:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Saturday, November 27, 2010

:: Boleh buat menantu nih ::


masak oiii!!!masak!!!
perut da bergendang dah!..

masa raya puasa ari tu aku dpt beraya kt mesia..
kebetulan puasa and raya time summer holiday!
beruntung lah dpt blik beraya!!
seronok babe!!!
nak dijadikan cerita..
malam raya aku keluar merempit ngn mak sedara aku
destinasi ktorang adalah Alor Star Mall!!
smpi2 tgk casher sume da nk kemas2!!
aku cm peluru g sambar pape yg ptt utk msak esok!!
mcm burung helang yg kelaparan aku sempat smbar 6 bungkus mee and sayur sket..
ok lah kan dr takde pape..
at least org datang ade gak bnda nk msak kan..


tak confident nak memasak?
biasa la..
aku pn sblm ni cmtu gak..
tapi jgn takut utk mencuba..
belajar dr kesilapan..
aku mmg suka mencuba..
dok tak de keje aku akn search la kt google..
jmpa resepi2 best aku belek2 jap..
then aku akn try msak dgn cara aku..
bukan susah pn actually..
campak je sesuka hati..
asal rasa balance konpom sedap!!

hari raya ke3 kl xsilap..
tiba2 dpat msg dr bapak sedara aku..
die nk dtg umah..
so aku g tgk ape ada dlm peti sejuk..
ada mee lg 1 bgkus..
brocolli and sawi sket..
than ada kaki aym!!
yes!!!
aku da dpt idea..
tung tang tung tang kt dapur siap tomyam kaki aym!!


kdg2 terfikir gak..
kenapa la aku amik enginering kn..
baru aku sedar aku minat masak memasak..
tapi nk wt cmne da terlambat..
so aku pasang angan2 untuk buat bisnes sdri sbg kerja smbilan suatu hari nt..
insyaAllah kl ada rezeki dan peluang..

bosan2 or fed up ngadap buku..
aku akn masuk dapur utk ilangkan borink!..
time tu lah aku akn cuba resepi2 baru..
kalau resepi tu tak jadi aku cari yg lain plak..
belajar dr kesilapan..


tanya member aku

"breakfast apa ari ni?.."

"nasi lemak ngan teh tarik + roti canai!.."

perghhh..meleleh air liur tau!
nasib la dok merantau kn..
terasa nk mkn roti canai!
pe lagi crik cik google la kn..
try2 mmg menjadi..
alhmdllah..
senyum smpai ke telinga haa!

tiba2 ari ni ngidam nk mkn beef steak and chicken chop lak!
bermulalah operasi masak memasak..
lengkap skali ngn kuah black pepper!!
bukan main seronok perut aku!!
aku senyum je smpi ke telinga dpt makan..

selalu member aku complain
makan banyak tapi xbesar2 jugak!!
huhu menci tau..
jeles la tu aku maintain slim n comel kan?
opsss better stop before aku merepek lebih pnjang!
sebelum lupa..
ada sorg member mak aku cakap


boleh buat menantu nih!!


aku hanya mampu tersenyum..
hahaha
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

8 comments:

ash ash said...

sme la..mak sy pn ade ckp..hehe

fatin said...

hehhhh..wekkk3 (",)

Anonymous said...

hmm...mmg x lamer lg la ni...u tunggu jer...mayb sok luse ader yg anta rombongan...hahaha

fatin said...

whatt??..nk hantar rombongan kt spe?..i still have 3 years in japan..huhu

~aLiYa~ said...

weewitttt. jd maid aku la weh!hak3

Anonymous said...

kalo i yg hantar..agak2 dapat x??hahaha...melawak jer...

fatin said...

erkkk....akan dipertimbangkan..wakakaka merepek!!

fatin said...

alya : jd maid?..gaji bopa dapat?..kl sma ngn gaji engineer leh la..hak2 demand kena lebih!!haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...