:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Thursday, June 30, 2011

:: Angkat kain tinggi2 la.. tunggu apa lagi !! ::

Assalamualaikum..

ohh.. aku usha gambar member-member aku kat fb..

ayu je masing-masing dengan blouse, skirt bagai.. gaya feminin gitu..

aku ?? ahaha t-shirt + jean mmg menjadi kesukaan aku..

kadang-kadang tu saruk selipar je.. nak lari pun senang kan.. kih3
mana tau kot2 kena kejar dgn makhluk hitam ke kan..


ohh aku teringat kisah kena kejar lembu masa hari raya dulu..

time tu aku rasa aku baru darjah 1 ke 2 camtu kot..masa tu dekat kampung sebelah abah aku..aku ngan sepupu sepapat plan nak pi kutip duit raya..so dah dapat permission mak abah kami pun pi la jalan..

aku pakai selipar ja.. cousin aku ni bukan main.. dari atas sampai ke bawah merah menyala !! kasut tumit tinggi kelepup kelepap bunyi bila jalan..

masa tengah syok-syok dok jalan tu..tiba-tiba aku macam dengar bunyi tapak kaki kat belakang.. bunyi tu lagi kuat dari bunyi kasut cousin aku tu..
aku pun toleh la belakang.. tengok ja belakang aku angkat kain terus pecut lari sambil mulut dok jerit kuat-kuat !!..

lembu ligan ( kejar ) kami woiii !!! dah la tanduk melengkoi semacam ja.. cuak gila.. kami lari sampai satu umah ni.. mula2 pakat lari pusing pokok besar depan rumah sape ntah.. pastu da penat men masuk je ntah umah sape ntah.. naseb baik tuan rumah tu tolong halau lembu tu.. kami pun hentam la kuih raya dan minum berjug2 air setelah penat masing2 lari dari lembu gila tu..

" hang la ni adik not pakai baju warna merah !! kan dah kena ligan .. " aku marah cousin aku..

" nasib baik lembu tu tak serondoi aku.. kalau tak.. "

blablabla..

masa nak balik kasut tumit tinggi kaler merah cousin aku takda.. dia baru sedar yg dia lari tadi berkaki ayam.. angkat kain tinggi tak mau mau.. lari tak laju mana pun.. adoii laa.. kelakar.. 

bila fikir-fikir balik betul la orang tua-tua cakap.. lembu suka warna merah.. kan ??? haha





Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

26 comments:

adan said...

ahahaha,,, tak dapat bayangkan muka korang kena kejar lembu.. ahahha..

dah tu.. boleh pulak hentam kuih raya.. ahaha..

rezeki korang ar tu.. ada hikmah korang kena kejar lembu.. dapatmakan freeeeee.. ^_____^

lain kali klu lembu tu kejar korang,korang kejar la dia balik... cer try,,,

zati embong said...

tp sbnrnya lebu 2 buta warna kan?

haha.jat plg fobia dgn ayam belanda.angsa pun.haha.takut kot.

Nasriq said...

errrr... lembu buta warna la...

Syuxer said...

lembu buta warna tuh kot..dia kenal warna merah je heheh..hahaha kelakar betul la peristiwa tuh

mujur tuan rumah tuh rileks je terima dorang jadi tetamu..:)

Benrauf said...

jadi matadora la kejap.

ash said...

lembu kejar jgn larii..nek je kt ats blkg bt jd kete lembu..hehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

nyaris budak2 mase tue...
kalau skang...
hahaha...

♥ p a a n i ♥ said...

lembu buta warna lah! kihkih. memandai je aku. penah gk kne kejar lembu dlu, yg pasti kalo kne kejar lembu, kte kena lari bentuk zig zag, jgn lari jalan lurus.bahaya :)

ArulchelseA said...

cuak aku kat lembu tu.. kih kih kih...

Cik TeN10 said...

adan

muka cuak ar derr.. kih3

ye la.. lari pakai banyak tenaga kn.. so kena topup balik r..hakhak

ari raya kan sememangnya open house.. kitorang masuk je la umah yg terbuka tu.. kih3 tgk2 tuan umah suruh duduk makan dulu.. mcm org ngantok disorongkan bantal la.. nk blah awl2 takut lembu tu ade lg dekat2 situ.. haha

ahaa ko gile adan.. aku tengok tanduk dia pun da kecut perut tau.. haha

Cik TeN10 said...

Jat

tak pasti lak pasal tu..

ohh angsa yg leher panjang tu.. penah gak kena kejar.. haha

Cik TeN10 said...

Nasriq

ye ke?.. tak tahu plak.. hihi ^^

Cik TeN10 said...

Syuxer

ohh mcm tu ek ?.. npe sume org cakap lembu buta warna ni.. ade kajian ek yg ckp lembu buta warna?..

ahaa tu lah.. nasib baik.. kl tak letih gak dok men kejar2 keliling pokok.. haha

Cik TeN10 said...

Benrauf

metadora ?? apekah itu ??

Cik TeN10 said...

ash

ahaa silap2 kna pijak je ngn lembu tu..

Cik TeN10 said...

meniti senja

kalau budak2 skrg mungkin nangis je kot.. lembik.. haha

Cik TeN10 said...

paani

ahaa.. ehh itu bukan kena kejar ngn babi ke?..

Cik TeN10 said...

ArulchelseA

ahaa mmg cuak gile kot.. tgk tanduk semacam jek.. kih3

ibnubaba_04 said...

haha..len kali pakai slipar jepon je..snang nk lari klu lembu kejar..

btw..lembu mmg cintakan merah

Cik TeN10 said...

ibnubaba

tu la.. nseb bek kite pakai selipar je time tu.. sng la nk lari..

kan3?.. ahaa nseb bek kite xbpe suke merah.. hihi ^^

JARI YANG TERBARAI said...

nasib baik gua suka kaler hitam hehhehe

Cik TeN10 said...

JARI

ahaa.. hitam itu menawan.. hihi ^^

Raji and Yeen said...

hahahaha sure malu gle =.="
nasib bek hari raya leh cover nak pergi beraya byk rumah tu berlari2 tu lol

Cik TeN10 said...

Raji and Yeen

ahaa.. masa tu budak2 lg.. xtau malu sgt la.. kih3

mOon jOhari said...

mOon suka jugak kaler merah..adakah mOon lembu??? hikhikhikhik

Cik TeN10 said...

mOon

haha.. bleh pulak terfikir mcm tu ye cik mOon.. kelakar la awk ni moon !! haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...