:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Wednesday, December 22, 2010

:: Cik TeN10 dan ShOpPing! ::


Cik TeN10 dan shopping memang tak dapat dipisahkan!..
sekian harap maklum ea..wee~

kali ni Cik Ten10 nak cerita kisah masa raya puasa tahun ni..
da lapuk da pun..tapi bru ari ni terasa nak cerita..
Cik TeN1o harap kamu semua akan dpat mesej disebalik cerita yg Cik TeN10 nak gtau ni ea..


Cik TeN10 pi beli barang dapur dengan mak time malam raya tu..
dah lewat dah..pukul 10.30 dah pun..
supermarket nak tutup pukul 11..alamak! lg 30 minit je..
Cik TeN10 pun ape lagi..amik troli main sambar je ape yang terlintas kat pala hotak ni..
rasa cm helang ngah sambar anak burung je..hihi

penat woo lari2..kan best kalau ade...


troli camni kan..tak la penat Cik TeN10 nak lari sana sini..
arghh tak yah berangan ye!..nanti lemak kau makin menjadi2!..haha

da siap sambar macam ape lagi kan..
so time to..


pay!...

************************************************************

dalam perjalanan pulang..mak Cik TeN10 pun cerita..

hang pi mana tadi?..awat lambat sangat?..

tadi cheq pi cari KOTEX!!!(saje je nk highlight kan!..haha)..
awat?..pasaipa mak?..duit tak cukup ka?..

dak aihh..cukup..
tadi ni..masa nak bayaq..
cashier tu dia scan dia letak kat meja sebelah..scan tak kat meja sebelah..
mak heran la..awat dia tak boh lam pelastik..
mak tanya la dia..
awat tak boh lam pelastik..

paihtu?..dia jawab apa kat mak?

"awat?..mak cik tak tau lagi ka?..la ni mana pakai plastik dah!"
muka tak manis langsung..

*************************************************************
see?...
mak aku merungut tandanya dia xsenang..
kalau dengan org tua2 cakap biar la sopan santun..beradab kan..

actually aku kesal dengan sikap perempuan melayu zaman sekarang..
i'm not pointing at anybody k..
ni just pendapat Cik TeN10 je k..
service kat Malaysia cukup mengecewakan..

kalau you all nak tau..
sepanjang Cik TeN1o kat Jepun selama dua tahun ni..
xterkira la bpe kali ka Cik TeN10 shopping..
yang Cik TeN10 dapat rsa bezanya ialah..

Jepun punya service!!
memang superb lah!..
even kita lalu je depan kedai..

diorang nye pelayan da senyum then cakap
"irassyaimase~"..selamat datang~
tu belom lagi masuk kedai dia..lalu je baru..
kalau masuk tu lagi la..

time nak bayar kat kaunter pun sama..
senyum tak lekang dr bibir..
tp masalah jugak..servis yg superb ni membuatkn aku shopping takleh stop!!
haha..best je shopping..

************************************************************

eleh Cik TeN10 ni baru dok jepun dua tahun dah lupa daratan..!

tak..bukan macam tu..
Cik TeN10 nak kongsikan dgn korang semua..
apa yang baik tu dijadikan teladan..yang tak baik tu dijadikan sempadan..
buang yg keruh amik yg jernih k..(",)

************************************************************
ni la antra kedai yg Cik TeN10 suka shopping kat Jepun ni..


pakaian dia not bad la..harga pun berpatutan..
pakaian lelaki..perempuan..baby pun ada..


sekarang ni mmg penuh dengan baju wnter cm ni la..


ni plak casual utk summer..
fashion die pn not bad la..simple but still atrracting!..


outfit for guys!.also nice~

**************************************************************
and lastly..
kenapa mesti panggil Cik TeN10???
nanti Cik TeN10 cerita di lain entry k..
(",)

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

16 comments:

pikapie said...

hohoho! memang pon. kadang2 orang yang kerja kat help desk, cashier, ni, muka ketatttttt jekkk. pms kott? haha

Cik TeN10 said...

pikapie : hahahaha..

Ayen Giggs said...

Kekadang dieorg ni nengok stail/gaye seseorg tu,klu pakaian lebih kurang make lebih kuranglaa layanannya,huhu...Sepatutnya yg keje kat kaunter ni kene di hantar jalani kursus senyum kat tetamu kan.....ihiks.

Cik TeN10 said...

Ayen Giggs : bleh plak cmtu kan..
kt jepun mmg setiap org ditrain pn..servis dia kt mna2 pn sma je..

~aLiYa~ said...

eh tin, uniqlo dh ada kt kl dh la ni. mai balik shopping kt mesia lah. haha

Zhafran Vengence said...

Cik ten10!!!!!..huhu :P

Cik TeN10 said...

aliya : aku tau!..baru ja kn..kt sni merata kot..bek aku beli kt sni..haha

Cik TeN10 said...

Zhafran : ye sy!..(",)

MiZi said...

hufff... gi shopping x ajak... majok!! huff

http://contengcorner.blogspot.com/2010/12/pencarian-blogger-peramah-2011.html

Ain Atika said...

amboiii shopping sakan dia..haha

Cik TeN10 said...

Mizi : blom lg la..ari ni nk g shopping nye..jom2!~

Cik TeN10 said...

Ain Atika : bakal shopping sakan hari ni..haha

ash said...

go shopping go!..bg smangat..hehe

Cik TeN10 said...

ash : arghh..nk patah kaki woo..tp sronok2..boot da beli!hooray!

TiMmiE said...

sukanya~ nk g jepun jugak~ ^^

Cik TeN10 said...

TiMmiE : meh la!..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...