:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Thursday, March 10, 2011

:: I'm here (>.<) ::


Assalamualaikum..

owhhh..
baru siminit dua xjenguk blog dh xsng duduk..
rindu kat kawan2 yg slalu dtg jenguk aku kt sini.. muahh (",)




penah dgr lagu ni x?..
incik bf yg kasik lagu ni.. hihi(>.<)

ohh ya..
wlpn cuti aku tetap kna gi lab..
kna buat preparation utk research..
pi ja la tnjuk muka buang seminit dua..
pastu blah la..
balik bilik aku smbung buat projek aku..
nak tau projek apa?..
nahhh tengok lah hasilnya..

Hasil bljr origami
nampak x ?..
meh nk tnjuk one by one okeh..


ini bunga lily..
xsusah pun nk buat sbnrnya..
3 kali aku buat ikut video pastu trus leh ingt step..


ini pulak cherry blossom plate..
plate ni serbaguna..
boleh isi mcm2..
coins, sweet, kerongsang dan mcm2 lagi..
senang sgt nk buat ini..
sape2 yg berminat bleh belajar kat Warung Mak Joyah 


ini pun sakura jugak..
aku buat hiasan kt dinding bilik aku..
ini pn senang jek..
boleh beli kat Kedai Kopi Kak Limah 


flower pot untuk isi bunga..
tapi aku isi duit syiling..kihkih


and bunga ini paling aku suka !..
a bit hard but nice one !!
skrg ngah lelong kt Kedai Halimah jongang 

.....

untuk pengetahuan korang..
semalam berlaku earth quake yg agk kuat..
smlm yg aku sedar lebih dr 5 kali bergegar..

1st time gegaran terasa time aku kt imigration centre..
time tu aku ngh isi borang nk renew visa..
aku tengok sdri bangunan pejabat turut sama bergerak..

apa perasaan aku???
seronok !!! kihkih 
aku xbpe risau sangat sbb bangunan kt sini sume tahan gempa..
tp a bit risau la jugak kan..
mna tau tiba2 gegar kuat gila sampai roboh kn..
gegaran agak lama and kuat..
sbb ada tsunami kt pantai berdekatan tmpt aku..

semalam..
aku xsure pukul bpe pagi..
yg pasti aku ngah nyenyak dibuai mimpi..
tiba2 aku rsa mcm jd baby balik..
bestnye tido dlm buaian..
aku tarik selimut smbung tido..
budak vietnam sblh blik aku ni punya la panic..
sbb ktorang aras 3..
mmg gegar baik punya la..
bnyak kali jugak la..
tp ngntuk punya pasal aku wt don't know je..
kihkih.. nasib baik xde pape..

.....

ohh ya..
malam ni aku dtg melawat korg ye..
rindu sgt nk bca kisah korg..
till then~







Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

21 comments:

zati embong said...

fatin!baca kisah fatin then kuar berita lepas gempa bumi kat jepun,china plak yg kena. Jat pernah tgk cmne org2 kat kawasan gmpa bumi construct bangunan utk tahan gempa bumi O.o

cntik!serius cantik tau.bagus betul la fatin,kalau jat xde masa la nk buat semua 2.hihi.

si para para said...

waaa comelnya benda tu..lipat lipat kertas jadi benda tu..kreatif...


err gempa.. bahaya jugak benda tu.. apa apa pun kena hati2...

Cik TeN10 said...

jat

a'ah.. kt tapak bgunan ada mcm roda.. so that bila lapisan kerak bumi bergerak bangunan akn trut ikut bergerak.. lbh krg cmtu la konsep dia kl xsilap.. em msti tsunami tu g arah sna plak..

thanks.. emm dr xde ape nk buat.. sje la try2.. skali try dh rsa sronok plak.. hihi

Cik TeN10 said...

si para para

tu lah.. dr sehelai kertas then lipat2 je bleh jd mcm2 bnda.. mcm mna la org yg cipta origami ni dpt idea kn.. msti org tu kreatif gila kn.. (>.<)

a'ah.. thanks =)

shafiq ahmad said...

sangat jeles..dah setahun tak pernah rasa pun kat tsuyama T_T

d_LA said...

lawanya sume origami tu..skang ni musim wat origami yer..ramai wat entry psl origami..tp nice lahh

ash said...

cantikk..6ti bleh la wat kls tutor sndri..;)

MataHati @ MH said...

comel comel....
fatin-san, tunjuk lah step by step nak buat origami tu.. plsss :)

Raji berkata said...

Bunga orkid warna biru tu lawa
nak wat yg cmtuh gak lah nnti
wat byk2 ;D

woahhh smpai 5 kali gegaran jishin..
xsabar nk merasa sndri
takut pun ad gak >.<

Cik TeN10 said...

shafiq ahmad

kl nk merasa dtg la blah2 sni..

Cik TeN10 said...

d_LA

ohh ye ke?.. xtau la plak rmai yg buat entry psal origami.. sy just isi msa lapang je.. cuti xtau nk wt ape kn.. =)

Cik TeN10 said...

ash

=)

Cik TeN10 said...

MH

ehh sy dh kasik link cara2 nk buat step by step..try la klik ye..

Cik TeN10 said...

Raji

bkn biru lah.. tu purple actually.. and bukan orkid tp bunga lily.. buat jgn xbuat ye (>.<)

Imran nyambek said...

kalo buat boxer boleh tak?

echah mashuri said...

pehh..tolong buatkan ak sekuntum bunga cina boleh?ala yang buai laju2 sampai pohon sena.apa dalam baju sekuntum bunga cina.~~~

ak xkenal cmne bunga cina tuh.huhuhu


eh.jaga diri k.kalau rase gegar2 lagi lari lah weh.boleh lak tido.uhuhuh

Raji berkata said...

eh dgr citer sendai teruk jgak kena tsunami..
igtkan gempar bumi biasa jer bila tgk kau ckp seronok o.O
harap2 semua ok kt sana
amin

KUREKURE COMEL said...

fatin...ok tak ni?hope semua ok tau...


risau gile mina.....berhati hati ye...

si para para said...

err cik ten10..macam mana kat sana..ok tak..
dengar cerita pasal jepun, terus ingat sini..harap semunya selamat

MataHati @ MH said...

fatin-san... u and semua student kat sana ok ke?

Zhafran Vengence said...

2 la..mesti bestkannn kalau ada org tolong mainkan lagu ni utk cik tenenn..he3 ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...