:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Tuesday, November 30, 2010

:: Earth Quake!! ::

ngah dok berblogwalking..tiba2!...


"ehhhh?..aku pening ke?.."erkkkk..


ohh..terasa cm naik buaian masa kecik2 dulu..tapi yg ni lg besh..skali 1 bangunan terasa goyang2...!!then aku sedar..ohh earth quake!...tapi kejap je tak smpi 2 minit pun aku rsa..da biasa da situasi sebegini..bukan panic!tapi seronok!!hahahh gila!..




setakat aku menetap kt jepun ni..da banyak kali da aku rasa gempa bumi nih..tapi tak kuat sangat la smpai meruntuhkn bangunan..kl runtuh da lama da aku terkambus!hahahh..


1st time gempa bumi aku lgsung xrasa pape..agak kuat la time tu..tapi pelik kn aku lgsng tak rasa..sbb aku tido mati!!!!kahkahkah..ptt la aku rasa sedap je tdo malam tu..rasa mcm diri dibuai-buai..haha siap mimpi segala!..bgn pg tgk ade msg from my tutor asking me wether aku ok ke tak..haha..dia risau takot aku panic..padahal sedap je aku tito langsung tak tau pape!.ish3...


tu cerita last year punya..this year paling kuat aku penah rsa time summer kl xsilap..pg lg lebih krg kul 10..aku ngah breakfast..cm biasa la ak mkn smbil layan movie..so da siap bancuh air nescafe n nasi greng campak2...nk makan..tiba2 rsa cm gegar!..mula2 tu aku wt don't know je la..ingt kan biasa2 je..tapi makin lama makin kuat!..aku kt 3rd floor..so mmg sakan ahh goyang die!..abes air nescafe aku berkocak tumpah atas meja!..huhh membazir je..terpaksa buat yg baru!...




yang kelakarnye..ada seorang junior aku ni bru je dtg jepun..dia punya panic g masuk sembunyi dalam selimut!!aihh xpenah dibuat org..nk tlg mengambuskan diri sendiri buat la cmtu!haha...macam2 ragam..panic punye pasal kan..


kepada student yg akn dtg ke sini next year aku nak pesan..korg jgn jd cm junior aku tu ye..time earth quake actually kita perlu cari tmpt yg selamat utk lndung diri dr ditimpa bnda2 berat..so msuk bwah meja adlh digalakkan..buka pintu ye adik2..jangan masuk sembunyi dalam selimut k!!haha.. (^.-)
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

9 comments:

shafiq ahmad said...

siapakah beliau junior itu????hahaha

fatin said...

ahahaha..can u guesss???

Al said...

not me i guess..XP
lol...

Cempakamelati said...

Saya pun kalau situasi macam tu mesti suspen gak....tak pernah lagi alami gempa bumi.

fatin said...

ahahaha...then sape ag?..tettttt!!haha

Ayen Giggs said...

Semoge awk selamat selame berade disane....Amin.

fatin said...

Cempakamelati : tu lah..tp lelama da biasa..

Ayen Giggs : aminn

Fakhrur Razi berkata said...

wahahahaha
cuak btol bila igt kt jishin ni
mngkin ak lagi panic kot nnti
(dari dia =.=)

fatin said...

Fakhrur Razi : kau nk masuk celah mna plak?..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...