg akn diadakan 1 program utk student2 oversea yg stdy kt bhgian 
東北(northeastern)...tiap2 tahun len tempat tp kt belah2 atas je lah...objektif program ni adlh spya dak2 yg stdy kt area2 nih bleh la slg mengenali..ye ke?..lbh krg cmtu lah...kpd yg masih samar2 ru tenyeh2 mata sket tgk lah peta d sebelah tu ya...

Nmpak x SENDAI?...yaa disitu lah rumahku syurgaku buat msa skang...3 tahun wooo....syok x kt sendai???..huhhh mcm heaven!!..serba lengkap lah...kolej aku mmg kt kwsn perkampungan..ok lah kn utk stdy kn...tenang je...tp kl tension2 stdy pas abeh exam kl rsa nk lepas tension leh nk train dlm 23 minit g bndar sendai..nk shopping nk karok sume bleh..besar x besar dah setahun lebih aku dok sni aku xsmpt nk p sume tempat g pn kt sendai nih...




-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

tahun lepas 1st time lah aku ikut program tu..last year wt kat Tusruoka...tempat tu ats sket dr sendai...kl tgk peta tuh lg ats ampa nek lg tebal salji die!!!nak2 plak time bulan 12 perghh mmg putih je..sume penuh ngn salji...kl org yg kurus kering cm cicak kodeng tu kna pkai byak2 lapis lah..kl x esk keluar berita plak seorg pelajar malaysia mati gara2 xtahan sejuk!!haha

musim salji sgt2 lah cantik!!!sblm ni aku dok tgk salji dlm drama jepun n korea ja...sebut ja salji aku tringt cerita MY GIRL!!!romantik wooo...haha mula dah nk brangan!..best mmg best tp bila salji dah terlampau byak sgt nek menyampah pn ada gak...nk jalan pn ssh!licin!!penah aku jatuh beskal kot!!padan muka aku nek beskal time musim salji spe suh!!!kepek ponggong gua terhempap ats jalan!..da serikk da!!xmo nek beskal da time salji!!!
Aku sertakan disini beberapa kpg gambar time program tuh...tgk jgn xtgk!!!
 MasyaAllah..cantik kan?...sejuk mata memandang...angin dia yg bertiup sepi2 bahasa tu rsa smpi ke tulang!!!sejuk sgt2!!!
 kami berpeluang ronda2 nek boat pnjang smbil menikmati keindahan alam...!!!
xlengkap ahh percutian kl xposing!!hak3..pntang nmpak kamera!..P.E.A.C.E!!!
posing lagi..haha bkn pe cian kt dorg yg bwak kamera besar2 berat2 tuh..sia2 lah kl bwak kamera xamik gambo kn...haha
ini plak time melawat kilang proses padi...aku org kedah kott..cemuih dah haihh tgk pokok padi!!skali tgk mcm rombongan bdak sekolah rendah kn..hahaha
kt tepi pntai!..angin die mmg kuat gila kott..rsa cm nk terbang ja!!hak3 nseb bek berat baju..kl x da melayang2 dah aku...ngah melayan perasaan nih haa..tringt kt org tersyg yg nun jauh disana..wekkkks!!!miss u....=)
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Thursday, July 8, 2010

::Yg sempurnakanku::

Kaulah bidadari dalam hidupku
Yang selalu hadir di dalam mimpiku
Bunga yang selalu harungi hariku
Anugerah Tuhan yang sempurnakanku
Bila kau jauh
Aku selalu rindu
Bila kau ada
Hatikan berbunga
Ku akan selalu menjadi bintangmu
Menerangi gelap dan mimpimu
Aku setia di sini mengusap tangismu
Menemani sunyi di hatimu 
"Pulangkan cinta hatiku...oh hentikanlah menghantuiku..."suara sedapku bergumandang....haha
salah satu hobi aku time dolu2 ialah menyanyi dlm toilet....aku mand mmg lma gila kot!!!smpi gaduh2 ngn adik2 aku...mau taknya semua pakat dok beratuq tggu aku sdah mand kn..kang msuk magrib kl xmand g ada yg nk kena tibai satg..haha apa g bising r depa pakat dok marah aku..lg depa bsing lg kuat aku melalak lam toliet..lg berasap ahh pok tu..hahaha

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

di suatu malam...pas balik dr pasar malam....

"ishkk ang ni..hat tu ayam aku!ang p la amik yg len!...arggg tepi2!!.."tempik aku kt adik aku..mau x marah amik rangka aym aku..wooo mna aci!...

