:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Monday, June 20, 2011

:: Oh popia ku ::


Assalamualaikum.. (",)

ini kisah 2 hari lepas.. lebih kurang pukul 8.31 pm..
aku tengah layan maharaja lawak sambil makan popia goreng.. ngidam la katekan.. 

tiba2...

" Fatin sannnnn!!!! " budak vietnam sebelah bilik aku menjerit.. dia ni style blur2 and cepat panik.. bila org panik aku pn akn jd panik skali..

automatik aku terlempar popia goreng kt tgn aku tuh.. cis.. terkejut tau.. baru nk layan perasaan makan popi goreng.. potong line betul..

tp kan aku pn cuak jugak time tu sebab ada gempa bumi yg agak kuat time tu.. and gegaran agak lama.. aku dh sarung jeans and smbar tudung la.. in case kl gegaran tak stop jgak nk lari keluar la.. tgkat 3 woo.. goyang kalah buaian.. cuak beb.. 

tp gegaran tu xlama.. aku terus buka tibi tgk info psal gempa yg berlaku tu.. sblm tu aku kutip lu popia yg aku terlempar td.. huhu

 mlm tu aku tdo pakai sopan abes la.. mana tau kot2 ngah sedap tdo pagi2 buta buat dok goyang mcm hari tu.. kain batik terlondeh tgah jalan ke msa nk lari kuar kang.. xpsal2 maluu.. 



p/s : Sendai mmg tempat yg byk gempa bumi pn.. nasib baik aku xde penyakit jantung.. semoga Allah pelihara ktorang semua yg ade kt sini :)








Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

14 comments:

sweetsal said...

ada lagi gegaran ka..harap cikten selamat..ni mesti sampai kt tempat farah jugak..adui..

iniialahaku said...

errr...penah sekali je rasa gegar2 ni..dahla rumah tgkat 16...

MataHati @ MH said...

fatin san mesti dah kalis dgn gegaran ni...
err, x nak tampal ke gambar popia tuh..huhuhu

sumaiyah mokhtar said...

semoga kite semua dilindungi amin :)

JARI YANG TERBARAI said...

semoga semua dipelihara, amin

adan said...

popia yang tercampak tu dah samapi 5saat tak sebelum di kutip? ehehe..

orang kata klu dah lebih 5saat tak boleh makan dah..

Cik TeN10 said...

sweetsal

still ada lg.. tmpt farah pn terasa jugak kot tempiasnye.. tak pe.. jgn risau.. ktorg kt sini sume ok je.. :)

Cik TeN10 said...

iniialahaku

huii tgkat 16 tu.. sbe bygkan kl gegaran kuat.. sempat ke nk lari trun bwah?.. lift da xleh gna.. bek pindah rumah.. kih3

Cik TeN10 said...

MH

agk la.. ahaa popia xsmpt nk amik gmbr sbb dh lapo sgt2 tak nyempat2 nk telan.. hihi

Cik TeN10 said...

sumaiyah

amin..insyaAllah.. :)

Cik TeN10 said...

jari

amin.. insyaAllah.. :)

Cik TeN10 said...

adan

malangnye terlebih 5 saat la.. huhu kl x dh lma dh kutip mkn.. nseb bek terlempar 1 je.. kl tgah pegang pggan xpsal2 terlempar sume skali ngn pggan tuh.. huhu

zati embong said...

huhu,ada lagi gmpa bumi ksrg fatin?take care selalu k dear.

kutip popia 2?makan ke?hihi

Cik TeN10 said...

jat

ade je.. okay2.. i'll take care of myself.. ^^

ahaa kutip.. tp xberani nk mkn sbb dh lbh 5 saat.. hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...