:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Thursday, June 23, 2011

:: Kenapa aku berblog ::

Assalamualaikum.. 

pagi tadi aku kol my mom.. dapat satu berita sedih..
teman sepermainan aku dikala zaman kanak2 dulu telah kehilangan ayahnya akibat serangan strok smlm.. innalillahiwainnailaihirojiu'n.. drpdNya kita datang dan kepadaNya juga kita kembali..

takziah ku ucapkan pada mu sahabat.. dan peringatan utk kita juga agar tidak lalai dan alpa kerana maut dtg tanpa kita duga..

....

tutup cerita sedih tu.. td aku ada jejak balik blogger2 yg dtg kt blog aku.. ramai yg melompat gembira dpt BE dr nuffnang.. ade yg dh cash out da pn.. tahniah ye buat korang.. aku tumpang gembira.. (",)

korang penah tak dapat BE ?? sejak aku buat blog ni aku tak penah dpt pun.. aku ni bknnye rajin sgt join itu ini.. aku tak tau sgt pn sal BE nih.. mmg ptt lah tak dpt kn.. tp aku xkisah sgt pn.. sebab tu bkn lah tujuan utama aku berblog.. abes tu apa tujuan aku berblog ?? 


1. minat untuk berkongsi cerita

dari mana timbulnya minat ni ? dari blog korang2 lah.. dlu aku suke je baca blog.. jd silent reader.. tp dh lama2 aku berminat pulak nk ada blog sendiri.. mcm seronok je tgk korang cerita dan kongsi mcm2 perkara kt blog tu kn.. aku pun teringin jugak nk kongsi pengalaman aku sbg seorang anak rantau.. so aku pn start la menulis blog.. maka wujudlah blog seposen aku ni.. 

2. isi masa lapang

kadang2 borink2 tak tahu nk wt ape.. blog la jd penghibur aku.. setiap hari msti aku akan buka blog.. kl xpost entry pn mesti aku akn bca blog korang2 sume.. yg mana dtg blog aku pasti akn aku jejaki.. so jgn lpe tggal jejak kalau dtg ye.. (",)

3. pegubat kesunyian

aku kat sini life sorang2.. xde roommate.. makan sorang2.. tdo sorang2.. study sorang2.. sume sorang2..kdg2 tu rasa sunyi.. lonely.. so blog ni la sbg medum aku berkomunikasi.. dr blog ni jugak aku kenal korang2 sume.. thanks ye korang sudi dtg, baca and komen kt entry2 aku.. terharu sgt dgn komen2 korang ^^

4. diari umum

blog ni aku nk coretkan segala kisah suka duka aku.. segala apa yg pernah dan yg sedang bermain di benak fikiran aku.. so nanti bila aku dh tua boleh la baca balik.. pastu mesti senyum sorang2 mengimbas kembali kenangan di angin lalu *cewahh.. hihi


ape pulak tujuan korang berblog ??



p/s : thanks pd semua yg sudi dtg, bca and komen kt entry2 aku.. tanpa komen2 dan respon dr korang mungkin aku xde smngt nk update blog.. aku hargai sgt2 komen korang.. thanks jugak utk incik bf yg xpenah2 jemu support cik awek dia yg banyak songeh ni.. hihi (",)


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

10 comments:

Anum said...

sama la
hehhe

zati embong said...

jat bt blog start bf jat jauh dgn jat.haha.kalau dia x jauh x wujud kot blog ni.haha

xnkla rasa sunyi2.xpe,jat kan ada.hihi

Hans said...

lebih kurang sama la tujuan kita
tapi tujuan utama aku sebab aku suka menulis / menaip
:-)

Review Filem Rasuk

Cik TeN10 said...

Anum

ohh give me 5 !! ^^

Cik TeN10 said...

jat

ohh ye?.. kire blog jd pengganti bf jat dikala berjauhan la?..

thanks jat :) syg jat !! muahh2

Cik TeN10 said...

Hans

oh ye?.. aku menulis ikut hati.. kdg2 aku pn tak tau mcm mna bleh tertaip2 satu2 entry tu.. yg aku sedar sedap je jari jemari aku menari ats keyboard.. kl time xda ilham jgn harap la.. haha

♥ p a a n i ♥ said...

al fatihah... ayah sy pun dh meninggal...

Cik TeN10 said...

paani

yg hidup ttp kna teruskan perjalanan.. :)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hehe..sama laa.. suka sgt berblog sbb dah mcm diari umum..pastu suka je kongsi rasa suka,duka,gembira, sedih, kecewa..semualaaahh.. pastu rasa enjoy je bila baca blog org lain.. ada je makluamat dan ilmu yg diperoleh..

Cik TeN10 said...

C.M.A

kan3 ?.. kita serupa ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...