:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Saturday, November 19, 2011

:: Madu itu manis ::

Madu itu manis tapi bermadu itu pahit.. setuju ???


nahh.. menu dinner malam ni.. 

ayam madu Cikten10

resepi dari kepala otak sendiri.. sapa-sapa yang malas masak tp nak makan sedap boleh la try ayam maduk Cikten10 yang sangat simple !! tak caya ???

*****

bahan-bahan

ayam
sos tiram
madu
black pepper (serbuk)

*****

cara penyediaan

1. basuh ayam, toskan
2. sos tiram + madu + black pepper lumurkan pada ayam
3. bakar dalam oven selama 1 jam 30 minit suhu 200 darjah celcius..

*****

tips : aku tutup bahagian atas ayam dengan aluminium foil pada minit yg ke 45 so that isi ayam tak terlalu kering.. :)

*****

selamat mencuba !!!

mood Cikten10 : menghitung hari.. menunggu kepulangan encik bf.. seminggu lagi.. huuuu


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

14 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

oishii sou
rajinnnn

Cik TeN10 said...

lady ayu

ni bukan rajin.. malas tu yg masuk oven.. haha :D

Far8 budak baik said...

bermadu lagi pahit..
hahahahaha...
wa sedap..
dah ar skrg ni musim cafe tak buka klo kat u ni..
mmg ngidam habis lah..
huh

ShahzCudin said...

trus 'bermadu' mulut ni..nyum2 btol tgk ayam tu..

semutsengal said...

bermadu nak ?



HAHAHAHAHAHAHAHHA

Far8 budak baik said...

update boleh?haha

Waqheh said...

pahit bagi wanita tapi manis semanis kurma bagi kaum lelaki..gua syak laa...setuju?

MataHati @ MH said...

madu itu manis,
bermadu itu lagi manis (bagi lelaki lah).. huhuhu

najihatussolehah said...

wah..best2..simple2..

محمد رازيق said...

wah.. lapar2 :)))))

nanakimie said...

cik ten10! ingat nana lagi x?lamanya tak singgah sini..huhu...

p/s : terliur suda nengok ayam tu..nanti boleh lar try^-^

ABU said...

tak guna bawang, serai halia bagai.. wah simple sekali dong.. macam nak cuba nanti..ye ye bagi nama ayam madu Cikten10 hahahahaa

♥ p a a n i ♥ said...

nice ah intro kau. haha

siti kektus said...

ayam madu sepinggan kau kasi pon aku boleh telan. tapi, kalau BERMADU, opss! sorry. tak mau. :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...