:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Thursday, June 9, 2011

:: Mohon petunjuk ::

Assalamualaikum.. (",)

.....

dlm satu hadis ada mengatakan
" Nabi pernah mengajarkan kepada kami istikharah dlm berbagai urusan, seperti mengajarkan sebuah surah dalam Al-Quran. Kalau seseorang dari kamu menghendaki sesuatu maka hendaklah ia solat dua rakaat kemudia berdoa.."

....


Setelah Al-fatihah bacalah surah Al-kafirun pada rakaat pertama, baca surah Al-ikhlas pada rakaat yg kedua..

.....
usai solat dua rakaat tadahlah kedua tangan mu dan berdoalah moga2 diberikan petunjuk..

.....

selalu lah amalkan solat sunat istikharah ini ya..
mungkin akn dpt petunjuk dr mimpi.. ataupun detik hati.. mcm2 cara Allah bg petunjuk kpd kita.. wallahualam


sama2 kita beramal ya (",)




Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

22 comments:

KUREKURE COMEL said...

mina pernah buat..time sblm kawen..hehehe....


tak dtg dlm mimpi...cuma bertambah keyakinan dlm hati je...hihihi...

zati embong said...

kalau amal selalu bgus kan,kita sebenarnya everyday nk kena buat decision dlm hidup kita

O.o

si para para said...

kita biasa buat solat ni masa nak pilih jodoh untuk kawin je.
padahal skop tu sepatutnya luas.bukan setakat pilih jodoh je.
tapi tu la..

cik azeya said...

nak buat solat sunat ni, nak mintak petunjuk nak beli kete ferari kaler pink..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

petunjuk dari-Nya...

d_LA said...

betul2, kalau ada benda yg sukar untuk buat keputusan better kita solat istikharah kan..mana tahu dpt petunjuk

kelibat said...

terima kasih kerana mengingatkan aku. hoh.

ecah mashuri said...

kala buntu.DIA pasti tempat terbaik untuk mengadu,mencari ilham.malah untuk membuat keputusan.:)

Asrul "iLham" Sany said...

info yg manfaat

;D

Azroy Kassim said...

Baa~ CAK!!

Lulus dh nkjadi isteri kpd cik abg.. :D

Cik TeN10 said...

mina

betul2.. kdg2 kita rsa yakin dgn apa yg kita buat.. mcm2 cara Allah bg petunjuk kpd kita.. :)

Cik TeN10 said...

jat

betul2.. slmt beramal~ =)

Cik TeN10 said...

si para para

betul2.. mostly org pk mcm tu.. tp skopnya amatlah luas sbnrnya.. bkn stkt nk buat kputusan dlm memilih jodoh sje bahkan keputusan utk pilih kerja and mcm2 lg keputusan yg perlu kita buat dlm hidup..

=)

Cik TeN10 said...

cik azeya

wahh2.. ferrari tu ! smoga hajat anda menjd kenyataan ^^

Cik TeN10 said...

meniti senja

=) slmt beramal

Cik TeN10 said...

d_LA

betul tu.. sma2 kita amalkn ya =)

Cik TeN10 said...

kelibat

sama2 =)

Cik TeN10 said...

echah

betul3 !! ;)

Cik TeN10 said...

Asrul

:)

Cik TeN10 said...

Azroy

erkk.. sabo2.. awl lg la nk melangkah ke alam perkahwinan ^^

Ezay Hadry said...

betul2..tak perlu buat semata2 untuk kita dilemma buat keputusan je tapi untuk perjalanan liku2 kita hari2

Cik TeN10 said...

Ezay

=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...