"alaahhh org nak amik sket pn xbleh..kedekut taik idung masin!!awat ang ingt sdap sgt ka rangka aym ang tu!!cehh aku pya apam balik lg sdap..satg ang xyah mkn apam balik aku!..."balas adikku...

"elehh xteringin aku nk mkn apam balik ang..ang tu yg xmalu tringin hat org..td xmau beli!..."berasap berkepoi2 dah aku ngn kerenah adk aku yg ska sgt crik pasai ngn aku..

"woiii!!!!bg balik!!!..ishkk ang ni bg la balik!!!"dgn kuatnya aku jerit geram kt adk aku...

tgah2 syok dok megkelai dtg la si abah..dgn coolnya dia berjalan kearah kami yg xsdaq lgsung gelagat kami diperhatikan dr td...
"makkkk tolong!!!....."kami menjerit sekuat hati...

haha..nk tau pasaipa kami menjerit mintak tlg????..haha dua2 org kna dok kat luaq...takott wooooooo time tu dah la bulan ngah mengambang...aku dok imagine mcm2 dah ni..kalau2 satg antu pocong ka mai amik kami naya!!!!teriak la kami dua2 org kt luaq umah..dok tggu depan pintu ja....selalunya bila gaduh n kena marah ngn abah mak lah penyelamat kami...huhu.....tp xserik2 gak...macam anjing ngn kucing...xpadan ngn pmpuan kdg2 siap bergomoi lg..hahahhh


-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

bkn pasai apa..aku kecik2 jeles ngn adk aku...salu kl gaduh msti mak menangkn dia..wlpn sah2 dia yg mula dlu..aku trg p la pnjg mana pn kt mak aku last2 jwpn mak aku sma ja...

"ang kn kakak kena la mengalah..."

geram betoi ngn statement tuh!...so disebabkn aku xsuka asyk selalu kena marah ngn mak aku pn menyuarakan hasratku...aku nk p dok ngn tok n tok wan kt kg....hahahhh segala-galanya bermula di sini...nk tau apa aku wt kt kg?....hoyeahhh aktiviti yg sgt2 menyeronokkan..kl boleh putarkn masa aku nk kembali ke zaman tu.time aku umur 5,6 tahun kl xsilap....

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

"wehh ari ni kita nk wat apa plak?.."

haa tudiaaa.start dah aku ngn kawan2 plan....

"ari ni kita p tgkap ikan r wehh...tengahari satg bleh kita berkelah bwah pokok pelam umah aku!.."salah sorg kwan aku bg idea!!

"klia sgat lah tu..jom r tggu pa g wehh..."

tok aku mmg sporting abeh..dia xpenah marah aku nk wt apa pn asal jgn wt salah...1 bnda yg tok aku salu puji aku..nk wt apa pn aku mesti abaq kat tok aku dlu..aku ni xbyak kerenah kl org xmarah2 aku..haa tu style aku time kecik2...aku ngn tok mmg kamcing sgt2 lah...haha cucu emas!!....

p la aku ngn kwn2 tangkap ikan kt sawah padi atau org kedah panggil bendang...kl ampa nk tau..bila padi dah dituai time tgah org bajak sawah..time tu mcm ada ayaq n lumpur sket..time tu ikan 2mmg xleh nk berenang ngn tenang lah sbb ayaq pekat kn..terkodek2 lah dia lam bendang tu..sng r nk tgkap..tp bukan calang2 org leh tgkap woo.ikan darat sgtlah licin!!kl xpndai pegang mmg xlekat lah...

balik tu mmg tgn xksong lah..salu aku dpt plg byak ikan haruan ngn ikan puyu..gulai ikan haruan n ikan puyu goreng mkn panas2!!perghhh smpi jilat pinggan lah!!

setibanya di rumah...

"hahh mna dia ikan?..byak dak?..meh tok nk besiang..satg bleh msak gulai n greng.."..

haa tgk tok aku..pya support...tu yg best tuh..cayalah tok!...

kul 1 cmtu berkumpul lah kami dgn bekal masing2 berkelah bwah pokok pelam tepi umah tok aku...huuu rindu gila kot zaman2 tuh...skang ni xleh dah nk p tangkpa2 ikan cmtu..kl aku wt lg alamatnya jd andartu lah aku..kecik2 xpa r nk buas pn kan..haha...

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

tu lah salah satunya kenangan aku kt kg.....byak lagi kl nk cerita..nt lah..tggu aku balik kg lu aku snap gmbaq byak2 nt bleh ampa tgk pemandangan di sekeliling kg aku yg aman dan damai....
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...